-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kandidatas į prezidentus Rolandas Paulauskas: „Man nereikia paramos tų, kurie nesupranta, už ką ir prieš ką aš einu“

Antradienį visuomenei prisistatęs dar vienas nepriklausomas kandidatas į prezidentus, Kovo 11-osios Nepriklausomybės akto signataras ir niekada 5 proc. rinkimų barjero neperžengusios Tautos pažangos partijos kūrėjas Rolandas Paulauskas rinkėjams siūlė internete peržiūrėti vaizdo klipus, kuriuose jis pasisako įvairiais gyvenimo klausimais. Žmonių, kurie nenori gilintis į jo idėjas, paramos šiam kandidatui nereikia iš viso.
Rolandas Paulauskas
Rolandas Paulauskas / BFL/Gedimino Savickio nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

59 metų Nepriklausomybės akto signataras Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė jau  nemažai padirbėjęs – internete patalpinta per 100 videoklipų, kuriuose jis paaiškina, ką galvoja apie įvairius dalykus.

Man nereikia palaikymo iš žmonių, kurie nesupranta už ką ir prieš ką aš. Tie, kurie nori prisidėti prie bendros kovos, turi nudirbti savo dalį, – sakė R.Paulauskas

„Rinkėjas turi nudirbti savo dalį – kažkiek tų vaizdo klipų peržiūrėti. Man nereikia paramos tų, kurie nesupranta už ką ir prieš ką aš. Tie, kurie nori prisidėti prie bendros kovos, turi nudirbti savo dalį“, – teigė jis.

R.Paulauskas kalbėjo, kad jam nerimą kelia tautos išsivaikščiojimas. Anot kandidato, tai rodo, kad kažkas ne taip tiek su valdžia, tiek su tais, kurie valdžią renka.

Per rinkimus, pasak jo, žmonės balsuoja už pavardes, o ne už idėjas: „Greičiausiai ir šie rinkimai bus tokie pat. Konservatoriai ir liberalai remia tą patį žmogų, kai liberalai turėtų pasisakyti už vertybių kaitą, o konservatoriai – prieš. Kaip pas juos gali būti vienas kandidatas? Nelogiška situacija, tad ir balsuojama aklai, nesvarstant, kas bus“.

Nejaučia simpatijos ES

Aš nesakau, kad reikia išstoti iš ES, aš akcentuoju šio darinio problematiką, – teigė kandidatas.

R.Paulauskas neslėpė nejaučiantis simpatijos Europos Sąjungai (ES). Anot jo, politinis elitas klausosi nurodymų iš Briuselio, o daugiau jokių idėjų nėra.

„Didelė dalis rinkėjų yra už žemę, už litą, už tradicines vertybes, o balsuoja už tuos, kurie yra prieš tai, ir tai kartojasi kasmet. Ar neatėjo laikas rinktis kitaip nors vieną kartą? Galima rinktis sąmoningiau ir prasmingiau, kai rinkėjas balsuoja už tam tikras idėjas, prasmių lauką, ir jis supranta, kas po to bus“, – kalbėjo kandidatas.

ES, jo teigimu, yra utopinis projektas, kuris greit išsisems.

„Aš nesiūlau išstoti, aš kalbu apie ES problematiką. Aš keliu klausimą, ar Lietuva nori atsisakyti valstybingumo, tautinio identiteto ir atsiduoti Briuselio komisarų valiai“, – sakė jis ir pasiūlė internete susirasti ir pasižiūrėti monologą „Kodėl algos kaip pas mus, o kainos – kaip pas juos“.

Kolektyvų vadovas ir laidų vedėjas

R.Paulauskas yra buvęs įvairių muzikinių kolektyvų vadovas, „Kauno aido“ redaktorius, Lietuvos televizijos Visuomeninių programų direktorius, bendrovės „Seltona“ projektų vadovas, bendrovės „Komunalininkas“ valdybos narys.

Rengė pirmąsias Sąjūdžio televizijos laidas iš Kauno, LRT laidas „Kas geresnio, premjere“, kur kalbindavo LDDL premjeą Adolfą Šleževičių, taip pat „Geltona, žalia, raudona“.

R.Paulauskas yra studijavęs Kauno politechnikos institute ir Vilniaus universiteto Teisės fakultete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius