Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkėjai Klaipėdoje balsuoja pasyviai

Sekmadienį, rinkimų į savivaldybių tarybas dieną, klaipėdiečiai balsadėžių neapgulė, o nemaža dalis atėjusiųjų balsuoti teigė, jog svarbiausia ateiti vien tam, kad balsu nepasinaudotų kiti.
Klaipėdoje sekmadienį iki 14 val. balsavo 19,8 proc. rinkėjų
Klaipėdoje sekmadienį iki 14 val. balsavo 19,8 proc. rinkėjų / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Pasak Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininko Viktoro Greičiaus iki 10 val. Klaipėdoje balsavo 2,94 proc. rinkėjų. Menkas rinkėjų aktyvumas jau būdingas uostamiesčiui: prieš ketvertą metų vykusių savivaldos rinkimų metu iš viso balsavo tik 40 procentų rinkimų teisę turinčių piliečių.

Sekmadienį prie urnų daugiausia rinkosi vyresnio amžiaus rinkėjai, jaunimas išreikšti politinės valio rinkosi vangiai. Rinkėjai neslėpė nebesitikintys teigiamų pokyčių, o kai kurie sakė atėję vien tam, kad atiduotų balsą ir juo nepasinaudotų kiti.

Tiesa, po pietų užfiksuotas sujudimas – savo balsus už vieną ar kitą kandidatą ar partiją atidavė jau 19,8 proc. klaipėdiečių, tačiau šis skaičius buvo gerokai mažesnis palyginus su šalies vidurkiu. Penktadienį ir šeštadienį balsuoti galėjo pensinio amžiaus bei nįgalūs asmenys. Jų suskaičiuota kiek daugiau nei tūkstanti. Klaipėdoje rinkimų teisę turi 141 tūkst. 346 žmonės.

Balsuoti ragino turguose

Pasibaigus rinkimų agitacijai, kuri buvo leidžiama iki šeštadienio 1 val. nakties, kandidatų rinkiminės agitacijos netilo. Dėl pažeidimų rinkimų metu Klaipėdos rinkimų komisijos pirmininkas V.Greičius dukart kreipėsi į teisėsaugą. Tilžės turgavietėje šeštadienį buvo raginama balsuoti už Lietuvos centro partijos nario Donato Botyriaus kandidatūrą. Lankstinukai su šio politiko rinkimine kampanija tą pačią dieną buvo dalijami ir turgavietėje „Senjorų rojus“.

Bandymų reklamuotis užfiksuota ir kituose šalies miestuose. Kaip praneša Lietuvos policijos departamentas, vasario 24-26 dienomis policijos įstaigos gavo 74 pranešimus dėl įvairių pažeidimų ir pradėjo 8 ikiteisminius tyrimus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius