Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Politologas Kęstutis Girnius: per antrą savo kadenciją D.Grybauskaitė gali bandyti tapti reikšminga prezidente

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tebėra populiariausia Lietuvos politikė, populiarumą ji išlaikė per visą kadenciją, o antrąją ji galbūt mėgins tapti ir reikšminga prezidente, BNS sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentas Kęstutis Girnius.
Kęstutis Girnius
Kęstutis Girnius / BFL nuotr.

„Ji parodė, kad yra kompetentinga prezidentė, bet ji nėra parodžiusi, kad yra didelė, ypatingo dėmesio verta prezidentė, kuri kaip nors labai reikšmingai pakeitė Lietuvos gyvenimą. Manyčiau, kad ji gal stengsis tapti ta didele prezidente, ne tik populiaria prezidente“, – sakė politologas, paklaustas, kuo skirsis pirmoji ir antroji prezidentės kadencijos.

K.Girnius prognozavo, kad antrąją savo kadenciją D.Grybauskaitė bandys atviriau bendrauti su žmonėmis, suformuoti geresnę komandą.

Manyčiau, kad ji gal stengsis tapti ta didele prezidente, ne tik populiaria prezidente, – sakė politologas.

Pasak apžvalgininko, jos pergalė rinkimuose rodo, kad prezidentė tebėra populiariausia politikė nuo pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos prezidento Algirdo Brazausko laikų.

„Jos laimėjimas – 58 proc. prieš 40 proc. – vis dėlto yra įspūdingas. Labai daug kritikuojamas jos bendravimas su žmonėmis, neturėjimas jokios Lietuvos ateities vizijos, matyt, paprastiems žmonėms tie dalykai nekelia didesnio rūpesčio, jie patenkinti, kaip ji tvarko šalį, jos kompetencija, jos gebėjimas spręsti problemas, nesivelti į nereikalingus ginčus“, kalbėjo K.Girnius.

Jis svarstė, kad per antrąją D.Grybauskaitės kadenciją dominuos dėmesys užsienio, gynybos politikai.

Tuo metu socialdemokratams, pasak K.Girniaus, rinkimų rezultatai turėtų būti rimtas signalas, nes jų rinkėjai sparčiai sensta.

„Socialdemokratai turi daug problemų. Jų padėtis blogėja, jų rinkėjai sensta, jų rinkėjai yra kaime. Miestuose, kur socdemai turėtų geriausiai pasirodyti, yra silpniausi. Jų elektoratas sensta, ko gero, greičiau nei konservatorių. Jų prognozės po ketverių penkerių metų yra liūdnokos, jei jiems nepasiseks pasiglemžti „darbiečių“ balsuotojų“, – tvirtino politikos ekspertas.

Sekmadienį per antrąjį prezidento rinkimų turą prezidentė Dalia Grybauskaitę surinko 57,87 proc. balsų, už socialdemokratą europarlamentarą Zigmantą Balčytį balsavo 40,14 proc. rinkėjų.

Iš viso rinkimuose dalyvavo 1,2 mln. arba 47,3 proc. Lietuvos piliečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius