Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius dar nežino, kuo po rinkimų pakeis krašto apsaugos ministrą Juozą Oleką

Sekmadienį balsą Europos Parlamento ir Prezidento rinkimuose S.Konarskio rinkimų apylinkėje atidavęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad valdančioji koalicija po rinkimų neplanuoja keisti ministrų, tačiau jis leido suprasti, kad dėl krašto apsaugos ministro Juozo Oleko nėra toks tikras.
Algirdas Butkevičius su žmona balsuoja Prezidento rinkimuose
Algirdas Butkevičius su žmona balsuoja Prezidento rinkimuose / BFL nuotr.

Socialdemokratas J.Olekas greičiausiai neliks poste. Socialdemokratas kandidatuoja į Europos Parlamentą. Jeigu sėkmė rinkimuose jam nenusišypsos, o prezidente antrai kadencijai bus išrinkta Dalia Grybauskaitė, tikėtina, kad posto jis neišlaikys. Prezidentė yra sakiusi, kad ji nepatenkinta J.Oleko darbu, o kai kuriuos ministro veiksmus vadino improvizacijomis.

„Kol kas nėra numatyta pakeisti Vyriausybės narių. Aš manau, kad po rinkimų su koalicijos partneriais šį klausimą aptarsime, aš klausiu koalicijos partnerių nuomonės, ar jie yra patenkinti savo ministrais. Aš turiu tokią nuomonę, kad jau įgijo patirties tie ministrai, kuriems jos trūko, manau, kad šiuo metu būtų netikslinga kažką keisti“, – po balsavimo sakė jis.

Turi būti aiškios, apibrėžtos kryptys, kurių turi laikytis ir prezidentūra, ir Vyriausybė ir Seimas.

Paklaustas, kuo koalicija žada pakeisti J.Oleką, A.Butkevičius teigė, kad šis klausimas – sunkus: „Bet apie tai galvojama, šiandien negalėčiau atsakyti į šį klausimą“.

A.Butkevičius sakė, kad socialdemokratai tikisi laimėti 3 arba 4 vietas Europos Parlamente. Jis nenorėjo prognozuoti, kaip antrajame prezidento rinkimų ture seksis socialdemokratui Zigmantui Balčyčiui: „Palaukime vakaro“.

Paklaustas, kokią įsivaizduoja Lietuvą ir koalicijos darbą po rinkimų, A.Butkevičius vylėsi, kad bus mažiau bereikalingų diskusijų, kuriomis dabar užsiima politikai.

„Turi būti aiškios, apibrėžtos kryptys, kurių turi laikytis ir prezidentūra, ir Vyriausybė ir Seimas“, – sakė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius