Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alpinistinė įranga: kaip išsirinkti kalnų batus, apraišus ir visa, kas būtina

Jeigu galvojate, kad siekdami aukštesnės kalno viršūnės tiesiog imsite į ją ir užkopsite taip, kaip stovite, tai klystate. Norint pasiekti aukščiau esantį tikslą jums neabejotinai reikės alpinistinės įrangos. Kokios tiksliai ir kaip ją išsirinkti paaiškino parduotuvės „Montis Magia“ konsultantas Vilius.
Temos: 2 Alpės Monblanas

Kai pati su kalnais dar neturėjau visai visai nieko bendro ir kur nors atsitiktinai pamatydavau kokį alpinistą – ar nuotraukoje, ar filme – niekaip nesuprasdavau, kam jam reikalingi visi tie ant juosmens kabantys gelžgaliai.

Asmeniškai su alpinistams būtina turėti įranga „susipažinau“ lankydama „Montis Magia“ organizuojamus Kalnų kopimo technikos kursus.

Apie juos jums jau papasakojau – ten kopti į kalnus išmokomas tikrai kiekvienas, ir kursų metu ne vieną nuotykį galima patirti.

VIDEO: Pasiruošimas kopti į kalnus: kaip išsirinkti tinkamus batus

Pasirodo, kiekvienas, net pats mažiausias gelžgaliukas tiems alpinistams tikrai labai reikalingas – su vienu galima pakilti, su kitu nusileisti, trečią reikia kur nors užsekti, kad būtumei saugus ir sveikas, o ir ne geležinių būtinųjų turėti įrangos elementų yra krūva – ir šalmas, ir apraišai, ir batai specialūs...

Patikėkite, man labai labai smagu sulaukti „Plano Monblano“ skaitytojų atsiliepimų ir prašymų paplėtoti, paaiškinti vieną ar kitą temą. Kreiptis ir klausti nuoširdžiai kviečiu visus.

Šarūnės Janušonytės nuotr./Alpinistinė įranga
Šarūnės Janušonytės nuotr./Alpinistinė įranga

Vienas jūsų dar visai neseniai kreipėsi į mane per mano tinklaraštį „Viktorija vs Monblanas“ – prašė paaiškinti, kaip teisingai pasirinkti alpinistinę įrangą. Primenu, kad neseniai jums pasakojau ir kaip pasirinkti kopimui į kalnus tinkamus drabužius.

Iš tiesų, pasirinkti sau tinkamą įrangą yra labai svarbu: juk ji ne tik turi būti funkcionali, patikima, bet ir patogi, tinkanti ir patinkanti.

Kaip teisingai pasirinkti įrangą ir ko kopiant į aukštesnį kalną kiekvienam žūt būt reikės, man ir visiems „Plano Monblano“ skaitytojams paaiškino parduotuvės „Montis Magia“ konsultantas Vilius.

Filmuojant vaizdo reportažą aš Viliui buvau kaip bandomasis triušis – ir ant akmenų su naujais kalnų batais vaikščiojau (vaizdo reportažą rasite kiek aukščiau), nes tai svarbu išbandyti juos renkantis, ir ant strypo pasikabinus su naujais apraišais supausi – reikėjo suprasti, ar šitie patogūs.

Viliaus patarimai besiruošiantiems kelionei į kalnus ir ketinantiems apsirūpinti reikalinga alpinistine įranga – specialiame vaizdo reportaže:

VIDEO: Pasiruošimas kopti į kalnus: kaip išsirinkti tinkamą įrangą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius