-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 11 /2014 05 12

Kandidatų štabai: laimėjusi pirmą turą D.Grybauskaitė iki gilios nakties delsė tai pripažinti, o Z.Balčytis jau kalba apie pergalę antrame ture

Sekmadienio vakarą, kai 20 val. buvo uždarytos rinkimų apylinkės, kandidatų į prezidentus bendražygiai ėmė rinktis laukti rezultatų. Patys kandidatai vos spėjo bėgioti iš vienos televizijos tiesioginės laidos į kitą. Tik dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė iš anksto pareiškė nuo pat 20.30 val. rezultatų lauksianti vienoje vietoje – galerijoje „Titanikas“.
Socialdemokratų rinkimų štabe
Socialdemokratų rinkimų štabe / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Viešbutis, restoranai, partijos būstinė, fondo patalpos. Tokias vietas rinkosi kandidatai į prezidentus, kad su savo bendražygiais galėtų sulaukti balsavimo rezultatų.

Pirmieji laukti rezultatų į Gedimino prospekte esantį viešbutį „Novotel“ susirinko socialdemokratai. Kandidato Zigmanto Balčyčio atėjo palaikyti premjeras Algirdas Butkevičius su žmona, teisingumo ministras Juozas Bernatonis, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, parlamentarai Gediminas Kirkilas, Julius Sabatauskas, Benediktas Juodka, Juras Požėla, Milda Petrauskienė ir kiti.

Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas Adomas Bužinskas ir tinklaraštininkas Mykolas Kleck bandė socialdemokratų kandidatui padovanoti kaspinu perrištą ropę. Tai jiems pavyko tik iš antro karto.

Rinkimų rezultatų socialdemokratai laukia vaišindamiesi vynu ir užkandžiais. A.Butkevičius ir Z.Balčytis buvo išvykę dalyvauti televizijų laidose, tačiau po vidurnakčio sugrįžo pas kolegas.

Įsilinksminę kolegos partijos lyderius pasitiko audringais plojimais.

Z.Balčytis: taip, tikiuosi laimėti

„Gerai jaučiuosi, aišku, nuovargis, bet jaučiuosi patenkintas, nes ką žadėjau, tą padariau. Tikrai antras turas bus, ir jis bus sėkmingas“, – sugrįžęs pas kolegas kalbėjo socialdemokratų kandidatas. Jis žadėjo aktyvesnę antrojo rinkimų turo kampaniją.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Zigmantas Balčytis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Zigmantas Balčytis

Paklaustas, ko labiau nori, ar tapti prezidentu, ar europarlamentaru, Z.Balčytis tikino norintis prezidento posto.

„Aš visada sakiau, kad prezidento rinkimai man patys svarbiausi, ir aš tikiu, kad jie bus sėkmingi“, – sakė jis.

„Taip, aš tikiuosi laimėti“, – užtikrintumą demonstravo socialdemokratas.

Tai, kad jis kandidatuoja ir į Europos Parlamentą, Z.Balčyčiui atrodo normalu. Anot jo, tradicinės partijos turi būti suinteresuotos, kad kuo daugiau jų atstovų patektų į EP.  

Jis dėkojo „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkui Rolandui Paksui už palaikymą. „Kiek žinau, A.Zuokas nusiteikęs palaikyti antrame rinkimų ture. Aišku, koalicijos partneriai yra būsimi palaikytojai gana nelengvoje kovoje, tikiuosi, kad tas palaikymas leis tikėtis pergalės“, – pabrėžė socialdemokratas.

Z.Balčyčiui įteikė ropę

Pas socialdemokratus buvo atvykę Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas Adomas Bužinskas ir tinklaraštininkas, žinomas kaip Mykolas Kleck. Jie bandė socialdemokratų kandidatui padovanoti kaspinu perrištą ropę, tačiau jų neįleido apsauga. Jaunuoliai pasidomėjo, kur rinkimų laukia V.Tomaševskis ir N.Puteikis, ir išvyko.

Po kurio laiko jie grįžo pas socialdemokratus ir įteikė ropę Z.Balčyčiui.

Socialdemokratai rezultatų laukia pakilios nuotaikos, vaišinasi alkoholiniais gėrimais.

A.Butkevičius: Z.Balčytis A.Paulauską aplenks 5 proc. balsų

Manau, kad į rinkimus ateiti paskatino ir žmonių branda, pilietiškumas. Reikėtų mums, lietuviams, mažiau vienas kitą kritikuoti, o daugiau rodyti tolerancijos, kultūros vienas kitam, – sakė A.Butkevičius.

Premjeras A.Butkevičius prognozavo, kad D.Grybauskaitė surinks 44-45 proc. balsų, o Z.Balčytis bus antroje vietoje, trečioje – Artūras Paulauskas, ketvirtoje – Naglis Puteikis.

„Aš manau, kad stiprios kovos tarp Z.Balčyčio ir A.Paulausko nebus, bet jis bus trečias“, – sakė jis.

Premjero teigimu, rinkėjus aktyviai balsuoti prezidento rinkimuose paskatino įvykiai Ukrainoje: „Lietuva rūpinasi, kad greičiau būtų išspręsta Ukrainos krizė, tai galėjo lemti. Kalbama, kad po Ukrainos gali ateiti Baltijos šalių eilė, tačiau aš tuo netikiu. Manau, kad į rinkimus ateiti paskatino ir žmonių branda, pilietiškumas. Reikėtų mums, lietuviams, mažiau vienas kitą kritikuoti, o daugiau rodyti tolerancijos, kultūros vienas kitam“.

Vėliau, komentuodamas tarpinius rezultatus, A.Butkevičius sakė, kad Z.Balčytis artimiausią savo konkurentą A.Paulauską pralenks 5 proc. Ministras pirmininkas teigia, kad kol kas su kitais kandidatais nesitarta dėl Z.Balčyčio palaikymo antrajame ture.

„Aš esu įsitikinęs, nuo pat pradžių, kad jis bus antras. Aš tikėjausi, kad skirtumas bus kokių 5 proc. dydžio, bet tikiuosi, kad toks galutinis rezultatas ir bus“, – komentuodamas tarpinius rezultatus žurnalistams sekmadienį sakė A.Butkevičius. Premjerą cituoja BNS.

 

Prezidentė D.Grybauskaitė iki 2 val. nakties delsė pranešti laimėjusi pirmąjį turą

D.Grybauskaitės rinkimų štabas įsikūręs Lietuvos dailės akademijos galerijoje. Po aštuntos valandos vakaro čia būriavosi tik prezidentės komandos nariai ir būrys konservatorių. Čia rinkimų rezultatų lauksiantis Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Andrius Kubilius atvyko nešinas didele puokšte gėlių.

Paramą D.Grybauskaitei išreiškę liberalai politikę aplankyti ketina vėliau.

Kiekvienas atvykęs į štabą prie durų pasveikinamas įteikiant segtuką su D.Grybauskaitės atvaizdu. Rinkimų rezultatų dabartinės šalies vadovės rėmėjai laukia be gausių vaišių: ant stalų tik užkandžiai, gaivieji gėrimai ir kava.

BFL nuotr./Dalia Grybauskaitė
BFL nuotr./Dalia Grybauskaitė

20.30 val. į rinkimų štabą atvyko pati D.Grybauskaitė. Jai A.Kubilius įteikė gėlių, prezidentė pasidžiaugė, kad rinkimuose dalyvavo daugiau nei 50 proc. rinkėjų.

Prezidentės pasveikinti atvyko buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė, nuo prezidentės nė per žingsnį nesitraukė jos debatuose aktyviai dalyvavusi visuomeninkė Ona Voverienė. Prezidentė viešnią apkabino ir padėkojo už paramą.

D.Grybauskaitės štabe rinkimų rezultatų laukia vos kelios dešimtys žmonių. Artėjant vidurnakčiui į „Titaniką“ atvyko liberalai, įvairių visuomeninių organizacijų atstovai. D.Grybauskaitė trumpam atėjo su jais pasisveikinti ir nusifotografuoti, bet su žiniasklaida nebendravo ir vėl užsidarė rezultatų laukti uždarame kambaryje. Po vidurnakčio D.Grybauskaitės rėmėjai pamažu ėmė skirstytis.

Apie 1.15 val. D.Grybauskaitės rinkimų štabas pranešė, kad prezidentė netrukus ateis tarti žodį žiniasklaidai, tačiau netrukus paaiškėjo, kad „D.Grybauskaitė grįš tik 2 val.“ Tada ir numatyta trumpa jos spaudos konferencija. Tiesa, prezidentė greičiausiai ir tuomet neatsakinės į klausimus, o tik išsakys savo nuomonę apie išankstinius rinkimų rezultatus.

R.Švedas sako, kad D.Grybauskaitė tikisi laimėti pirmame ture, bet nelaikytų pralaimėjimu ir kitokio rezultato.

A.Paulausko rėmėjai linksminasi žiūrėdami televizorių

Darbo partijos kandidato Artūro Paulausko štabe nuotaikos – pakilios. Dalis kandidato palaikytojų per televiziją stebi specialias rinkimams skirtas laidas. Salėje, kur stovi televizorius, aidi juokas ir plojimai.

Į rinkimų štabą atvyko Seimo Darbo partijos frakcijos nariai, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho štabe nėra.

A.Paulauskas į štabą atvyko prieš 22 valandą, jis žurnalistams sakė esantis ramus: „Susikaupimas, laukimas... Pasakyčiau, džiaugsmui dar ne laikas, bet tikėjimas yra, kad bus finalas ir kad jame dalyvausiu“.

Politikas teigė visuomet tikėjęs, kad kova dėl antrosios ir trečosios vietos rinkimuose bus įtempta.

Paklaustas, kas yra jo dešinioji ranka, A.Paulauskas atsakė, kad žmona.

Paklaustas, ar tiki, kad jeigu iškops į antrąjį turą, jo kandidatūrą parems valdančiosios koalicijos partneriai, A.Paulauskas viltimis netryško. „Žinote, prieš rinkimus buvo daug pažadų, o dabar reikia visko iš naujo perklausti, užsitikrinti. Per savo praktiką esu įsitikinęs, kad paramos, susitarimai ir deklaracijos ne visada suveikia, todėl gerai, jeigu bus parama, jeigu ne – pasitikėsiu savo jėgomis“, – kalbėjo jis.

Trečią kartą prezidento posto siekiantis A.Paulauskas leido suprasti, kad nesėkmės atveju bandytų ir dar kartą.

Paklaustas, kas yra jo dešinioji ranka, A.Paulauskas atsakė, kad žmona.

V.Tomaševskio šalininkai džiaugėsi pirmais rezultatais

Valdemaro Tomaševskio bendražygiai susirinko tradicinėje vietoje – Lenkų kultūros namuose esančiame restorane „Ponas Tadas“. Rinkimų rezultatų laukė ir tiesiogines rinkimų laidas per televizijas stebėjo saujelė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) narių ir juos palaikančiųjų, Vilniaus rajono merė Marija Rekst, sostinės vicemeras Jaroslavas Kaminskis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valdemaro Tomaševskio šalininkai laukia rinkimų rezultatų
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Valdemaro Tomaševskio šalininkai laukia rinkimų rezultatų

Kaip sakė šios politinės jėgos atstovė Seime Rita Tamašunienė, jie tikisi antrojo turo, nes pirmieji rezultatai iš mažųjų apylinkių jų kandidatui palankūs. „Praėjusiuose Prezidento rinkimuose mūsų rezultatas buvo labai geras – 5 proc., tikimės, kad dabar bus dar geresnis. Yra tik pirmieji iš mažųjų apylinkių, kur rinkėjų skaičius nedidelis, o suskaičiavus miesto ir rajono (Vilniaus – red. past.), kur daugiau rinkėjų, tikimės gerų rezultatų. Be to, mūsų stebėtojai iš įvairių Lietuvos vietovių praneša, kad ne tik Vilniaus rajone, bet ir Zarasų, Širvintų rajonų apylinkėse mūsų kandidatas yra pirmas, tas džiugina“, – teigė parlamentarė.

Anot R.Tamašunienės, kiekviena politinė partija privalėtų kelti savo kandidatus rinkimuose, kadangi esą yra keista, kai partijos užima pasyvios stebėtojos poziciją. Ji taip pat neslėpė, kad tikisi iš šių rinkimų naudos Europarlamento rinkimuose, kurie vyks po dviejų savaičių.

V.Tomaševskis paramos niekam nežada

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas į prezidentus Valdemaras Tomaševskis antrajame rinkimų ture nežada paramos nė vienam kandidatui, praneša BNS. „Mūsų rinkėjai patys supranta už ką balsuoti. Nebus turgaus, nes mes nepalaikysime jokio kandidato, gal kitaip nuspręs mūsų komanda, bet mano asmenine nuomone nereikia prekiauti rinkėjų balsais“, – žurnalistams savo rinkimų štabe sakė politikas.

Aš manau, kad mes turime stiprias pozicijas prieš rinkimus į Europos Parlamentą, turime labai daug šansų laimėti dvi vietas, tai yra realu, – sakė V.Tomaševskis.

Jis teigiamai įvertino dar negalutinius rinkimų rezultatus. Preliminariais duomenimis, už šį kandidatą balsavo 7,38 proc. rinkėjų, pats V.Tomaševskis sakė besitikįs iš viso surinkti apie 10 proc. balsų.

„Rezultatas geras, gal net labai geras tose sąlygose, kuriose mes dirbome. Sąlygos buvo blogos, nes kartais jautėsi žiniasklaidoje, kad kartais šališka informacija pateikiama“, – kalbėjo V.Tomaševskis.

Jis teigė, jog būsimuose Europos Parlamento rinkimuose bus siekiama laimėti du mandatus. „Aš manau, kad mes turime stiprias pozicijas prieš rinkimus į Europos Parlamentą, turime labai daug šansų laimėti dvi vietas, tai yra realu“, – sakė V.Tomaševskis.

Kartu jis sakė, jog dabartinė valdančioji koalicija turėtų išlikti po prezidento rinkimų. „Koalicija turi daugumą parlamente. Jei yra ryški dauguma, tai prezidentas ne daug ką pasakys. Jeigu partijos susitars, dauguma liks, tai ir koalicija liks“, – tikino jis.

N.Puteikio štabe – mintys apie naują politinę jėgą

Kandidato į prezidentus, Seimo nario Naglio Puteikio rinkimų štabe kavinėje „Aula“ nuotaikos giedros. Pats N.Puteikis šiuo metu vieši televizijos laidose, bet jo rinkimų štabe susirinkę keliasdešimt rėmėjų susėdę prie stalų, gurkšnodami vyną stebi transliaciją ir kalbasi apie naujos politinės jėgos kūrimą.

N.Puteikio rinkimų štabo vadovas Marius Matulevičius tikina, kad per Prezidento rinkimų kampaniją N.Puteikis paaugo kaip politikas, pamatė, kiek žmonių gali suburti.

Todėl šių aktyvistų nenorima paleisti ir planuojama juos sujungti į nuolat veikiančią politinę jėgą.

„Tai nebūtinai turi būti partija. Bus savivaldos rinkimai ir juose bus buriami visuomeniniai komitetai, kad jie galėtų įgauti galių ir laimėti rinkimus, kaip, pavyzdžiui, Povilas Urbšys Panevėžyje, – sakė M.Matulevičius.

„Tai nebūtinai turi būti partija. Bus savivaldos rinkimai ir juose bus buriami visuomeniniai komitetai, kad jie galėtų įgauti galių ir laimėti rinkimus, kaip, pavyzdžiui, Povilas Urbšys Panevėžyje“, – sakė jis žurnalistams.

M.Matulevičius tikino, kad judėjimas gali būti buriamas Dariaus Kuolio prieš praėjusius rinkimus bandyto kurti „Lietuvos sąrašo“ pagrindu. Taip pat tikimasi, kad į judėjimą pereis ir dalis „Drąsos kelio“ partijos narių.

M.Matulevičius sako, kad šiuose prezidento rinkimuose N.Puteikis tikisi apie 10 proc. rinkėjų balsų. Jis patikino, kad, jei bus antrasis turas, N.Puteikis tikrai nerems D.Grybauskaitės kandidatūros, o dėl kitų kandidatų dar nėra apsisprendęs.

Neįtikėtina sėkmė

Štabo vadovas tikino, kad inepriklausomo kandido N.Puteikio rinkimų kampanija kainavo apie 30 tūkst. litų – skolų šiaip ne taip buvo išvengta.

N.Puteikis BNS sakė šiuos rinkimus vertinąs kaip neįtikėtiną sėkmę. Po rinkimų jis svarsto suburti piliečių teises ginantį judėjimą. „Tikrai neįtikėtina su 48 tūkst. Lt biudžetu ir pusantro mėnesio darbo“, – tvirtino politikas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus ketvirtadalį rinkėjų balsų, N.Puteikis buvo surinkęs per 9 proc. balsų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naglio Puteikio rinkimų štabas.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naglio Puteikio rinkimų štabas.

N.Puteikio sutuoktinė Nika Puteikienė BNS sakė, kad tai bus puiki paraiška kitiems prezidento rinkimams. „Tai bus puiki platforma kitiems prezidento rinkimams“, – tvirtino ji.

Pats kandidatas nebuvo tikras, ar dalyvautų po penkerių metų vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Tačiau jis teigė, kad dabartiniai rinkimai – tik kelio pradžia.

„Tai tik kelio pradžia siekiant atstatyti demokratines Lietuvos piliečių teises. Galvočiau apie platesnį judėjimų frontą, piliečių, visuomeninių organizacijų, mažų partijų frontą, siekiant sukurti valstybę, kokia buvo 1990-1994 metais, kai turėjome rinkimus apylinkių tarybose, kai turėjome tarėjus teismuose, turėjome santvarką, kur yra kelios savivaldos rinkimų pakopos, nedominuoja sąrašiniai rinkimai ir kur piliečiai turi teises, jų neniekina, jeigu jie renka parašus referendumui, niekas iš jų nesityčioja“, – kalbėjo politikas.

Naujos partijos kūrimą jis įvertino gana skeptiškai, nes, anot jo, politinė partija „neišvengiamai nuslystų dabartinių partijų klystkeliais, kurios riboja piliečių teises ir tyčiojasi iš piliečių“. „Šiuo metu man labiau prie širdies platus frontas“, – teigė jis.

B.Ropė: ko gero, Ignalinos prezidentu tikrai būsiu

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas į prezidentus Ignalinos meras Bronis Ropė teigia esąs užtikrintas dėl savo krašto rinkėjų. Jis juokauja, jog savo krašte būsiąs išrinktas prezidentu.

„Sakyčiau, rezultatas irgi labai įdomus, turiu rezultatus iš savo krašto – iš keliolikos apylinkių, tai tikrai labai džiugina, ko gero, Ignalinos prezidentu tikrai būsiu, ir per pirmą turą“, – savo rinkimų štabe žurnalistams sakė B.Ropė.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Bronis Ropė laukia rinkimų rezultatų
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Bronis Ropė laukia rinkimų rezultatų

Jis sakė tikintis sulaukti apie penktadalio rinkėjų balsų.

„Mūsų realistinis siekis buvo pakliūti į antrąjį turą – tas praeinamumas 15-18 procentų būtų realistinis, net jei antrasis turas ir neįvyktų. Tai būtų maksimumas, ko mes tikėjomes“, – BNS patikslino jis.

Jis sakė, jog rinkimų kampanija buvo aktyvi, nors pripažįsta, jog jam kartais buvo sunku suspėti kartu su kitais kandidatais.

Aš jaučiuosi šiek tiek bėgantis, nes visi kiti kandidatai mieste, o aš per 100 kilometrų nuo Vilniaus. Man sunkiau sureaguoti, prisijungti.

„Pretenzijų tikrai neturiu, manau, rinkimų agitacinį mėnesį aptarti su štabais ir paderinti. Aš jaučiuosi šiek tiek bėgantis, nes visi kiti kandidatai mieste, o aš per 100 kilometrų nuo Vilniaus. Man sunkiau sureaguoti, prisijungti. Atvirai pasakysiu, kad vertintojai manė, kad  aš tikrai nieko negausiu. Rinkimų kampaniją vertinu kaip pakankamai aktyvią“, – kalbėjo B.Ropė.

Jis teigė, jog Europos Parlamento rinkimuose tikinti didesnio rinkėjų palaikymo.

„Sąraše esu antras, jeigu dabar neišrinks, tai bus galimybė žmonėms balsuoti už mane Europos Parlamento rinkimuose“, – BNS sakė jis.

Šurmulys A.Zuoko štabe

Artūro Zuoko bendražygiai rezultatų laukti rinkosi restorane „Lizzaran“ Vilniaus gatvėje. Pirminiai rezultatai Vilniaus merui didelių pergalių nežadėjo. Pats kandidatas išskubėjo į tiesiogines televizijų laidas ir pas restorane likusius pasekėjus ketino grįžti tik prieš vidurnaktį.

Tačiau restoranas šurmuliavo nepaisant ir to, kad suskaičiavus apie pusę balsų už A.Zuoką balsavo vos kiek daugiau nei 3 proc.

Pats A.Zuokas situaciją, kad surinko išties kukliai balsų per rinkimus, LRT televizijoje aiškino paprastai – esą vilniečiai nori jį ir toliau matyti sostinės meru. Ką parems antrajame rinkimų ture, jis kol kas nesako – tvirtina turįs konsultuotis ir su savo rinkėjais, su kuriais aktyviai bendrauja tiek gyvai, tiek socialiniuose tinkluose.

Vis dėlto kritika Daliai Grybauskaitei liejasi toliau: „Ta politika, kurią D.Grybauskaitė vykdė pastaruosius penkerius metus yra per daug konfliktinė. Manyčiau, kad šiandien reikėtų prezidento, kuris labiau telktų, mažiau priešintų. Ir reikia stipriai vertinti užsienio politikos situaciją“, – teigė A.Zuoko.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Šurmulys Artūro Zuoko štabe
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Šurmulys Artūro Zuoko štabe

L.Graužinienė: mes ruošiamės antrajam turui

Seimo pirmininkė „darbiečių“ vadovė Loreta Graužinienė neabejoja, kad Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas pateks į antrąjį prezidento rinkimų turą.

„Tikiu, kad antras turas bus ir antrame ture bus mūsų kandidatas Artūras Paulauskas. Mes ruošiamės antram turui“, – BNS sakė L.Graužinienė.

Ji sakė, kad vertinant preliminarius rezultatus, A.Paulausko sėkmę lėmė „betarpiškas bendravimas su rinkėjais“.

Seimo pirmininkė taip pat sakė, kad jei partijos kandidatas pateks į antrąjį turą, rinkimų strategija „bus visiškai kita“, tačiau kokia, neįvardijo.

A.Kubilius: antras prezidento rinkimų turas užgožtų EP rinkimus

Konservatorių lyderis Andrius Kubilius teigia, kad nėra didelio skirtumo, su kuriuo iš dviejų pagal pirminius rezultatus labiausiai tikėtinų konkurentų prezidentei Daliai Grybauskaitei gali tekti susirungti antrame ture.

Jis taip pat pažymi, kad tuo atveju, jei vyktų prezidento rinkimų antrasis turas, Europos Parlamento (EP) rinkimai liktų šešėlyje.

„Jos (D.Grybauskaitės) tas pirmavimas yra ryškiai matomas, o dabar čia spėlioti, kuris gali būti, matosi, kad ar Artūras Paulauskas, ar Zigmantas Balčytis gali apylygiai eiti, tai aš tikrai nematau čia labai didelio skirtumo“, – D.Grybauskaitės štabe sekmadienio vakarą žurnalistams sakė A.Kubilius. Jį cituoja BNS.

Anot jo, jei EP nariai būtų renkami kartu su prezidentu, jo vadovaujamai partijai tai gali duoti ir pliusų, ir minusų.

EP rinkimai bus šešėlyje prezidento rinkimų ir pasakyti, kaip tai paveiks kiekvienos partijos balsus, aš tikrai nesiimčiau.

„Iš tikrųjų tokiu atveju EP rinkimai bus šešėlyje prezidento rinkimų ir pasakyti, kaip tai paveiks kiekvienos partijos balsus, aš tikrai nesiimčiau. Galima matyti mums ir pliusų, ir minusų gali įžiūrėti – čia kaip nori. Nes jeigu bus antras turas, mūsų remiama kandidatė dalyvauja, mes galime galvoti, kad tai mums padės, iš kitos pusės gali ateiti daug rinkėjų, kurie renkasi kitas partijas. Bet aišku, kad EP rinkimai tokiu atveju iš tikrųjų bus užgožti prezidento rinkimų“, – dėstė A.Kubilius.

„15min.lt” naujienų svetainė ir LRT televizija nepamiršta savo šūkio „Žinios gyvai“ ir toliau stiprina grįžtamąjį ryšį su savo skaitytojais. Visą rinkimų dieną ir naktį kviečiame specialiame „Twitter“ socialinio tinklo lange rašyti savo pastebėjimus bei reikšti palaikymą kandidatams arba rašant iš savo paskyros pasisakyti pridedant hashtag'ą #Rinkimai. Jūsų pastebėjimus ir nuomonę matys visi 15min.lt skaitytojai.  Šiame lange pasirodys ir mūsų politikos žurnalistų karšti komentarai, naujienos iš kandidatų rinkiminių štabų, pastebėjimai ir kitos įdomybės. „Žinios gyvai“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius