Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizijos pasigenda visų savivaldos rinkimų kandidatų sąrašo

Komercinės televizijos sako, kad įgyvendinti susitarimą su politikais nereklamuoti kandidatų į savivaldybių tarybas trukdo tai, jog nėra bendro kandidatų sąrašo.
Televizorius
Televizorius / Photos.com nuotr.

Trečiadienį dienraštis „Lietuvos žinios“ skelbia, kad komercinės televizijos nesilaiko susitarimo su politinėmis partijomis dėl politikų nedalyvavimo pramoginėse televizijos laidose kampanijos laikotarpiu.

TV3 televizija išplatintame pranešime teigia besilaikanti „susitarimo raidės bei dvasios“, bet esą kyla sunkumų jį įgyvendinant.

„Per 15 dienų, kai galioja šis susitarimas, mes keletą kartų pareikalavome pakeisti pramoginių laidų scenarijus ir bent tris kartus sulaukėme politikų siūlymų mainais į pinigus dalyvauti programose“, – teigia TV3 televizija.

„Įgyvendinant susitarimą, kyla sunkumų. Vienas iš jų yra tai, kad Vyriausioji rinkimų komisija neturi modernios ir viešai prieinamos rinkimuose dalyvaujančių asmenų duomenų bazės, todėl televizijos negali žinoti kiekvieno vietos politiko, kuris veržiasi į valdžią pavardės“, – teigia TV3.

 Anot televizijos, „politikai labai aktyvūs žmonės, visais būdais besirengiantys dalyvauti įvairiuose renginiuose ir kartais politiko veidas pasirodo netikėtose auditorijose“.

„Sekmadienį TV3 transliuotoje Europos krepšinio čempionato burtų traukimo ceremonijoje buvo kaip niekada gausu politikų, kurių parodymo mes, deja, negalėjome išvengti. Dėl “Žmonių„ apdovanojimų transliacijos teisių buvo sutarta dar iki susitarimo su partijomis, todėl TV3 negalėjo įtakoti transliacijos scenarijaus“, – teigiama pranešime.

Panašios nuomonės laikosi ir LNK televizija. Ji teigia besistengianti kuo griežčiau laikytis politinių partijų ir komercinių televizijos ir radijo transliuotojų susitarimo, bet esą politikams pavyksta patekti į filmavimus.

„Laidas rengiantys prodiuseriai ne vieną kartą buvo informuoti ir įspėti dėl šio susitarimo laikymosi, tačiau kelis kartus politikai buvo išradingesni ir jiems pavyko prasmukti į laidų filmavimus. Didžiausia problema ta, kad nėra vienos duomenų bazės, kurioje būtų visų kandidatų pavardės. Tikimės, kad ši sistema bus modernizuota“, – sako LNK generalinė direktorė Zita Sarakienė.

Kai kurios laidos esą nufilmuotos iš anksto, kai dar nebuvo aišku dėl kai kurių asmenų dalyvavimo rinkimuose – jei tik įmanoma, laidos, anot LNK, yra permontuojamos. Netikrinami ir visų laidų filmavimuose dalyvaujančių žmonių asmens dokumentai, tad ten, kur į filmavimą atvyksta gausus žmonių būrys, esą niekas negali garantuoti, kad tarp publikos nėra ir vietos savivaldybių politikų.
Anot pranešimo, kandidatai patys turėtų informuoti laidų kūrėjus ir savo valia nedalyvauti laidose.
Z.Sarakienė teigia besitikinti, kad per kitus rinkimus nesusipratimų bus išvengta.

„Tai pirmi rinkimai, kai galioja transliuotojų ir politinių partijų susitarimas. Kol kas nėra susiklosčiusių tradicijų ir sistemos. Manau, kad kitąmet viskas eisis sklandžiau“, – teigiama pranešime.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius