-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnos rajone stebėtoja užsipuolė balsuoti atvykusį neįgalų rinkėją

Varėnos rajone Perlojos apylinkėje Lietuvos centro partijos stebėtoja užsipuolė balsuoti atvykusį neįgalų rinkėją.
Neįgalusis
Neįgalusis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip žurnalistams pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotojas Pavelas Kujalis, vietos rinkimų komisija įpareigota iš stebėtojos atimti pažymėjimą ir jai surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą.

„Apylinkėj buvo nemalonus incidentas, kada atvykus šeimai su neįgaliuoju balsuoti Lietuvos centro partijos stebėtoja labai nepagarbiai, viešai, galima sakyti pažemino neįgalųjį, norėdama neleisti jam pasinaudoti savo aktyviąja rinkimų teise“, – per spaudos konferenciją VRK sekmadienį sakė P.Kujalis.

Pasak VRK atstovo, rinkimų stebėtoja „pradėjo aiškinti, kad jis negali balsuoti, dėl to, kad jis neįgalus, sėdėti namuose, niekur nesirodyti, tai buvo daroma viešai, garsiai“.

Pagal įstatymus, neįgalieji turi teisę balsuoti namuose, jei pageidauja, tačiau niekas neriboja galimybės balsuoti rinkimų dieną apylinkėje.

P.Kujalio teigimu, vietos rinkimų komisija rinkėjui leido balsuoti, taip pat ji įpareigota surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą už trukdymą pasinaudoti rinkimų teise, ir iš neįgalųjį užsipuolusios partijos atstovės atimti stebėtojos pažymėjimą.

VRK atstovas sakė niekaip nesuvokiantis, kodėl stebėtoja, dirbanti socialine darbuotoja, norėjo neleisti balsuoti piliečiui, esančiam rinkėjų sąraše. „Galbūt neskiria neveiksnumo nuo neįgalumo, kitaip negaliu paaiškinti“, – sakė P.Kujalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius