-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsidarius rinkimų apylinkėms dalis atėjusių rinkėjų balsuoti nesuspėjo

Antrąją išankstinio balsavimo prezidento rinkimuose dieną kai kuriose savivaldybėse eilės neslūgo iki vakaro, dalis Vilniaus miesto rinkėjų ketvirtadienį nespėjo pasinaudoti balso teise.
Išankstinis balsavimas
Išankstinis balsavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Vilnius

Vilniaus miesto savivaldybės rinkimų apygarda buvo uždaryta 20 valandą, dalis lauke likusių rinkėjų piktinosi, nes balsuoti nespėjo, likusiems viduje bus leista baigti balsavimą.

Tai BNS patvirtino Vilniaus miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Lijana Kairienė.

Balsavimas baigėsi, visi spėjo. Nors antplūdis buvo tikrai didžiulis, palyginus su vakar diena, atėjo dvigubai daugiau žmonių, –  sakė S.Gerulskis.

„Aštuntą valandą savivaldybės duris mes uždarėme. Tie, kas yra savivaldybės patalpose, visi balsuos. Visi žino, kad balsavimas yra nuo aštuonių iki aštuonių valandų, buvo balsavimui skirtos dvi dienos. Jie gali dar ateiti ir po naktinio klubo ir būti pasipiktinę“, – sakė komisijos pirmininkė.

Anot jos, antrąją išankstinio balsavimo dieną rinkėjų sulaukta kur kas daugiau, nei trečiadienį, planuojama, kad komisija darbą baigs iki 23 valandos.

Rinkėjai, atvykę balsuoti į Vilniaus rajono savivaldybę, buvo įleisti dar ir kelios minutės po 20 val., BNS tvirtino Vilniaus rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Marija Aliošina.

Ji tvirtino, kad 20.40 val. savivaldybės pastate dar buvo apie 100-150 rinkėjų, laukiančių savo eilės balsuoti.

„Vakar balsavo 1059 rinkėjai, šiandien jau suskaičiuotų turime virš 2 tūkstančių, tai aktyvumas dvigubas“, – sakė komisijos pirmininkė.

Kauno miesto rinkimų apylinkėje ketvirtadienį balsavo apie 4800, trečiadienį atėjusių balsuoti rinkėjų buvo 2700.

„Balsavimas baigėsi, visi spėjo. Nors antplūdis buvo tikrai didžiulis, palyginus su vakar diena, atėjo dvigubai daugiau žmonių“, – BNS sakė Kauno miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Edvinas Gerulskis.

Pirmąją išankstinio balsavimo prezidento rinkimuose dieną trečiadienį Lietuvoje balsavo 23 845 rinkėjai – tai naujas aktyvumo rekordas.

Kiek balsuota antrąją dieną, planuojama suskaičiuoti penktadienį.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks sekmadienį, iki 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius