Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronis Ropė: „Ignalinoje esu prezidentas"

Prezidento rinkimuose dalyvavęs ir paskutinėje vietoje su 4,21 proc. balsų likęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Ignalinos meras Bronis Ropė pirmadienį spaudos konferencijoje džiaugėsi sulaukęs palaikymo ne tik savo regione, bet ir visoje Lietuvoje. „O Ignalinoje esu išrinktas prezidentu“, – šypsojosi B.Ropė.
Bronis Ropė
Bronis Ropė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis prisipažino, kad jau 17 metų taip nesidžiaugė rinkimų rezultatais.

„Mūsų strategija absoliučiai pasiteisino: nors surinktas balsų skaičius nėra įspūdingas, po dviejų savaičių Europos Parlamento rinkimuose jis gerokai išaugs. Manau, politologai pripažins, kad valstiečiai šiais rinkimais įrodė, kad Europos Parlamentų rinkimuose mums priklausys mandatų, kiek – pamatysime. Netgi miestuose B.Ropė sugebėjo surinkti netoli 3 proc. balsų, o Europos Parlamento rinkimai šiuos rekordus gerins keletą kartų, nes mūsų potencialas toli gražu neišnaudotas“, – užtikrino R.Karbauskis.

Jis atkreipė dėmesį, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje yra daug patyrusių, tačiau visuomenėje nežinomų žmonių. „Tačiau prezidento rinkimai padėjo sąjungai išauginti antrą labai gerai žinomą politiką.“

Parama be įsipareigojimų neįmanoma

B.Ropė sakė prašymo antrame rinkimų ture palaikyti vieną iš dviejų pirmąjį turą laimėjusių kandidatų dar nesulaukė.

„Tačiau tikimės, kad mūsų paramos reikės. Ir tai tikrai svarstysime. Tiesa, yra keblumų, nes tiek vienas, tiek kitas kandidatas pasisako už atominę elektrinę, prieš kurią pasisakome mes – mes pasisakome už stipresnę žaliąją energetiką“, – pažymėjo B.Ropė.

Parama bus neįmanoma be sutarties su konkrečiais punktais, kuriuos kandidatai įsipareigos vykdyti. Mes nekeliame jokių personalinių reikalavimų – tik klausimus sprendimuose, kuriuose mes matome būtinus pokyčius.

R.Karbauskis neslėpė, kad galimybes remti socialdemokratą Zigmantą Balčytį komplikuoja jo dalyvavimas Europos Parlamento rinkimuose.

„Tačiau svarstysime visų pasiūlymus. Žinoma, parama bus neįmanoma be sutarties su konkrečiais punktais, kuriuos kandidatai įsipareigos vykdyti. Mes nekeliame jokių personalinių reikalavimų – tik klausimus sprendimuose, kuriuose mes matome būtinus pokyčius. Tokiu keliu eisime, jei bus kreipimasis“, – aiškino R.Karbauskis.

Jei antrame ture būtų Naglis Puteikis, apsisprendimas esą būtų paprastesnis.

„Daugelis jo minčių, išsakytų rinkimų kampanijoje, buvo panašios su mūsų.“

Gavus duomenis iš 2004 apylinkių, Dalia Grybauskaitė gavo 46,61 proc. balsų, Zigmantas Balčytis – 13,84 proc., Artūras Paulauskas – 12,20 proc., Naglis Puteikis – 9,47 proc., Valdemaras Tomaševskis – 8,36 proc., A.Zuokas – 5,30 proc., B.Ropė – 4,21 proc.

Antrasis turas – po dviejų savaičių

Pirmą kartą balsuojant prezidento rinkimuose nė vienas kandidatas nesurinko reikiamos balsų daugumos, todėl po dviejų savaičių, gegužės 25 dieną, kartu su Europos Parlamento rinkimais vyks antrasis turas.

Antrajame ture rungsis du daugiausiai rinkėjų balsų pirmą kartą balsuojant surinkę kandidatai: socialdemokratas Z.Balčytis ir dabartinė šalies vadovė D.Grybauskaitė.

Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, surinkęs daugiau balsų. 2009 m. D.Grybauskaitė buvo išrinkta prezidente jau pirmajame ture.

Dalyvavo 7 kandidatai

Sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose 2,5 mln. balsavimo teisę turinčių rinkėjų galėjo rinktis iš septynių kandidatų.

Į šalies vadovo postą pretendavo socialdemokratas europarlamentaras Z.Balčytis, antros kadencijos siekianti šalies vadovė D.Grybauskaitė, Darbo partijos atstovas parlamentaras A.Paulauskas, parlamentaras N.Puteikis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Ignalinos meras B.Ropė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras V.Tomaševskis ir Vilniaus miesto meras A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius