Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybių rinkimų biuletenyje nė viena partija neturės vienženklio numerio (papildyta 13.10 val.)

Savivaldos rinkimuose vasario pabaigoje ketina dalyvauti rekordinis skaičius kandidatų – jų jau dabar priskaičiuota beveik 14 tūkst., nors registracija dar nesibaigė. Tuo tarpu partijos antradienį išsidalijo numerius rinkimų biuleteniuose. Aukščiausią vietą sąraše gavo Darbo partija – dešimtą. Daugumos politinių jėgų pavadinimų žmonėms teks ieškoti antroje biuletenio dalyje.
Šie savivaldybių tarybų rikimų kampanija išsiskiria ryškiu žingsniu į interneto pasaulį
Rinkimai. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Antradienį Seime Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) surengė burtų traukimo ceremoniją, kuri turi padėti išsiaiškinti, kuriuo numeriu partijos ir save išsikėlę kandidatai dalyvaus vasario 27 dieną vyksiančiuose rinkimuose.

Pasak komisijos pirmininko Zenono Vaigausko, iš viso partijos rinksis iš 145 numerių. 23 atiteks būtent partijoms, o likusius kiekvienos savivaldybės rinkimų komisijoje išsidalys savarankiškai į savivaldą pretenduojantys politikai.

Skaičių 145 padiktavo situacija Vilniuje – čia į rinkimus, be 23 partijų, pretenduoja didžiausias skaičius savarankiškai išsikėlusių kandidatų – 122. 

„Jeigu save išsikėlę kandidatai bursis į koaliciją, kaip dauguma ir darys, jie galės pasirinkti vieną iš ištrauktų numerių“, –  sakė Z.Vaigauskas.

Pabandykite jūs iš abėcėlės išrinkti kurią nors raidę, kuri yra pati geriausia ar pati blogiausia. Taip ir skaičiai yra visi geri ir naudojami, – sakė politikas.Save išsikėlę kandidatai numerius savivaldybių rinkimų komisijose turi išsiaiškinti iki trečiadienio 20 val.

(Papildyta 12.30 val.) Nė viena partija neištraukė vienženklio rinkimų numerio. Iš parlamentinių partijų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratų (TS-LKD) numeris bus 94, Tautos prisikėlimo partijos – 62, Krikščionių partijos – 142, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio – 143, Lietuvos socialdemokratų partijos – 70, Darbo partijos – 10, Liberalų ir centro sąjungos – 16, „Tvarkos ir teisingumo“ – 140.

(Papildyta 13.10 val.) Partija „Jaunoji Lietuva“ gavo numerį 12, Rusų aljansui teko 41, Lietuvos liaudies partijai – 44, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungai – 51, Naujoji sąjungai – 64, Lietuvos laisvės sąjungai – 83.

Dar kelių partijų pavadinimai bus rinkimų biuletenių pabaigoje. Norintys balsuoti už „Socialistinį liaudies frontą“ turės pažymėti 110 numerį, už Žemaičių partiją – 116, už Lietuvos socialdemokratų sąjungą – 117.  Lietuvos lenkų rinkimų akcija rinkimų biuleteniuose bus pažymėta 122 numeriu, partija „Profesinių sąjungų centras“ – 123, Lietuvos pensininkų partija – 127, Lietuvos rusų sąjunga – 145.

Vienų partijų atstovai savo ištrauktais numeriais džiaugėsi, kitos siūlė skaičiaus rinkimų biuletenyje nesureikšminti. Kazimira Prunskienė, kurios vadovaujama Lietuvos liaudies partija gavo 44 numerį, atkreipė dėmesį ir į skaičių magiją. „Viena vertus, toks numeris lengvai prisimenamas. Be to, 4 + 4 duoda aštuonis, o aštuoni yra susiję su mūsų partijos ženklu, saulute, kurios viduryje yra aštuoni skyreliai“, – dėstė politikė.

TS-LKD atstovas Vitas Matuzas samprotavo, kad „visi skaičiai yra geri, kaip ir visos raidės“. „Pabandykit jūs iš abėcėlės išrinkti kurią nors raidę, kuri yra pati geriausia ar pati blogiausia. Taip ir skaičiai yra visi geri ir naudojami“, – sakė politikas.

Parlamentaras prisiminė, kad per vienus rinkimus TS-LKD buvo ištraukusi šeštą numerį, kuris, kaip teigiama, yra blogas. Tačiau per rinkimų kampaniją buvo akcentuojama, kad metant lošimo kauliuką šeši yra pats geriausias skaičius. 

Rinkimų numerių traukimo ceremonija vyko sausakimšoje Seimo spaudos konferencijų salėje, jos dalyviams ir stebėtojams netrūko geros nuotaikos. Liberalcentristai į renginį netgi atsivedė savo talismaną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius