Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdas Adamkus: „Man ši rinkimų kampanija atrodo neegzistuojanti“

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus sako, kad tokios nuobodžios rinkimų kampanijos, kaip dabar, nėra matęs niekur pasaulyje, todėl jam pačiam nutarti už ką balsuoti buvę ypač sunku. Sprendimą V.Adamkus jau priėmė, tačiau jo neatskleidžia. Tuo tarpu Vilniaus mero Artūro Zuoko pasipuikavimą, neva jis yra V.Adamkaus favoritas, buvęs prezidentas palydi juoku.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Kokia gi čia reklama? Apie ką mes kalbame? Nė vienas kandidatas neatsistoja ir nepasako, kad yra blogai, o aš darysiu gerai. Ar girdėjote tai? Nė vienas negirdėjome, niekas to Lietuvoje negirdėjo“, – antradienį Seime žurnalistų klausiamas, ar iš tiesų reklamuoja A.Zuoką, sakė V.Adamkus.

„Už jokį kandidatą aš nepasisakau dabar ir tegul Lietuvos žmonės nusprendžia. Aš pats dalyvausiu rinkimuose, bet už ką balsuosiu – nesakau. Pasirinkau labai sunkiai. Atvirai pasakysiu“, – pripažino jis.

Aš tokios rinkimų kampanijos niekur pasaulyje nemačiau, – teigė V.Adamkus.

Baigęs kadenciją prezidentas tikino, kad ši rinkimų kampanija yra ypač nyki. V.Adamkui labai nepatinka ir nauja rinkimų debatų forma, kai juose dalyvauja ir pasisako visi kandidatai po lygiai, bet vienas kitam įgelti beveik neturi galimybių. 

„Man ši rinkimų kampanija atrodo neegzistuojanti. Aš tokios rinkimų kampanijos niekur pasaulyje nemačiau. Jūs pasižiūrėkite į miestą. Europoje per rinkimus visi stulpai, visi namai, visi langai apkabinti reklaminiais šūkiais, politikų prisistatymais. Tuo tarpu Vilniuje ar kitame Lietuvos mieste – vos vienas ar du plakatai vienur kitur“, – stebėjosi V.Adamkus.

Balsavo už A.Butkevičių

Praėjusiuose prezidento rinkimuose 2009 m. V.Adamkus balsavo už socialdemokratų kandidatą, dabartinį premjerą Algirdą Butkevičių. Tačiau vėliau jis pareiškė, kad taip balsavo tik dėl to, kad tikėjosi antrojo rinkimų turo. „Tai buvo klaida“, – prieš penkerius metus iškart po rinkimų pripažino V.Adamkus.

Jis tikino palaikęs D.Grybauskaitės kandidatūrą, tačiau vėliau V.Adamkus ne kartą ją kritikavo. Pati D.Grybauskaitė didelės meilės buvusiam prezidentui taip pat nedemonstravo. Ji net nepasveikino V.Adamkaus su 85 metų jubiliejumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius