-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų Palanga: smėlio pilys, pasakos pušynuose ir linksmybės didžiulėse aikštelėse

„Kai atvažiuojame į Palangą, vaikas vis klausia: „Kada ta Palanga?“ Sakom: „Ji jau čia, žiūrėk – jūra! O jam Palanga – didžiulė karstynių aikštelė Vaikų parke“, – pasakoja į kurortą atvykusi penkiamečio Jokūbo mama. Bangos, maudynės iki pamėlynavimo, valandų valandos aikštelėse, kalnas ledų, taškymasis fontanų pursluose, ramybė Pasakų parke – tokios vaikų atostogos Palangoje.
Poilsiautojai Palangoje
Vaikų parkas Palangoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Įsitaisome prie pat jūros. Atrodo, kad mūsų užtiesalą nuplaus bangos! Bet kai vandens temperatūra – 20 laipsnių, ištraukti mažylių nepavyksta“, – pasakoja iš Kupiškio į Palangą atvykusi trimečių dvynukų mama Asta. Šiemet atostogas šeima planavo Europos pietuose, tačiau planus pakoregavo pandemija ir dabar nesigaili nė vienas. Vasara nepagailėjo saulėtų dienų ir maudynių. „Palangos paplūdimiai ir jų švarus baltas smėlis nenusileidžia jokiems kurortams“, – pasakojo Asta.

Šiemet Palangos paplūdimiai buvo gausiai papildyti smėliu. Tokio plataus paplūdimio vasarotojai nematė kone dešimtmetį. Vietomis pliažo plotis viršija ir 100 metrų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaikų maudynės Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaikų maudynės Palangoje

Vaikų parkas po atviru dangumi

„Rašo, kad dirba iki 21 valandos, bet niekas čia nevaro. Vaikai žaidžia kol dar turi jėgų ir mato temstant“, – vadinamame Vaikų parke šiaurinėje Palangos dalyje pasitinka iš Kauno atvykęs Antanas. Vyras pasakoja, prie jūros atsivežęs du anūkus. Kas vakarą po maudynių jie prašo atvesti į vadinamąjį Vaikų parką. „Jie – vilniečiai, bet sako sostinėje tokio didelio parko nematę“, – pasakojo pašnekovas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Vaikų parkas Palangoje
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Vaikų parkas Palangoje

Parkas, visai šalia paplūdimio – tikrai įspūdingas. Čia pastatytos kelios pilis ir laivus vaizduojančios didžiulės karstynės: tinklo laiptukai, čiuožynės, nusileidimo vamzdžiai. Pramogos – nemokamos ir gyvenimas čia verda kartais net intensyviau nei garsiojoje J.Basanavičiaus gatvėje.

Greta parko driekiasi dviračių takas, tad vaikų zoną galima pasiekti ir paspirtukais ar dviračiais.

„Labiausiai man patinka, kad čia galima lakstyti basomis ir niekada nenusibosta“ – šešiamečio Emilio įspūdžiai.

Pasakų parke – užburiančios istorijos

Ar pasakas galima ne tik klausytis, bet ir paliesti? Palangos pasakų parke – taip!

Prieš kelerius metus po atviru dangumi pušyne netoli Birutės parko atvertas parkas patinka ne tik mažiesiems. Čia įsikuria pasakų paklausyti ir tėveliai su mažyliais.

Aksominiu Ingos Valinskienės balsu sekamų pasakų fonu tampa paukščių giesmės ir tolumoje girdima jūra.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaikų atostogos Palangje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vaikų atostogos Palangje

Čia pasakas galima ir paliesti – lietuvių menininkai sukūrė skulptūras, iliustruojančias garsias istorijas. Jas galima netgi išbandyti – liesti, įlipti, įlįsti vidun.

„Kol stumdau vežimėlį, klausausi pasakų. Gal žinote – gal galima įsigyti plokštelę?“ – juokėsi čia sutikta Greta iš Panevėžio.

Plokštelės dar nėra, tačiau klausytis pasakų į Palangą galima vėl ir vėl.

Į parką – pasidžiaugti gyvūnėliais

Palangą apžiūrėti galima ne tik nuėjus iki tilto į jūrą pabaigos, bet ir nuo švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšto. Užkilti į bokšte esančią apžvalgos aikštelę galima su vaikais. Jiems čia atsivers visa didžiausio Lietuvoje kurorto panorama.

Jurgitos Vanagės nuotr. /Palangiškių ir miesto svečių pamėgtas parkas atgavo istorinį vardą.
Jurgitos Vanagės nuotr. /Palangiškių ir miesto svečių pamėgtas parkas atgavo istorinį vardą.

Piečiau matysis išpuoselėtas Birutės parkas, kur galima paskanauti ledų ne tik žvelgiant į tvenkiniuose plaukiojančias antis. Birutės parke galima pasigrožėti ir augintiniais: ožka, avimi, triušių, naminių paukščių šeimomis.

Informaciniai stendai išsamiai supažindina lankytojus su Lietuvos gyvūnais. Šalia įrengtoje pavėsinėje galima pailsėti, pasisupti sūpynėse.
„Ar jūroje nuskendusi saulė pasidaro šlapia?“ – kai vakarėjant palydima saulė klausia mamos Elija. Saulėlydžiai Palangoje – užburiantys. Vaikams tai įspūdingas potyris, kurį parsiveš iš stebuklingų atostogų Lietuvos pajūryje. O jei dar leidžiantis saulėje galima braidyti po šiltas bangas ir pamatyti medūzą – įspūdžiai tik ryškesni.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikai Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaikai Palangoje

Prieš mokslo metus pasisemti energijos galima minant dviratį per pušynus besidriekiančiais takeliais. Dviračių į kurortą galima ir nesigabenti: veikia daugybė nuomos punktų, kur dvirates transporto priemones ras ir su mažyliais keliaujančios šeimos ir vaikiškus, tik minti išmokusiems vasarotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius