Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip susikrauti kalnietišką kuprinę, kad viskas tilptų: žiūrėkite video

Keliautojo į kalnus kuprinės talpa ribota, o į ją susikrauti būtina tiek daug: alpinistinę įrangą, kopimui skirtus drabužius, maistą, asmeninius daiktus, be kurių kelionės metu turbūt nepavyks išsiversti... Kaip visa tai sutalpinti? Teisingai susikrauti kalnietišką kuprinę „Plano Monblano“ skaitytojus pamokė „Montis Magia“ parduotuvės konsultantas Vilius.

Besiruošdama savo kelionei į Monblaną, kuri, dievaži, prasidės jau po mėnesio (sekite mano pasiruošimą tinklaraštyje „Viktorija vs Monblanas“), aš jau išmokau, o ir jūs, tikiuosi, išmokote teisingai pasirinkti kopimui reikalingus drabužius, taip pat – būtiną turėti alpinistinę įrangą.

Visa tai ir dar daugiau į Monblaną ketinu vežtis su savimi, daiktus sutalpinti reikės vienoje kuprinėje, kuri, nors ir atrodo milžiniška, talpina ribotą dalykų kiekį.

Patyrę alpinistai man pasakoja, kad įprastai kelioninė kuprinė, kurią žmogus pats savarankiškai nešasi ant nuosavų pečių ir jam niekas nepadeda, dažniausiai sveria 20-25 kilogramus.

Nieko čia keista: net ir pati moderniausia įranga yra palyginus sunki, net ir lengviausi drabužiai taip pat nėra besvoriai, o kai dar į tą pačią kuprinę sudedi reikalingą maistą, dantų šepetėlį, vieną kitą laisvalaikio drabužį ir ką nors asmeniško...

Užtat net ir kraunantis keliautojo kuprinę vykstantiems į kalnus rekomenduotina laikytis kelių taisyklių. Parduotuvės „Montis Magia“ konsultantas Vilius sako, kad jų paisydami daiktus į kuprinę sutalpinsite, o ir nešti tvarkingai viską sudėjus gali būti patogiau.

Viliaus patarimai, kaip susikrauti kuprinę ruošiantis kelionei į kalnus, – specialiame vaizdo reportaže:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius