Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimuose triumfuojantys lenkai tikisi galimybės formuoti valdančią daugumą

Vilniuje savivaldos rinkimuose daugeliui kiek netikėtai į lyderius išsiveržė Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“. Suskaičiavus daugiau negu pusės Vilniaus rinkimų apylinkių rinkėjų balsus, ši politinė jėga tik nežymiai atsiliko nuo Artūro Zuoko ir vilniečių koalicijos.
Lenkų rinkimo akcijos rinkimų štabas
Lenkų rinkimo akcijos rinkimų štabas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Tomaševskis rinkimų rezultatų laukdamas Lenkų kultūros namuose neslėpė šypsenos ir pasitenkinimo. Nors prieš rinkimus prognozavo, kad Vilniuje turės bent 9 vietas, rinkimų naktį jis jau buvo įsitikinęs: vietų bus 10 ar net 11.

„Ir kituose miestuose bei rajonuose mums sekasi neblogai – Švenčionyse turėjome tris vietas, dabar turėsime daugiau, Vilniuje turėsime daugiau tarybos narių, Visagine turėsime bent dvi vietas, iki šiol neturėjome. Vilniaus rajone situacija nesikeis – turėjome 19 vietų iš 27, tiek ir liks, bet tai yra išties fantastinis rezultatas“, – kalbėjo V.Tomaševskis.

Paklaustas, su kuo Vilniuje jo vadovaujama koalicija derėsis dėl valdančiosios koalicijos, V.Tomaševskis kalbėjo gana abstrakčiai. Anot jo, pirmiausiai reikia sulaukti galutinių rezultatų, pamatyti, kad pateks į miesto tarybą, o tada spręsti.

„Jeigu mes laimėsime rinkimus, turėsime nerašytą teisę lipdyti šitą koaliciją. Žiūrėsime, kokios partijos gaus mandatus, kokie pateks nariai į tarybą. Mums svarbu, kad nebūtų perbėgėlių, tokių, kurie galvoja tik apie asmeninius interesus. Reikės suderinti ir programų nuostatas“, – tvirtino V.Tomaševskis.

Nusistatymų, kad su kažkuria politine jėga jiems ne pakeliui, Lenkų rinkimų akcijos atstovai tvirtino neturintys. Pastaruoju metu ši politinė jėga turėjo savo vicemerą Vilniaus savivaldybėje, bet valdantiesiems nepriklausė. Jų frakciją sudarė 7 nariai.

Pats V.Tomaševskis į sostinės merus pretenduoti neketina – jis dar prieš rinkimus prisipažino, kad dalyvaudamas rinkimuose tik palaiko partijos bendražygius, o palikti Europos Parlamento, kuriame šiuo metu atstovauja Lietuvai, neketina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius