-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ dalyviai išbandė ir ėjimą skystu paviršiumi

Perpildyti keltai per Nemuną, saulei vietą užleidęs lietus, dešimtys tūkstančių kojų, ėjimas skystu paviršiumi – savaitgalį Prienų ir Birštono apylinkės skambėjo nuo žmonių juoko ir žingsnių.
Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ akimirka
Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ akimirka / „TrenkTuras“/Gabija Morkūnaitė nuotr.

Šeštadienį Prienuose startavo jau trečią kartą surengtas pėsčiųjų žygis „Nemuno kilpomis su Gjensidige“, o jame savo ištvermę išbandė apie 5 tūkstančiai aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Šiais metais žygio organizatorius „TrenkTuras“ keliautojus pirmą kartą pasigrožėti įspūdinga Suvalkijos gamta pakvietė ne rudenį, o vasarą.

Viena iš naujovių, sulaukusių didžiausio dalyvių susidomėjimo – naujas 25 kilometrų „Turistų“ maršrutas. Pasirinkę jį žygeiviai keliavo abipus Nemuno – pirmoje jo dalyje grožėjosi Prienų pusės Nemuno krantais, o keltais persikėlę į kitą upės pusę pražygiavo Birštono miestą ir jo miškingas upės pakrantes.

„Registracija į šį maršrutą buvo uždaryta net du kartus. Po pirmojo karto sulaukėme dalyvių prašymų ją atnaujinti, nes maršrutas buvo labai populiarus. Teko ieškoti papildomų galimybių padidinti keltų kiekį“, – sakė vienas iš „TrenkTuro” vadovų Vytautas Bartulis.

Keturi didžiausi Birštono keltai nuo pietų Nemunu plaukiojo be sustojimo, kol į Birštoną iš buvusios turistinės bazės kitame krante perkėlė visus dalyvius.

Vienas iš keltų kapitonų Vladas Raišys teigė, jog perkėlimo operacija pareikalavo ne tik intensyvaus darbo, tačiau ir vaizduotės: „Siekiant suefektyvinti įlaipinimo procesus siauroje prieplaukoje, sukabinome du keltus į vieną ir tuomet vienu prišvartavimu žmonės sulipdavo į abu laivus”.

Kiti „Nemuno kilpų“ maršrutai – 15 kilometrų „Pradedančiųjų”, 25 kilometrų „Sveikatingumo”, 45 kilometrų „Harmonijos” ir 70 kilometrų „Ištvermės” – šiais metais buvo atnaujinti.

Nors pastaroji vidurvasario savaitė buvo įvardijama kaip lietingiausia, tačiau žygio dieną nestigo ir saulės, ir gero oro.

„Antra vertus, žygius organizuojame jau ne vienerius metus, todėl žinome, kad net lietus patyrusiems žygeiviams netrukdo – pasiryžę eiti žmonės žygiuoja bet kokiu oru“, – sakė V.Bartulis.

 „TrenkTuras“ nuotr./Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ akimirka
„TrenkTuras“ nuotr./Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ akimirka

Organizatoriai paruošė netikėtų vasariškų pramogų. Visi norintys galėjo išbandyti „ėjimą vandens paviršiumi“. Tai – specialus takas su neniutoniniu skysčiu, per kurį greitai einant neskęstama, o įklimpstama tik sustojus.

Poilsio ir pagalbos punktuose, išsidėsčiusiuose maždaug kas 5-6 kilometrus, žygeiviai buvo vaišinami arbata, sveikais „Rimi“ užkandžiais, o einantieji ilgesnius atstumus – karštais pietumis.

 „TrenkTuras“ nuotr./Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ akimirka
„TrenkTuras“ nuotr./Žygio „Nemuno kilpomis su Gjensidige“ akimirka

Nors dauguma dalyvių ėjo pavieniui, su šeimomis, draugais ir augintiniais, į žygį tradiciškai užsiregistravo ir kelios dešimtys komandų. Jos tarpusavyje varžėsi dėl daugiausia nueitų kilometrų skaičiaus.

Nuėję kartu daugiausia kilometrų komandinės įskaitos nugalėtojais tapo bene didžiausi žygiavimo aistruoliai ir propaguotojai Lietuvoje – „Gjensidige“ kolektyvo komanda, kurią sudarė beveik pusantro šimto narių.

Renginio metu budėjo greitosios pagalbos automobilis, maršrutuose nuolat patruliavo mobili medikų komanda, „BENU vaistinė“ pasirūpino žygeiviškomis vaistinėlėmis ir norintiems starte tikrino sveikatą.

Prie žygio organizavimo prisidėjo visos Prienų tarnybos, o intensyvus pasiruošimas truko kelis mėnesius. Devynis tūkstančius gyventojų turinčiame mieste teko įrengti papildomas automobilių parkavimo vietas, takus pritaikyti dideliam žygeivių kiekiui, situaciją renginio metu nuolat stebėjo policijos pareigūnai.

Aktyvaus laisvalaikio organizatorius „TrenkTuras“ rengia populiariausius pėsčiųjų žygius Lietuvoje „Pėsčiomis pajūriu“ ir „Nemuno kilpomis“, taip pat didelio susidomėjimo sulaukė „Karjerų žygis“ Naujosios Akmenės apylinkėmis bei šiemet vykęs žygis Latvijos pajūriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius