-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmaisiais rinkimų rezultatais Klaipėdoje džiaugėsi Liberalų sąjūdis (papildyta 00.20 val.)

Sekmadienį pasibaigus rinkimams į savivaldybių tarybas ir ėmus skaičiuoti rinkėjų balsus, nuo pirmųjų jų skaičiavimo minučių tvirtas pozicijas užėmė LR Liberalų sąjūdis.
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius E.Gentvilas teigė, kad jūra valstybės biudžetui duoda nemenkus pinigus.
E.Gentvilas dar iki rinkimų ne kartą pabrėžė, jog į mero postą nesitaikys. / G.Kubiliūtės nuotr.

Klaipėdiečiai savivaldybių tarybų rinkimuose ir vėl pasižymėjo pasyvumu. Sekmadienio rytą iki 10 val. balsuoti atėjo tik 2,94 proc. rinkėjų, tačiau įdienojus balsuotojai kiek sujudo. Gimnazijos apylinkėje apie 12 val. prie balsavimo kabinų jau nusidriekė eilutė žmonių.

Vakare paaiškėjo, jog vangiai balsavę tiek išankstiniuose rinkimuose, tiek ir rinkimų dieną, klaipėdiečiai ir vėl sumušė visus pasyvumo rekordus – uostamiestyje rinkimų dieną iki 20 val. balsavo 31,18 proc. rinkėjų. Toks menkas aktyvumas buvo fiksuotas ir prieš ketverius metus: 2007–aisiais savo valią išreiškė iš viso 30,56 proc. rinkėjų. Tokiu pat mažu rinkėjų skaičiumi sekmadienį „pasigirti” galėjo tik Marijampolė.

Pasibaigus rinkimų laikui, netrukus buvo atvertos balsadėžės ir 54–ose Klaipėdos rinkimų apylinkėse imta skaičiuoti rinkėjų balsus. Pirmieji rezultatus pateikė Baltijos rinkimų apylinkės rinkimų komisijos atstovai. Iš beveik 700 biuletenių 14 buvo sugadinti.

 „Manau, kad ir šiuose rinkimuose bus nemažai sugadintų biuletenių. Ne kartą puikiai girdėjosi, kaip balsavimo kabinose žmonės brauko lapus“, – sekmadienį pasakojo S.Daukanto rinkimų apylinkės pirmininkas Algimantas Markus. Prieš ketverius metus  negaliojančių biuletenių skaičius Klaipėdoje siekė 1767 (3.98 proc.).

Nuo pirmųjų rinkėjų balsų skaičiavimo minučių stabiliai pirmosiose pozicijose įsitvirtino LR Liberalų sąjūdis, kurio sąrašo priekyje – į miesto mero kėdę jau nebesitaikančio Eugenijaus Gentvilo pavardė. Nuo jų neatsiliko krikdemai – Tėvynės sąjunga, į rinkimus vedami pirmininko Naglio Puteikio. Beveik koja kojon ėjo ir Liberalų ir centro sąjunga su dabartiniu Klaipėdos meru Rimantu Taraškevičiumi priešaky.

Kaip ir prognozuota, ne itin sekėsi nepartiniams kandidatams – jiems rinkėjai atseikėjo po kelias dešimtis ar keliolika balsų. Kad patektų į tarybą, nepartiniai kandidatai turi surinkti bent po 1 proc. rinkėjų balsų, tuo tarpu partijoms kartelė aukštesnė – 4 procentai balsų. Pirminiais duomenimis, prasčiausio rinkėjų palaikymo susilaukė Krikščionių partija ir Socialistinis liaudies Frontas.

Atnaujinta 00.20 val.: Susumavus beveik iš pusės Klaipėdos rinkimų apylinkių gautus duomenis, partijų reitingų sąrašo viršuje padėtis nepasikeitė – preliminariai pirmavo Liberalų sąjūdis. Iš nepatinių kandidatų vieno procento ribą peržengti kol kas pavyko tik medikui Vytautui Raubai. Nemažai suskaičiuota ir negaliojančių biuletenių. Jų iki vidurnakčio buvo apie 4,55 proc. 

Naujoji taryba, kurią sudaro 31 narys, pirmąkart turėtų rinktis iki balandžio 4 dienos, kadangi tuomet baigsis dabartinės tarybos kadencija. Iki pirmojo posėdžio slaptu balsavimu turėtų būti ir išrinktas naujasis miesto meras.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius