Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Panevėžiečiai prie balsadėžių eina aktyviai, tačiau permainų nesitiki

Sekmadienį prasidėjo balsavimas Seimo rinkimuose. Balsavimas rinkimų apylinkėse vyksta nuo 7 iki 20 valandos. Vyriausioji rinkimų komisija skelbia, kad 17 val. duomenimis, Lietuvoje balsavusiųjų buvo 34,33 proc. rinkėjų. Kartu su išankstiniu balsavimu, Seimo rinkimuose jau dalyvavo 41 proc. rinkėjų.
Rinkimų diena Panevėžio rajone
Rinkimų diena Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Aktyviausiai balsavo Raseinių-Kėdainių (49,20 proc.), Nemenčinės (46,95 proc.) ir Centro-Žaliakalnio (46,52 proc.) apygardų rinkėjai.

Mažiausias rinkėjų aktyvumas, 17 val. VRK duomenimis, yra Marių rinkimų apygardoje (31,56 proc.) ir Naujosios Vilnios (32 proc.) rinkimų apygardose.

VRK skelbtais duomenimis, panevėžiečiai iki 17 val. Seimo rinkimuose dalyvavo gana aktyviai. Nevėžio rinkimų apygardoje jau balsavo 39,52 proc. rinkėjų, Vakarinėje – 41,08 proc., Aukštaitijos – 39,47 proc., Anykščių-Panevėžio – 44,28 proc.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimų diena Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimų diena Panevėžyje

Beje, balsavimo komisijų apylinkėse dirbantys pirmininkai pastebi, jog šiemet kiek aktyviau balsuoja jauni žmonės. Tiesa, nei jaunimas, nei vyresni, per daug vilčių į būsimąją valdžią nededa.

15min.lt kalbinta panevėžietė Aldona, kartu su vyru sutikta prie rinkimų apylinkės Panevėžio „Žemynos“ progimnazijoje, teigė, jog šiemet kandidatus rinkosi itin atidžiai.

„Balsavau už jaunus politikus. Buvo tikrai sunku pasirinkti, tačiau manau, kad jau reikia permainų“, – sakė panevėžietė.

Vakarinėje rinkimų apygardoje iki 17 val. daugiausiai balsavo A.Lipniūno (48,61 proc.) ir Dariaus ir Girėno (45,52 proc.). rinkimų apylinkėse įrašyti panevėžiečiai.

Nevėžio rinkimų apygardoje aktyviausiai balsuojama J.Balčikonio (51,52 proc.) ir Laisvės (48,24 proc.). rinkimų apylinkėje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimų diena Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimų diena Panevėžyje

Panevėžio kolegijoje esančioje rinkimų apylinkėje savo mintimis apie rinkimus pasidalijo ir pensininkė Audronė.

Politikoje vienas žmogus nieko nesprendžia.

„Aš jau trečią kadenciją balsuoju už tą pačią partiją, tačiau manau, kad Lietuvoje niekas nepasikeis ir atėjus naujai valdžiai.

Dabar balsavau už jaunesnius šios partijos žmones, bet nelabai tikiu, kad bus permainų. Politikoje vienas žmogus nieko nesprendžia. Kaip pasakys partija tam jaunam žmogui, jis taip ir darys. Abejoju, ar bus žmonėms geriau prie naujos valdžios“, – sakė panevėžietė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimų diena Panevėžio rajone
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rinkimų diena Panevėžio rajone

Aukštaitijos rinkimų apygardoje aktyviausiai į rinkimų apylinkes eina Molainių (55,17 proc.) ir Ėriškių (48,68 proc.) rinkimų apylinkių rinkėjai.

Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje aktyviausiai balsuoja Janydžių (54,08 proc.) ir Mačionių (53,73 proc.) balsavimo teisę turinčių rinkėjų.

Rinkimai Panevėžio apskrityje vyksta sklandžiai. Panevėžio policijos atstovės spaudai Rasos Černauskaitės duomenimis, iki 17 val. gauti šeši pranešimai apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus, tačiau nė vienas iš pranešimų nepasitvirtino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius