-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš savivaldos rinkimus – penkių kandidatų mirtys

Besiruošdami artėjantiems savivaldos rinkimams mirė jau penki kandidatai į tarybų narius. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako nematantis tame kažkokio dėsningumo, visų kandidatų mirtys tarpusavyje nesusijusios, tačiau pripažino, kad tiek kandidatų mirčių ruošiantis rinkimams jis neprisimena.
Politologai pabrėžia, kad nemaža rinkėjų dalis pirmiausia svarsto ne tai, už ką balsuoti, o ar apskritai eiti balsuoti.
Penki kandidatai į tarybas savivaldos rinkimų nesulaukė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nors nuo kandidatų registravimo pradžios sausio 24 dieną nepraėjo dar nė mėnuo, iš rinkimų sąrašų jau teko išbraukti penkis asmenis. „Gal dėl to, kad dabar pavasaris, gal kad tų kandidatų tiek daug. Aš ypatingai nesureikšminčiau to dalyko, būna, kad prieš kiekvienus rinkimus kas nors atsitinka, kai kandidatų yra daugiau. Aplinkybių nežinau, mes jų netyrėme, bet būna, kad žmonės pradeda labai intensyviai dirbti su rinkėjais ir persišaldo ar dar kas nutinka“, – svarstė Z.Vaigauskas.

Anot VRK pirmininko, prieš 2008 metų Seimo rinkimus taip pat mirė vienas kandidatas, intensyviai dirbęs su rinkėjais. Dabar mirę asmenys atstovavo skirtingoms partijoms, todėl jų netektys rimtesnių problemų nesukėlė nė vienai politinei jėgai.

„Bent kol kas neturiu jokios informacijos, kad tų kandidatų mirtys būtų nenatūralios. Jeigu taip būtų, šią informaciją ir mes turėtume, ir ji jau būtų pasklidusi visuomenėje“, – teigė Z.Vaigauskas.

Z.Vaigausko teigimu, anksčiau nepasitaikydavo atvejų, kad mirtų ir jau išrinkti savivaldybių tarybų ar Seimo nariai, o dabar tokių atvejų pasitaiko. „Matyt, veikia bendri dėsniai, kurie būdingi visai visuomenei. Gauname pranešimus, paprastai tie žmonės miršta nuo sunkių ligų – priežastys tos pačios, nuo kurių miršta ir daugybė paprastų žmonių“, – sakė VRK vadovas.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks vasario 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius