-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatas prezidento rinkimuose Artūras Paulauskas nepriėmė sūnaus aukos. Kiek pinigų surinko visi pretendentai?

Darbo partijos kandidatas prezidento rinkimuose Artūras Paulauskas atmetė savo sūnaus iš pirmosios santuokos, advokato Andriaus Paulausko paramą. Sūnus tėvo rinkimų kampanijai norėjo paaukoti 5 tūkst. litų, tačiau to padaryti jam nepavyko – auka pirmadienį jam buvo grąžinta.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Kandidato A.Paulausko iždininkė Roberta Pečeliūnaitė 15min.lt tikino, kad auka buvo grąžinta tikrai ne dėl asmeninių santykių peripetijų, o tik todėl, kad A.Paulauskas prieš pervesdamas lėšas tėvo rinkimų kampanijai dar nebuvo pateikęs savo pajamų deklaracijos.

„Aukos negalėjome priimti, nes nedeklaruotos pajamos jo. Kai tik gauname auką, aš ją iš karto tikrinu su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) ir man išmeta, kad asmuo dar nepateikęs deklaracijos arba auka viršija jo pajamas. Šiuo atveju, nebuvo deklaruotos pajamos“, – aiškino A.Paulausko iždininkė.

Anot jos, gali būti ir taip, kad advokatas pajamų deklaraciją jau yra pateikęs, tačiau VMI dar jos negavusi, neapdorojusi duomenų. Tai trunka apie savaitę.

„Jis galės aukoti iš naujo po kiek laiko“, – teigė R.Pečeliūnaitė.

Daugiausia lėšų A.Paulauskas gavo iš dviejų šeimų.

A.Paulauskui toks atvejis, kai auka negali būti priimta dėl nesutvarkytos asmens pajamų deklaracijos, yra pirmasis.

Sūnaus paaukoti 5 tūkst. litų A.Paulauskui būtų buvusi viena didžiausių gautų aukų. Iki šiol savo rinkimų kampanijai politikas surinko vos 15 220 litų ir vieną centą.

Daugiausia lėšų A.Paulauskas gavo iš dviejų šeimų. Kęstutis ir Vilma Daukšai jam paaukojo 8 600 litų, o Sandra ir Virginijus Kirsnickai abu pervedė po 2800 litų. Likusią sumą politikas surinko iš piliečių smulkių aukų. Darbo partija ir pats politikas kol kas savo rinkimų agitacijai neskyrė nieko.

Turtinga Z.Balčyčio rinkimų kova – iš partijos kišenės

Kol kas daugiausia lėšų rinkimų kampanijai yra deklaravęs socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis. Jo rinkimų kampanijai jau surinkti 895 tūkst. litų. Tiesa, visi šie pinigai kandidatui skirti partijos ir jos skyrių. Tuo tarpu fiziniai asmenys Z.Balčyčiui bandė paaukoti vos 12 litų. Net ir šios sumos politikas nepriėmė. Užuot grąžinusi aukotojui, pinigus kandidato iždininkė pervedė į valstybės biudžetą.

BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Zigmantas Balčytis
BFL/Vyginto Skaraičio nuotr./Zigmantas Balčytis

Iš partijos lėšų savo rinkimų kampaniją vykdys ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė. Jam „valstiečiai“ rinkimams jau davė 87 tūkst. litų. Dar 280 litų kandidatui pervedė žmonės.

Partijos duoti pinigai sudaro didžiausią dalį ir Žaliųjų partijos kandidato Lino Balsio aruode. „Žalieji“ jo rinkimų kampanijai jau skyrė 18 850 litų. Tuo tarpu fiziniai asmenys L.Balsio agitacijai skyrė vos 565  litus ir 97 centus.

Nei B.Ropė, nei L.Balsys neturėjo bėdų dėl aukų iš nedeklaravusių pajamų asmenų.

Tiesa, kol kas nežinia, ar L.Balsys apskritai galės dalyvauti prezidento rinkimuose. Vyriausioji rinkimų komisija šiuo metu skaičiuoja, ar jam pavyko surinkti būtinus 20 tūkst. piliečių parašų. Sprendimą dėl L.Balsio parašų skaičiaus komisija turėtų priimti penktadienį.

D.Grybauskaitei dosnūs verslininkai

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas kandidatų piniginių lenktynėse nusileidžia tik lyderiui Z.Balčyčiui. Deklaruojama, kad iki šiol rinkimų kampanijai D.Grybauskaitė yra surinkusi 149 929 litus ir 92 centus.

Pažymėtina tai, kad D.Grybauskaitei, skirtingai nei kitiems kandidatams, itin dosnūs Lietuvos piliečiai. Išvis fiziniai asmenys D.Grybauskaitei paaukojo beveik 135 tūkst. litų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Dalia Grybauskaitė

Be mažųjų aukų, D.Grybauskaitė gavo paramos iš žinomų verslininkų.

Po 5 tūkst. litų jai paaukojo buvęs sostinės tarybos narys, verslininkas Vidmantas Martikonis ir verslininkas Mindaugas Mališauskas.

Vilkaviškio rajono savivaldybės narys Gintautas Plečkaitis jai skyrė 5730 litų. Dar 10 tūkst. litų į prezidentės sąskaitą pervedė verslininkas Antanas Guoga.

Labiausiai prezidentės rinkimų kišenę papildė 20 tūkst. litų skyręs įmonės „Sanistal“ Kauno filialo direktorius Rolandas Malaiška ir 22 320 litų paaukojęs „Tiltra Group" valdybos pirmininkas ir direktorius Mindaugas Aniulis.

Dar 15 tūkst. litų dabartinė prezidentė į savo rinkimų sąskaitą pervedė pati.

D.Grybauskaitės sąskaita galėjo būti dar pilnesnė. Tačiau dėl nepateiktų deklaracijų ar pajamų neatitinkančių aukų kandidatės iždininkė turėjo gražinti aukotojams 18 959 litus ir 79 centus. Tarp grąžintų yra "Respublikos" leidėjo Vito Tomkaus, Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio, lenktynininko Benedikto Vanago, stipruolio Žydrūno Savicko aukos.
 
Dėl nepriimtinų aukų bėdų turėjo ir kandidatas Artūras Zuokas. Tiesa, jam nepavyko priimti vos 160 litų. A.Zuokas iki šiol savo rinkimų sąskaitoje yra surinkęs 99 590 litų ir 88 centus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidato Valdemaro Tomaševskio rinkimų sąskaita kol kas visiškai tuščia.

Didžioji dalis lėšų – Liberalų ir centro sąjungos jam pervesti 50 tūkst. litų. A.Zuokas rinkimams negaili ir savo asmeninių pinigų.

Kol kas rinkimams iš savo kišenės jis yra išleidęs daugiau nei kiti kandidatai – 43 500 litų.

V.Tomaševskis nedeklaravo nė cento

Labai sunkiai pinigus rinkimams kol kas sekasi rinkti kandidatui į prezidentus Nagliui Puteikiui. Iki šiol jo sąskaitoje tėra 5 568 litai ir 29 centai.

Trečdalį lėšų N.Puteikis į šią sąskaitą pervedė pats, o fiziniai asmenys jam paaukojo dar 3778 litus ir 29 centus. Visos šios aukos mažos, siekiančios iki 40 litų.

Keisčiausiai kol kas atrodo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidato Valdemaro Tomaševskio rinkimų sąskaita. Ji visiškai tuščia.

Europarlamentaras deklaruoja iki šiol savo agitacijai neskyręs nė lito. Taip pat jis nurodo, kad nė lito jam nepaaukojo ir rinkėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius