Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

L.Andrikienė pripažįsta rinkimų į Europos Parlamentą rezultatus

Savaitės pradžioje balsus reikalavusi perskaičiuoti Europos Parlamento (EP) rinkimuose kandidatavusi konservatorė Laima Andrikienė pripažino, kad nedidele persvara nusileido bendrapartiečiui Algirdui Saudargui.
Laima Andrikienė
Laima Andrikienė / 15min.lt nuotr.

„Vyriausioji rinkimų komisija dar nepaskelbė galutinių rinkimų į EP rezultatų, tai bus padaryta kiek vėliau, bet balsai suskaičiuoti, rezultatai jau yra aiškūs“, - sekmadienį išplatintame pranešime teigė L.Andrikienė.

Šeštadienį, suskaičiavus visus užsienyje balsavusių lietuvių balsus, paaiškėjo, kad A.Saudargas nedideliu pirmumo balsų skirtumu pralenkė L.Andrikienę ir liko sąrašo antroje vietoje. Pirmumo balsų skirtumas tarp politikų siekia tik 133.

L.Andrikienė po reitingavimo užėmė trečią vietą ir į EP nepatenka.

Pirmadienį L.Andrikienė pareiškė, kad kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašydama perskaičiuoti balsus tose rinkimų apylinkėse, kuriose nustatyti pažeidimai. Tuo metu dar nebuvo suskaičiuoti visi užsienyje balsavusių lietuvių balsai ir L.Andrikienė nuo A.Saudargo atsiliko 69 pirmumo balsais.

Opozicinė Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai EP rinkimuose surinko daugiausia rinkėjų balsų, šios partijos sąrašas gavo 17,39 proc. balsų nuo galiojančių biuletenių. Partijai Europos Parlamente tenka du mandatai vietoj šiuo metu turimų keturių. Pagal reitingavimo rezultatus EP mandatai tektų Gabrieliui Landsbergiui ir Algirdui Saudargui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius