-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uostamiestyje sužibo žaliaskarė: Kalėdos Klaipėdoje išpildys visas svajones

Klaipėda pradėjo sekti šventinę žiemos pasaką. Uostamiesčio Teatro aikštėje sužibo gyva žaliaskarė, kurią, kaip jau tapo tradicija, miestui padovanojo klaipėdiečių šeima. Žiemos švenčių simbolis įžiebtas aidint muzikinei-teatralizuotai istorijai „Kalėdos pildo svajones“.
Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė
Klaipėdoje įžiebta Kalėdų eglė / 15min.lt nuotr.

Pusvalandį trukusi kalėdinę pasaka dovanojo daug veiksmo, specialių efektų, choreografijos elementų ir, žinoma, dainų.

Muzikinę šventę klaipėdiečiams dovanojo mamos ir dukters duetas, Giedrė ir Saulė, charizmatiškos „Golden Age“ merginos, taip pat Tarasovų šeima, šįkart porai talkino ir jų dukra.

Į aikštę suplūdę mažieji šventės svečiai, su nekantrumu laukė Kalėdų Senelio, kuris pasižadėjo išpildyti visas miestiečių ir svečių svajones.

Ištaigingai papuošta Šv.Kalėdų eglė Klaipėdoje ypatinga – ją miestui padovanojo klaipėdiečių Kivilių šeima, prie kurių namo eglė augo kone 50 metų. Kiviliai teigė, jog ši eglė – tikra karalienė.

Šimtas eglaičių

Užsukę į Klaipėdą miesto svečiai jau gali pasigrožėti ne tik pagrindine miesto egle, bet ir dar šimtu eglaičių, kurios penktadienį papuošė Atgimimo aikštę. Taip prasmingai nuspręsta paminėti Lietuvos šimtmetį. Eglaites puošė ugdymo įstaigų auklėtiniai, sausio 6-ąją jos iškeliaus į darželius, mokyklas ir kitas įstaigas, o pavasarį bus pasodintos.

Šv. Kalėdų siautulys, mieste prasidėjęs gruodžio 1-ąją, tęsis ir toliau. Jau rytoj į kasmetinę akciją kviečia „Maltiečių ordinas“, kviečiantis sušilti ragaujant gardžios sriubos ir prisidedant prie jų misijos pamaitinti kuo daugiau skurdžiai gyvenančių senolių.

Neabejojama, jog dideliu traukos objektu šiemet taps aikštėje kitą savaitgalį, gruodžio 8-ąją sužibsianti instaliacija „Legendos šviesa“. Šis projektas gimė kartu su kolegomis iš Latvijos. Ties Anike pastatyta instaliacija vakarais nuo 17.30 val. atgis kas pusvalandį ir dovanos 10-12 minučių trukmės muzikos, šviesų efektus, sukurs šokį aplink Anikės fontaną.

Gruodžio 15-ąją ties šv. Jono bažnyčia vyks kalėdinės muzikos koncertas. Kalėdines giesmes dovanos Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios choras „Adoremus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius