-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros keliones siūlo pradėti nuo Biržų – keliautojų čia lauks ir naujovės

Biržų turizmo informacijos centras naująjį turizmo sezoną pasitinka šūkiu „Suk į Biržus“. Naujajame sezone naujos ir jau lankytojų pamėgtos pramogos, ekskursijos, sveikatinimo procedūros bei turistiniai maršrutai, rašoma pranešime spaudai.
Apžvalgos bokštas Kirkiluose
Apžvalgos bokštas Kirkiluose / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kaip ir kasmet, naujajam turizmo sezonui esame parengę naujovių ir laukiame Lietuvos ir užsienio turistų. Kviečiu visus atvykti į Biržų kraštą, pasigrožėti mūsų gamtiniais bei kultūriniais ištekliais, papramogauti, pasportuoti ir smagiai praleisti laiką. Jūs visada laukiami mūsų krašte“, – sako Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas.

Biržų turizmo informacijos centro direktorė Raminta Indriulėnienė siūlo vasaros sezoną ir keliones po Lietuvą pradėti nuo Biržų. „Kiekvienais metais, artėjant karštajam sezonui norisi pabėgti iš namų ir ką nors nauja patirti, pamatyti. Šiais metais siūlome keliones pradėti nuo Biržų“, – sako R.Indriulėnienė.

Gegužės 29 d. duris atvėrė Kirkilų pramogų parkas. Jame rasite įvairios veiklos visai šeimai. Parke - gravitacinis namas su 2 erdvėmis, kur bus galima pasijusti nesvarumo būsenoje, kanapių labirintas, mini ir disk golfo parkai, pažintinis paukščių takas, batutas. Nederėtų pravažiuoti ir pro Kirkilų apžvalgos bokštą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pažintinis takas Kirkiluose
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pažintinis takas Kirkiluose

Čia, šalia bokšto, laiką galima praleisti ir vaikščiojant taku aplink Kirkilų karstinius ežerėlius ir pontoniniais tilteliais. Šiais metais šalia tako buvo pastatyta garsų gaudyklė, lieptas-terasa, nauji valties formos suoliukai, planuojama įrengti sūpuokles vaikams. Jau dabar yra įrengta viešųjų erdvių paslaugų stotelė, kur galima prisipūsti dviračių padangas, įsikrauti išmaniuosius įrenginius, pasiklausyti radijo.

Gamtos mylėtojus kviečia užsukti ir pasigrožėti Širvėnos ežeru einant ilgiausiu pėsčiųjų tiltu Lietuvoje. Tiltas neseniai rekonstruotas su dviem salelėmis prisėsti, apšvietimu. Šalia galima pasivaikščioti Biržų „Rotary“ klubo pėsčiųjų taku. Čia numatoma pastatyti naujus suolelius, šalia auga sakurų parkas. Lankytojų laukia ir Eko basų kojų parkas (šalia Biržų žirgyno). Basų kojų tako ilgis – 1300 metrų. Takas kiekvienais metais atsinaujina, todėl čia kaskart vis galima patirti naujų įspūdžių. Apie „prasmengančios žemės kraštą“ daugiau sužinoti galite užsukę į Biržų regioninio parko lankytojų centrą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kirkilų karstiniai ežerėliai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kirkilų karstiniai ežerėliai

Jeigu po kelionių norėsite atgauti jėgas, siūlo išbandyti haloterapiją druskų kambaryje. Tai nevaistinės fizinės gerovės užtikrinimo metodas, sukurtas naudojant druskų kasyklų orą, atitinkantį dirbtinį mikroklimatą. Vietinio mineralinio vandens paragauti kviečia į Likėnų mineralinio vandens biuvetę „Vilties angelas“.

Sodeliškių dvaro sodyboje duris atvers naujas viešbučio korpusas. Sodyboje gausu pramogų, edukacinė programa „Grūdo kelias“, nuo 1924 m. veikiantis vėjo malūnas ir senovinė autentiška aukštaitiška gryčia, senovinės technikos muziejus, elnynas, baseinas, pirčių kompleksas, sporto aikštelė, parkas. Šiais metais siūloma išbandyti naują pavėsinę, nuo kurios atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai. Tai nuostabi vieta šventėms ar jaukiems pasisėdėjimams. Biržų krašto muziejus „Sėla“ savo lankytojams siūlo edukacinių užsiėmimų įvairovę. Viena iš naujausių – senosios aludarystės programa „Iš kunigaikštienės buduaro – tiesiai prie Jo Šviesybės stalo“. Programos metu ne tik išgirsite pilies tarnaičių pasakojimą, bet ir paragausite Radvilų virtuvės patiekalų.

Tik čia sužinosite, kodėl pasaulis prasideda nuo Biržų, sudalyvavę restorano „Alaus kelias“ edukacinėje programoje „Microhistory. Mistiniai Biržų skoniai“. Išsiilgusiems egzotikos siūlo pasikaitinti pirtyje – jurtoje, kuri pagaminta iš avies vilnos. Tuo pačiu, aplankyti avių ūkį ir sudalyvauti edukacinėje programoje „Avis aprengs ir pamaitins“.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjams siūlomos ne tik vandens pramogas, bet ir įvairūs žaidimai. Populiariausias žaidimas Biržuose –„Monteball“, kuris yra vienintelis pasaulyje. Šylant orams visus pakvies levandų ūkis, kuriame galėsite ne tik paragauti levandų arbatos, bet ir pasigrožėti purpurine prancūziško provanso aplinka.

Atvykus ne vienai dienai nakvynę rasite lengvai. Biržų kraštas turi aštuonias privataus apgyvendinimo vietas, keturias kaimo turizmo sodybas bei kempingą. Apgyvendinimo vietose jūsų lauks ne tik ramus poilsis, bet ir įvairios pramogos, nuo spa malonumų iki edukacinių užsiėmimų.

Populiariausios lauktuvės iš Biržų krašto – alus, gira, duona, sūriai, brandinta jautiena, alaus saldainiai, levandų gaminiai ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius