-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Zuokas rinkėjų aktyvumą sieja su įvykiais Ukrainoje

Kandidatas į prezidentus, sąjungos „Taip“ vadovas Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas rinkėjų aktyvumą sieja su įvykiais Ukrainoje.
Prezidento rinkimuose balsavo Artūras Zuokas su žmona Agne ir sūnum
Prezidento rinkimuose balsavo Artūras Zuokas su žmona Agne ir sūnum / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Labiausiai prie aktyvumo prisidės įvykiai Ukrainoje, be abejonės, Putino (Rusijos prezidento Vladimiro Putino – red.) ir Kremliaus veiksmai. Manau, kad tai bus pagrindinis aktyvumo rodiklis, priežastis, nes žmonės Lietuvoje susirūpinę. Manau, kad šiandien renkasi ne tik prezidentą kaip asmenį, bet skirtingas pasaulėžiūras ir renkasi tarp karo ir taikos“, – po balsavimo Dailės rinkimų apylinkėje žurnalistams sakė A.Zuokas, prognozuojantis rekordinį rinkėjų aktyvumą.

Jis sakė tikintis, jog vyks antrasis rinkimų turas.

„Tikiuosi patekti į antrąjį turą. (...) Matyt, antras turas bus ne mažiau įdomus nei debatai ir pasirengimas, kuris buvo iki šiol. Manau, kad tai (antrasis turas – BNS) bus geras ženklas parodant, kad visuomenė kritiškiau pradeda vertinti politikus, daugiau gilintis į tai, ką siūlo kiti kandidatai. Mano manymu, demokratijai ir pasirinkimui tai tik į naudą ir sveika“, – kalbėjo A.Zuokas.

Sostinės meras sakė, jog raginimai boikotuoti rinkimus jam pasirodė keisti.

„Labai keisti raginimai, skaičiau, net ir kai kurių politologų pasisakymai. Mano manymu, tai nesuprantama vakarietiškoje demokratinėje visuomenėje raginti neišreikšti savo valios. Tai buvo keista idėja. Mano manymu, reikia atvirkščiai raginti ir kviesti žmonės“, – teigė A.Zuokas.

Jis kol kas neatskleidė, kurį kandidatą paremtų, jei pats nepatektų į antrąjį rinkimų turą: „Dar anksti apie tai kalbėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius