-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prezidento rinkimų favorite išlieka dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė

Dauguma Lietuvos gyventojų, kurie jau anksčiau buvo apsisprendę, už ką balsuos per prezidento rinkimus, nuomonės nekeičia. Prezidento rinkimų favorite išlieka dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė, kurios populiarumas balandį dar išaugo.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pradėjo dešimtąją „Maisto banko“ akciją.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pradėjo dešimtąją „Maisto banko“ akciją. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai parodė bendrovės „Vilmorus“ balandžio 4-9 dienomis atlikta apklausa, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Daugiausia apklaustųjų – 46,9 proc. – žada atiduoti savo balsą už dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę. Kovą atliktos apklausos duomenimis, šis skaičius buvo 40,9 procento. Skaičiuojant tiktai pareiškusių nuomonę, t.y. tikėtinai dalyvausiančių rinkimuose balsus, D.Grybauskaitės kraitis dabar būtų 57,3 procento.

Šiek tiek daugiau rėmėjų nei prieš mėnesį turi Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas, o socialdemokrato ir europarlamentaro Zigmanto Balčyčio gerbėjų šiek tiek sumažėjo. Šie du kandidatai turi daugiausia galimybių iškopti į antrąjį rinkimų turą.

Per prezidento rinkimus už Darbo partijos kandidatą Artūrą Paulauską planuoja balsuoti  10,5 proc. apklaustųjų (kovo mėnesį buvo 9,6 proc.), už socialdemokratų kandidatą Zigmantą Balčytį – 9,9 proc. apklausos dalyvių (kovą buvo 10,3 proc.), už Seimo narį Naglį Puteikį – 4,9 proc. (kovą 3,7 proc.), už Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatą Valdemarą Tomaševskį -3,7 proc. (3,4 proc. kovą).

Už Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą Bronį Ropę nurodo ketinantys balsuoti 3,4 proc. (4,1 proc. kovo mėnesį), už Vilniaus merą Artūrą Zuoką – 2,5 proc. (2,3 proc. kovo mėnesį).

18,2 proc. apklausos dalyvių nurodė nežinantys, už ką balsuotų arba neatsakė.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius