Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gintaras Babravičius: žinia apie LiCS mirtį buvo kiek per ankstyva

Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) per savivaldos rinkimus pasirodė geriau nei tikėjosi, tvirtina partijos pirmininkas, sostinės vicemeras Gintautas Babravičius.

„Mūsų partijai laidotuvių maršas skambėjo dvejus metus. Pasirodo, žinia apie LiCS mirtį buvo kiek per ankstyva“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė G.Babravičius, vertindamas sekmadienį vykusių savivaldybių tarybų rezultatus.

Anot jo, rinkimų rezultatai – geresni, nei prieš tai buvusių Seimo ir Europos Parlamento rinkimų.

LiCS rinkimų štabas vadovas Artūras Melianas priminė, kad 2008 metais per Seimo rinkimus partija surinko per 5 proc., per Europos Parlamento rinkimus – 3,5 proc. balsų.

Sekmadienį liberalcentristai sulaukė 6,5 proc. rinkėjų pasitikėjimo, iškovojo 126 mandatus savivaldybių tarybose.

„Manau, tai yra dar ir geras blaivėjimo periodas liberaliai mąstantiems politikams todėl, kad daugelyje savivaldybių, akivaizdu, sujungus pastangas buvo galima gauti gerokai didesnius rezultatus. Tas blaivėjimo periodas, matyt, eina į pabaigą“, – svarstė G.Babravičius.

Jo teigimu, itin prasti LiCS ir Liberalų sąjūdžiui rinkimų rezultatai Vilniuje, kai nė viena partija negavo nė vieno mandato, duoda liūdną signalą būsimiems Seimo rinkimams.

„Vilniaus rezultatai nepatenkinami, tai akivaizdu. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Tai, kad ir mes, ir mūsų kiti partneriai neperėjome barjero, yra ženklus signalas būsimiems Seimo rinkimams – jeigu liberaliai pakraipai atstovaujantys politikai ir toliau skendės iliuzijose, kad vienas kitų sąskaita gali pasiekti kokių nors rezultatų, prognozės būtų būsimiems Seimo rinkimams tokios, kaip yra Vilniuje“, – pareiškė G.Babravičius.

A.Melianas tvirtino, kad liberalcentristai merų postų tikisi dešimtyje savivaldybių – Elektrėnuose, Jurbarke, Kazlų Rūdoje, Trakuose, Visagine, Plungėje, Rietave, Šilutėje, Klaipėdoje.

„Daug kas priklauso nuo susitarimų. Tačiau ir Švenčionyse turime geras pozicijas pakeisti ilgametį dominavimą kitos politinės jėgos, neapmestina (merų postai – BNS) Širvintose, Palangoje“, – sakė A.Melianas.

LiCS tikisi dalyvauti formuojant valdančiąsias koalicija 20 savivaldybių.

„Aštuoniose savivaldybių mes laimėjome pirmą, septyniose – antrą“, – teigė G.Babravičius.

LiCS vicepirmininko Algio Čapliko tvirtinimu, opozicija per šiuos rinkimus „pasirodė tragiškai“.

„Galima padėkoti žmonėms už mūsų įvertinimą, už tai, kad žmonės mums atleido, kad darėme nepopuliarius, bet būtinus sprendimus“, – sakė jis.

2007 metais per savivaldos rinkimus LiCS buvo gavusi 182 mandatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius