Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Konkursas „Svajonių komandiruotė“ atgimsta ir siūlo jums laimėti spalvingas keliones!

Didelio populiarumo sulaukęs „Pasaulis kišenėje“ konkursas „Svajonių komandiruotė“ pasipildė naujomis kelionėmis, kurias jums dovanoja „Ditmos projektai ir ko“. Siūlome jums geriausią darbą pasaulyje – keliauti ir dalintis įspūdžiais su kitais.
Laimėk Svajonių komandiruotę!
Laimėk Svajonių komandiruotę! / 123rf.com nuotr.

Viskas, ko paprašysime mainas už prizą – dalyvauti konkurse, o laimėjus kelionę, ją gražiai aprašyti.

Kad išsiaiškintume šauniausius kelionių įspūdžių pasakotojus, perskaitysime ne vieną jūsų atsiųstą darbą. Laimėtojus išsiaiškinti padės ir 15min.lt vyriausiasis redaktorius Rimvydas Valatka.

Jei manai, jog esi vertas svajonių komandiruotės, tada ATIDŽIAI PERSKAITYK TAISYKLES ir DALYVAUK!!!

Taisyklės:

1. Originaliai ir kūrybingai aprašyk labiausiai įstrigusius vienos iš savo kelionių, atostogų užsienyje ar žygio į kalnus įspūdžius.

2. Rašinį atsiųsk adresu pasauliskiseneje@15min.lt (su prierašu „Konkursui Svajonių komandiruotė“) vėliausiai iki Joninių 2013 m. birželio 24 d. (kuo anksčiau atsiųsi, tuo didesnes komandiruotės krypties pasirinkimo galimybes turėsi).

3. Rašinio formą gali pasirinkti, tačiau jį turėtų sudaryti trys pagrindinės dalys:

  • aplankytos šalies pristatymas (kokį įspūdį ji Tau paliko);
  • įsimintiniausias įvykis/nuotykis/nutikimas kelionėje;
  • patarimai ketinantiems ten vykti.

4. Bendra rašinio apimtis turėtų būti 2000–4000 spaudos ženklų (arba 1 – 2 A4 formato lapai). Darbai smarkiai viršijantys šiuos parametrus turės žymiai mažesnes galimybes laimėti. Juk geras kelionių pasakotojas turi mokėti viską išdėstyti glaustai.

5. Nepamiršk pridėti ir 2–10 kelionėje darytų nuotraukų (Būtų puiku, kad sumažintum nuotraukas iki 860 pikselių viršutinę kraštinę ar bent jau vienos nuotraukos dydis neturėtų viršyti 1 MB). Pagailėk mūsų e.pašto dėžutės – taupom vietą.

6. Norėdamas dalyvauti konkurse, turi būti pilnametis.

7. Gali pateikti tik vieną kelionės įspūdžių aprašymą.

8. Siųsdamas aprašymą, būtinai nurodyk:

  • Savo vardą, pavardę ir trumpai prisistatyk (ką veiki, kuo domiesi);
  • Savo telefono numerį ir el. pašto adresą (kad galėtume su Tavimi susisiekti);
  • Siūlomų „Ditmos“ kelionių krypčių, į kurias galėtum vykti laimėjimo atveju, sąrašą. Visos kelionės pakankamai skirtingos, tad rinkdamasis kryptis įvertink savo galimybes ir norus.

9. Rinktis gali vieną ar kelias iš šių krypčių:

  • Italija su Kaprio sala 2013 06.01 – 06.10; (9 nakvynės turistinės klasės viešbučiuose su pusryčiais, kelionė patogiu autobusu. Papildomai rekomenduosime pasiimti apie 100 EUR.)

Nuoroda į kelionės aprašymą: http://www.ditma.lt/keliones/italija-su-kaprio-sala-2/#

Ditmos nuotr./Kaprio sala
Ditmos nuotr./Kaprio sala

Vykstant į Italiją aplankysime ne tik turtingiausius savo lankytinais objektais miestus, bet pasiilsėsime nuostabioje Kaprio saloje. Užsuksime į Čekijos sostinę – Prahą, Italijos meilės sostinę – Veneciją, meno sostinę – Florenciją, šalies sostinę – Romą. Tuomet vyksime į mažiausią pasaulio valstybę – Vatikaną. Apmokėsime ne tik viešbučius su pusryčiais, tačiau ir įėjimą į dalį lankytinų vietų. 

  • Kelionė – žygis į Slovakijos Tatrus 2013 06.29-07.06

(7 nakvynės kempinge, palapinėse, kurios bus duotos (su savim pasiimti miegmaišį ir turistinius batus). Bus patiekiamas turistinis maistas, kurį gaminsimės patys, kelionė patogiu autobusu. Turėti su savimi apie 30 EUR).

Nuoroda į kelionės aprašymą: http://www.ditma.lt/keliones/kelione-zygis-i-slovakijos-tatrus-tinka-visai-seimai/

Ditmos nuotr./Slovakija Aukatieji Tatrai
Ditmos nuotr./Slovakija Aukštieji Tatrai

Kelionė į Aukštuosius Tatrus – tai žygių į kalnus mokykla, pasiruošimas kitų kalnų pažinimui! Aukštieji Tatrai – nacionalinis parkas, kuriame saugomas kalnų grožis (kalnai, kriokliai, upeliai, ežerai), gyvūnija ir augalija. Sėkmingai keliauti gali tiek vaikai, tiek solidaus amžiaus žmonės. Nereikia būti patyrusiam kalnuose, kad galėtumėte tvarkingais ir saugiais takais įkopti į viršūnes ar pereiti perėjas, nes šie kalnai tarsi mokykla – pasiruošimas važiuoti ir pažinti kitus kalnus. Kopdami į kalną pabuvosime miške (vyrauja eglės ir maumedžiai), kalnapušių zonoje, alpinėse pievose, pasieksime sniegynus ir akmenuotas viršūnes. Visą kelią lydės upeliai, kriokliai ir kalnų ežerai. 

  • Kelionė – žygis į Šveicarijos Alpes (Monte Rosa) 2013 07.08 – 07.21 (14 dienų / 8 d. žygis). (Visos nakvynės kempinge, palapinėse, kurios bus duotos (su savim pasiimti miegmaišį ir turistinius batus), bus duotas turistinis maistas, kurį gaminsimės patys, kelionė patogiu autobusu. Turėti su savimi apie 100EUR).

Nuoroda į kelionės aprašymą: http://www.ditma.lt/keliones/kelione-zygis-i-sveicarijos-alpes-monte-rosa/

Ditmos nuotr./`veicarija
Ditmos nuotr./Šveicarij

Po šiuos kalnus gali keliauti tiek pradedantys pažintį su kalnais, tiek patyrę keliautojai. Pirmąjį kelionės etapą dažniausiai įveikiame keldamiesi keltuvu. Gyvename palapinėse, valgyti verdamės patys. Palapines ir maistą nešamės su savimi. Kuprinių svoris – 10 kg. Kasdien nueiname 10–15 km, aukščių skirtumas – 1-2 km. Grupės sudaromos prieš kelionę, atsižvelgiant į žygeivių patirtį bei norus. Pagal grupių pajėgumą parengiami atitinkamo sudėtingumo žygiai po kalnus. Galimi radialiniai žygiai ir kopimai į viršūnes be kuprinių, ėjimas per ledynų plyšius ir kopimas į viršūnes.

***

Kiekvienos kelionės trukmė – 5-9 nakvynės. Kelionėje pasirūpinsime: Tavo kelione patogiu autobusu, apgyvendinimu (viešbučiuose arba kempinguose), maitinimu žygiuose ir pusryčiais pažintinėje kelionėje bei pažintine programa – išlaidas planuok tik lauktuvėms bei kai kuriems mokamiems objektams! (Rekomenduojama pasiimti suma prirašyta prie kiekvienos kelionės).

10. Geriausius aprašymus, remdamasi žemiau nurodytais kriterijais, rinks naujienų portalo 15min.lt ir kelionių organizatoriaus „Ditmos projektai ir ko“ sudaryta komisija. Apie laimėjimą būsi informuotas likus ne mažiau nei 7 dienoms iki Tavo „komandiruotės“ datos.

11.Komisiją sudaro:

  •  Rimvydas Valatka, „15min.lt“ vyr. redaktorius
  • Edita Masaitytė, „Ditmos projektai ir ko“ vadovė
  • Mykolas Vadišis, „15min.lt“ rubrikos „Pasaulis kišenėje“ redaktorius;

12. Komisija vertindama nugalėtojus atsižvelgs ir į publikuoto teksto „Patinka“ (Like) Facebook mygtuko paspaudimus. Surinktas balsų skaičius turės įtaką renkantis nugalėtoją iš lygiaverčių ar panašių savo kokybe, darbų.

13.Aprašymų vertinimo kriterijai:

  • Originalumas, kūrybingumas, išradingumas (įdomumas ir patrauklumas skaitytojui);
  • Informatyvumas, reprezentatyvumas (šalies pristatymas);
  • Literatūriškumas (raštingumas, stilius, raiška).
  • Perspėjame, kad darbai su daugybe stiliaus ir gramatikos klaidų iš karto bus padedami į šalį.

13.Išvykdamas į svajonių komandiruotę, įsipareigosi:

  • Dalyvauti visoje organizatorių numatytoje programoje;
  • Grįžęs iš komandiruotės, per savaitę konkurso organizatoriams pateikti įdomų ir patrauklų kelionės įspūdžių aprašymą. Rašinio gaires ir užduotis keliautojas žinos iš anksto.

Prizų bus ir daugiau!

Daugiau prizų steigėjo kelionių organizatoriaus „Ditmos projektai ir ko“ siūlomų kelionių galite susirasti čia.

Papildomos konkurso sąlygos:

1. Rašinio autorius įsipareigoja užtikrinti, kad kūrinys bus originalus ir nepažeis jokių tretiesiems asmenims priklausančių turtinių ar asmeninių neturtinių teisių, taip pat atitiks bendras moralės nuostatas. Konkurso organizatoriai turi teisę redaguoti arba nespausdinti Rašinio, jei jis neatitinka konkurso dalyviams nurodytų konkurso sąlygų.

2. Konkurso laimėtojas pasirašo turizmo paslaugų teikimo sutartį bei susitarimą dėl konkurso sąlygų su kelionių organizatoriumi „Ditmos projektai ir KO“ ne vėliau kaip likus 3 darbo dienoms iki numatytos kelionės.

3. Jei dėl tam tikrų nuo konkurso organizatorių nepriklausančių priežasčių konkurso dalyvis į laimėtą kelionę vykti negali, renkamas kitas laimėtojas. Jei numatyta data kelionė negali įvykti dėl aplinkybių, už kurias atsako konkurso organizatoriai arba dėl force majeure aplinkybių, konkurso laimėtojui „Ditmos projektai ir KO” nuožiūra gali būti pasiūloma bet kuri kita kelionė kitai datai. Kelionės perleidimas kitam asmeniui negalimas.

4. Kelionė konkurso laimėtojui parenkama konkurso organizatorių nuožiūra, atsižvelgiant į konkurso laimėtojo nurodytas pageidaujamas kelionių kryptis. Konkurso laimėtojų nurodytos pageidaujamos kelionių kryptys neįpareigoja konkurso organizatorių. Kelionių datos bei kryptys gali būti keičiamos.

5. Konkurso laimėtojų pateikti aprašymai bus publikuojami kelionių organizatoriaus „Ditmos projektai ir KO” internetinėje svetainėje www.ditma.lt, www.15min.lt rubrikos „Pasaulis kišenėje“ subrubrikoje „Svajonių komandiruotė“ ir kitoje konkurso organizatorių pasirinktoje informacinėje ir (ar) reklaminėje medžiagoje. Kūriniai publikuojami nurodant autoriaus vardą, pavardę.

6. Į laimėtos kelionės kainą nėra įskaičiuota: kelionės ar kt. draudimas, transporto išlaidos Lietuvoje, vakarienės, asmeninės išlaidos, išlaidos muziejuose ir kitose mokamuose objektuose, kitos išlaidos pagal turizmo paslaugų teikimo sutartį.

7. Laimėjimas pinigais neišmokamas.

8. Konkurso dalyviai siųsdami konkurso organizatoriams rašinius, nuotraukas ir publikacijas, neterminuotai perduoda konkurso organizatoriams visas autoriaus turtines teises į kūrinį. Kūrinys ir turtinės teisės bus laikomos perduotomis konkurso organizatorių nuosavybėn nuo kūrinių perdavimo (persiuntimo) konkurso organizatoriams ar vienam ir konkurso organizatorių.

9. Dalyvaudami konkurse patvirtinate, jog nėra pažeidžiamos autorių ar bet kurios kitos intelektinės nuosavybės teisės, taip pat užtikrinate, kad visi nuotraukoje pavaizduoti asmenys sutinka su jų atvaizdo viešu rodymu.

10.Konkurso organizatoriai pasilieka teisę netalpinti konkurso temos neatitinkančių, erotinio turinio, įžeidžiančių ar kitų, galinčių pažeisti kitų asmenų teises, nuotraukų bei publikacijų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius