Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaliasis Kaunas tavo kišenėje: skaitmenizuoti maršrutai jau čia!

Ramus pasivaikščiojimas dar nelankytame parke, o gal daugiau pastangų reikalaujantis kopimas į piliakalnį, nuo kurio atsiveria neįtikėtino grožio panorama? Kiekvienas gali atrasti labiausiai patinkantį laisvalaikio praleidimo gamtoje būdą. Akimirkos gryname ore – tikra atgaiva sielai. Pajusti gamtos alsavimą ir pažinti jos grožį galime visai čia pat – Kaune ir aplink jį yra daugybė vietų, kurias verta aplankyti. Nuo šiol, su skaitmenizuotu maršrutu „Žalias miestas“, pažinti miestą dar lengviau.
Kaunas
Kaunas / A.Aleksandravičius, Kaunas IN.

Nuo popierinių iki skaitmenizuotų maršrutų

Spausdinti „It’s Kaunastic“ žemėlapiai kuriami jau nuo 2016-ųjų. Nuo to laiko juos jau spėjo išbandyti daugybė žmonių. Pagrindinis šio projekto tikslas – supažindinti keliautojus su Kauno miestu ir sukurti galimybę jį atrasti per skirtingas temas, tokias kaip architektūra, gatvės menas, įvairūs gamtos objektai.

A.Aleksandravičius, Kaunas IN./ VDU botanikos sodas Kaune
A.Aleksandravičius, Kaunas IN./ VDU botanikos sodas Kaune

Idėja, skatinanti geriau pažinti miestą, sulaukė didelio populiarumo, todėl nuolat daugėja skirtingų temų, kuriomis rengiami nauji maršrutai. Juos kasmet atranda ir naudoja vis daugiau žmonių. Šiuo metu iš viso sukurti 23 teminiai maršrutai, ir „Žalias miestas“ tik vienas iš jų. Ar kada nors pagalvojote, kad Kaune gausu tiek lankytinų vietų?

Kaunas IN./„It‘s Kaunastic“ skaitmenizuoti maršrutai
Kaunas IN./„It‘s Kaunastic“ skaitmenizuoti maršrutai

Technologijų populiarumas ir nauji žmonių įpročiai daugumą kasdienių reikalų spręsti naudojantis mobiliaisiais įrenginiais paskatino skaitmenizuotų maršrutų kūrimą. Todėl, jeigu iki šiol vis dar ieškote idėjų, ką aplankyti Kaune ir netoli jo, nedvejodami išbandykite šią naujovę. Atraskite dar nepažintas miesto vietas – kvapą gniaužiantys gamtos vaizdai jau laukia jūsų!

Patogesnis ir patrauklesnis būdas pažinti Kauną

Skaitmenizuoti maršrutai leidžia keliauti kur kas paprasčiau, nes nereikia rūpintis popierine žemėlapio versija. Vietoje to, kad blaškytumėtės jos ieškodami, galite skirti daugiau laiko naujiems atradimams mieste. Telefone ar kitame išmaniajame įrenginyje informacija pateikiama aiškiai ir patraukliai, todėl pažinti dar neatrastas Kauno vietas – žymiai įdomiau.

Išmanieji įrenginiai padeda išlaikyti žemėlapių autentiškumą, jais lengva naudotis tiek mobiliajame telefone, tiek kompiuteryje. Jeigu jau spėjote anksčiau pasinaudoti popierinėmis žemėlapių versijomis, galite būti tikri, kad skaitmeninis jų formatas ne tik nenuvils, bet ir pranoks lūkesčius. Unikaliomis iliustracijomis perteikiamas miesto žemėlapis – tikras malonumas akims!

Skaitmeninis formatas užtikrina vientisumą, nes maršrutai ir juose esantys objektai susieti su realiu interneto žemėlapiu. Todėl žymiai lengviau orientuotis supančioje aplinkoje, surasti netoliese esančius objektus ir keliauti naudojantis tik skaitmenizuotu maršrutu. Taip pat papildomai jums nereikia naudotis kitomis mobiliosiomis žemėlapių ar navigacijos priemonių programėlėmis.

Palanku ne tik keliautojams, bet ir aplinkai

Grynas oras, kvapą gniaužiantys vaizdai ir tas nuostabus ramybės jausmas – tai bene didžiausios dovanos, kurias suteikia gamta. Kodėl nepasirūpinus ja taip, kaip ji rūpinasi mumis? Maršrutų skaitmenizavimas – tik vienas iš daugelio būdų tai padaryti. Įgyvendinus šią idėją, bus ženkliai sumažintas popierinių žemėlapių kiekis, o tai leis tausoti ir rūpintis gamta kiekvienam iš mūsų.

A.Aleksandravičius, Kaunas IN./ Pažaislio šilo pažintinis takas
A.Aleksandravičius, Kaunas IN./ Pažaislio šilo pažintinis takas

Patogu ir užsienio turistams

Kokias lankytinas Kauno vietas parodyti ar rekomenduoti draugams, giminaičiams, atvykusiems iš užsienio? – dilema, su kuria yra susidūręs ne vienas. Skaitmenizuotas žemėlapis tokiu atveju yra ypač greitas ir patogus sprendimas, nes visi jame esantys maršrutai pateikiami dviem kalbomis – lietuvių ir anglų.

Kuo išskirtinis maršrutas „Žalias miestas“?

Daugelis iš mūsų, pažindami dar neatrastas vietas, siekiame unikalių patirčių. Nepaisant panašaus tikslo, kiekvieno pomėgiai, įpročiai ir poreikiai gali būti labai skirtingi. Didelis skaitmenizuoto maršruto „Žalias miestas“ pranašumas – tai, jog jis pritaikytas įvairaus laisvalaikio gamtoje mėgėjams.

A.Aleksandravičius, Kaunas IN. /Kalniečių parkas
A.Aleksandravičius, Kaunas IN. /Kalniečių parkas

Pavyzdžiui, svajojantiems apie ramų pasivaikščiojimą ir gaivaus oro gurkšnį neišvykstant iš miesto, verta aplankyti Kaune esančius parkus. Žemėlapyje galite rasti daug su jais susijusių rekomendacijų: galbūt mėgstamiausiu taps Ąžuolynas, Dainavos, Draugystės, Kalniečių, o gal Santakos parkas? Vietų, kurios jums leis pasijusti arčiau gamtos, Kaune išties gausu.

A.Aleksandravičius, Kaunas IN./ „Stumbro“ skulptūra Kauno Ąžuolyno parke
A.Aleksandravičius, Kaunas IN./ „Stumbro“ skulptūra Kauno Ąžuolyno parke

Norintiems ne tik pasimėgauti įspūdingu kraštovaizdžiu, bet ir aktyviai pajudėti, rekomenduojama įkopti bent į vieną Kaune esantį piliakalnį, pavyzdžiui, Aukštųjų Šančių, Eigulių, Jiesios arba Vieškūnų. Tai gali pareikalauti pastangų, tačiau neabejokite, jog vaizdas, kurį išvysite viršuje, to tikrai vertas.

Žemėlapyje rasite ir daug kitų lankytinų objektų, tokių kaip įvairūs pažintiniai takai (Palemono, Jiesios, Pažaislio), gamtos paminklai (Vaižganto ir Vydūno pasodintas ąžuolas Vienybės aikštėje, tyrieji Kleboniškio šaltiniai, Žalgirio parkas Cinkiškiuose), muziejai (Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse) ar vandens telkiniai (plačiosios Kauno marios, populiarusis Lampėdis, Drąseikių karjeras). Atsižvelgdami į savo pomėgius ir norus, galite pasisemti puikių idėjų, ką aplankyti Kaune ir netoli jo.

Nuo šiol suplanuoti laisvalaikį tampa dar paprasčiau, nes miesto žemėlapis telpa tiesiog jūsų kišenėje. Atraskite įvairias Kauno spalvas kartu su šeima ir draugais, pažindami gamtą mieste – ji visai čia pat.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius