Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrajame ture dėl laisvos Seimo nario vietos kovos socialdemokratas Albinas Mitrulevičius ir konservatorius Valdas Pileckas

Suskaičiavus visus sekmadienį Marijampolės apygardoje Seimo narį rinkusių piliečių balsus paaiškėjo, kad antrame ture dėl laisvos parlamentaro vietos varžysis socialdemokratas Albinas Mitrulevičius ir konservatorius Valdas Pileckas.
Rinkimai
Rinkimai / Šarūnas Mažeikos/BFL nuotr.

Išankstiniais duomenimis iš visų 15 rinkimų apylinkių, A.Mitrulevičius surinko 25,64 proc. balsų nuo galiojančių biuletenių, tuo metu antroje vietoje likęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas V.Pileckas – 21,29 proc. balsų.

Ir A.Mitrulevičius, ir V.Pileckas penktadienį vakare BNS sakė tikėjęsi patekti į antrą rinkimų turą ir vienas kitą įvardijo rimtais varžovais.

Mero patarėju šio metu dirbantis A.Mitrulevičius sakė, kad patekęs į Seimą per likusius iki naujų rinkimų metus tęstų mirusio kolegos socialdemokrato Algio Rimo darbus.

„Liks pusantrų metų, per tą laiką faktiškai stebuklų neįgyvendinsi. Aš ateičiau vietoj anapilin išėjusio A.Rimo, todėl tęsčiau jo pradėtus darbus, esu partijos narys, reikia apginti socialdemokratų principus ir dirbti žmonių labui“, – BNS vėlų sekmadienio vakarą dėstė buvęs Marijampolės apskrities viršininkas A.Mitrulevičius.

„Dar antras turas laukia, tai nenorėčiau skubinti. Palaukime ir sužinosime, ar naujas Seimo narys papildys daugumą, ar mažumą“, – klausiamas apie ateities planus sakė mokytojas ir savivaldybės tarybos narys V.Pileckas.

Už Liberalų sąjūdžio iškeltą Paulių Ulecką rinkimuose sekmadienį pasisakė 13,36 proc., už „Tvarkos ir teisingumo“ keltą Rolandą Jonikaitį – 12,56 proc. rinkėjų.

Socialdemokratų sąjungos kandidatą Gediminą Akelaitį šiose apylinkėse palaikė 10,14 proc., už Krikščionių partijos kandidatą Algį Žvaliauską pasisakė 8,35 proc. rinkėjų.

Darbo partijos kandidatę Vaidą Giraitytę palaikė 5,19 proc., Liberalų ir centro sąjungos iškeltą Norą Ribokienę – 1,91 proc., Naujosios sąjungos kandidatą Ramūną Mažėtį rėmė 1,56 proc. šių apylinkių rinkėjų.

Rinkimų teisę Marijampolės apygardoje turi apie 38 tūkst. piliečių, pirmame ture aktyvumas siekė apie 23 procentus.Seimo nario vieta atsilaisvino praėjusią vasarą mirus Marijampolėje išrinktam socialdemokratui A.Rimui.

Pagal įstatymą, vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu jau pirmame ture būtų laikomas kandidatas, jeigu rinkimuose dalyvautų ne mažiau kaip 40 procentų į rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų ir tas kandidatas gautų daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Rinkimų teisę Marijampolės apygardoje turi apie 38 tūkst. piliečių, pirmame ture aktyvumas siekė apie 23 procentus.

Jeigu rinkimuose, kaip šiuo atveju, dalyvauja mažiau kaip 40 procentų į rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų, išrinktu pirmame ture būtų laikomas tas kandidatas, kuris gautų daugiausia, bet ne mažiau kaip penktadalį visų į apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Antras rinkimų turas bus rengiamas kartu su savivaldos rinkimais vasario 27-ąją. Pagal įstatymą jame dalyvauja du kandidatai, gavę daugiausia balsų pirmame ture.

Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius