Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žvaigždžių Vilniaus taryboje – vos kelios

Iš 51 naujai išrinkto Vilniaus tarybos nario 19 dirba pastarosios kadencijos taryboje, 32 bus naujokai, nors dalis jų jau turi darbo ankstesnių kadencijų sostinės tarybose patirties. Šou pasaulio žvaigždės taip pat nedominuos Vilniaus taryboje – kandidatus iš šio srities vilniečiai paliko „už borto“.
Ant apdovanojimų pakylos lipo tik lietuviai: Ž.Savickas, V.Blekaitis ir V.Lalas
Galiūnas Žydrūnas Savickas tapo Vilniaus tarybos nariu. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Buvusi TV laidų vedėja Greta Šapkaitė, penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis, muzikologas Viktoras Gerulaitis, prodiuseris Martynas Tyla, Natalijos Zvonkės sužadėtinis Danielius Bunkus, „ragana“ Vilija Lobačiuvienė prisidėti prie sostinės valdymo kol kas negalės.

Žinomų veidų iš šou, sporto pasaulio į Vilniaus taryba atvedė tik  Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicija. Vilnių valdyti pasiruošę galiūnas Žydrūnas Savickas ir darbo sostinės taryboje patirties turintis buvęs krepšininkas Darius Maskoliūnas.

Prie šou pasaulio atstovų galima priskirti ir su ta pačia koalicija į Vilniaus tarybą atėjusį Seimo narį Žilviną Šilgalį, kuris labiausiai išgarsėjo šokiais viename TV projekte. Jis yra dirbęs ir Vilniaus tarybos sekretoriumi. Darbo patirties Vilniaus taryboje turi ir „zuokininkai“ Kęstutis Nėnius, Algimantas Vakarinas, savivaldybės administracijos direktoriumi yra dirbęs Valdas Klimantavičius.

Rėmėsi turinčiais patirties

Antrasis pagal laimėtų Vilniaus tarybos mandatų skaičių Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas“ į rinkimus ėjo remdamasis tais kandidatais, kurie jau dirbo sostinės savivaldoje. Šeši iš buvusių septynių šios politinės jėgos frakcijos atstovų vėl dirbs taryboje. Net tris iš jų bloko lyderis V.Tomaševskis įvardijo kaip galimus pretendentus į Vilniaus merus. Tai dabartinis vicemeras Jaroslavas Kaminskis, vicemeru taip pat dirbęs Arturas Liudkovskis ir Vanda Kravčionok.

Ketvirtoji pagal laimėtų mandatų skaičių Darbo partija – Vilniaus tarybos naujokė.Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai iki šiol turėjo 10 narių, tiek pat mandatų laimėjo ir šiuose rinkimuose. Šeši iš išrinktųjų dirbo ir dabartinėje taryboje. Tarp būsimųjų tarybos narių yra ir Lazdynų seniūnas Algis Strelčiūnas, tačiau norėdamas dirbti taryboje, jis privalės atsisakyti seniūno pareigų. Tarp konservatorių nebebus šou pasaulio atstovo Algio Ramanausko, politiko duonos atsisakė ir Arvydas Šaltenis.

Frakcija–naujokė

Ketvirtoji pagal laimėtų mandatų skaičių Darbo partija – Vilniaus tarybos naujokė. Savo lyderio Viktoro Uspaskicho į rinkimus vesta partija, laimėjusi 8 vietas, rimtai pretenduoja į valdančiąją koaliciją, bet meru V.Uspaskichas greičiausia nebus. Tarp patekusiųjų į tarybą – Seimo narys Jonas Pinskus, buvęs europarlamentaras Šarūnas Birutis.

Kur kas geresnių rezultatų šiuose rinkimuose tikėjosi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyrius. Tik penkias vietas laimėję socialdemokratai naujokų į politiką neatvedė, tarp patekusių į Vilniaus tarybą – dabartinis vicemeras Romas Adomavičius, administracijos direktorius Vytautas Milėnas, tarybos nariai Juras Požėla ir Vitalija Kliukienė, buvusi parlamentarė Sigita Burbienė.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ prieš rinkimus buvo pasiryžusi vėl valdyti Vilnių, tačiau rinkėjai pasirinko kitaip – „tvarkiečiai“ gavo tik penkias vietas ir Juozas Imbrasas į mero kėdę kol kas negrįš. Tačiau frakcija visiškai skirsis nuo pastaruosius kelerius metus dirbusios – visi patekę kandidatai nedirbo pastarosios kadencijos sostinės taryboje. Į išrinktųjų penketuką nepateko ir dabartinis „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Gediminas Rudžionis, tačiau jis greičiausia užims Europos Parlamento kėdės neketinančio atsisakyti J.Imbraso vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius