Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 09 /19:20

Ikiteisminis tyrimas Kaune: atėjusi balsuoti moteris sužinojo, jog jau balsavo

Rinkiminės dienos įkarštyje Kaune kilo skandalas. Atvykusi balsuoti į Aleksoto–Vilijampolės apygardos Veršvų apylinkę Nijolė Čiučiunskienė liko nustėrusi. Paaiškėjo, jog kažkas jau už ją atidavė balsą. Suklastotas buvo net moters parašas.
Veršvų rinkiminė apylinkė Kaune
Rinkėja Nijolė Čiučiunskienė laukia, kol atvyks tyrėjai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Veršvų apylinkėje kilo didžiulis konfliktas. Moteris bandė įrodyti, kad turi visus rinkėjo dokumentus, jog dar nebalsavo. Kad norint balsuoti, turi būti tikrinama asmens tapatybės kortelė, kaip tuomet kas nors kitas už ją galėjo balsuoti ir pasirašyti? Jog visa tai – kažkieno klaida ar net klasta.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nijolė Čiučiunskienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nijolė Čiučiunskienė

„Apylinkės komisijos nariai su manimi nesikalbėjo, vijo lauk. Tikino, jog antrą kartą balsuoti tikrai neleis. Pažiūrėjau į neva tai savo parašą – jis suklastotas. Nors panašumų turi. Tik rašau smulkesniu raštu, o čia parašyta „stambiau“. Jie bandė mane įtikinti, kad gal koks mano giminaitis suklydęs pasirašė, bet aš gyvenu Kaune viena, čia nėra jokių giminaičių“, – piktinosi moteris.

VIDEO: Kaunietė atėjusi balsuoti sužinojo, kad už ją kažkas jau balsavo

Ji viso to taip lengvai nepaliko – parašė pareiškimą ir kreipėsi į policiją. Konfliktas užsitęsė. Apie 18 val. N.Čiučiunskienė Aleksoto–Vilijampolės apygardoje su patruliais vis dar laukė atvykstančių apygardos rinkimų komisijos atstovų ir kriminalistų.

Veršvų apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Gintarė Boguševičiūtė patikino, jog dabar apie tai kalbėti ne metas – daug darbų.

„Aiškinamės situaciją. Komentuoti šiuo metu negaliu. Policija taip pat atliks tyrimą ir viskas paaiškės“, – 15min patikino ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Veršvų rinkiminė apylinkė Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Veršvų rinkiminė apylinkė Kaune

Nuo incidento pradžios praėjus daugiau nei valandai Policijos departamentas išplatino pranešimą, kuriame patvirtino, jog dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Visos Lietuvos mastu užfiksuota apie dešimt su rinkimais susijusių įvykių, kurie gali baigtis ikiteisminiais tyrimais. Štai Kupiškio rajone vienas rinkėjas bandė atiduoti balsą už savo brolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius