Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Užburtas ratas: viename jaukiausių Lietuvos dvarų ir vėl nebeliko viešbučio

Norintys pernakvoti išskirtinėje vietoje – ir nebrangiai – jau ne vienerius metus yra atradę Smetonos rezidenciją ant Lėno ežero pakrantės Ukmergės rajone. Tačiau jau kurį laiką nebesiūloma pernakvoti prezidento Antano Smetonos dvaro kumetyne – kodėl ir kokia šios išskirtinės vietos ateitis?
Užugirio dvaras
Užugirio dvaras / Lietuvos turizmo departamento nuotr.

60-ojo jubiliejaus proga Antanui Smetonai padovanotas dvaras prezidentui buvo poilsio ir apmąstymų vieta. Tiems, kurie čia lankėsi, nereikia aiškinti, kodėl: gražiai sutvarkyto parko takai veda ežero pakrantės su nuostabiais saulėlydžiais link, o pats dvaras nors ir nedidelis, bet elegantiškas ir skoningas, kviečiantis susipažinti su prezidento gyvenimu.

Jis įtrauktas ir į Ukmergės dvarų žiedą, siūlo įvairias edukacijas bei pramogas – pavažinėti karieta, išgirsti apie tarpukario viliojimo meno subtilybes.

Raminančios gamtos apsuptyje čia penkerius metus galėjo apsistoti ir svečiai – nakvoti buvusiame kumetyne, pusryčiauti su vaizdu į sodą. Dar šią vasarą feisbuke buvo kviečiama apsistoti Užugiryje, bet vėliau žinutės nutilo. Dingo Smetonos rezidencija ir iš tokių portalų kaip „Booking.com“. Kas nutiko? Net du skirtingi pašnekovai 15min ištarė tą pačią frazę – „užburtas ratas“...

Du nesėkmingi nuomininkai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius