-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniečiai prognozuoja, kad antrasis turas bus

Dauguma prezidento rinkimuose dalyvavusių ir 15min.lt kalbintų vilniečių tikino, kad šiuose rinkimuose naujo šalies vadovo greičiausiai dar nepavyks išrinkti ir prireiks antrojo rinkimų turo. Vilniečiai neslėpė, kad šįkart nuspręsti, už ką balsuoti, nebuvo labai lengva.
Lietuva šeštą kartą renka prezidentą.
Lietuva šeštą kartą renka prezidentą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

„Apsispręsti buvo sunku, bet balsavau už prezidentę buvusią. Nepatiko man iš pradžių jos darbas, nes labai ekstravagantiškai elgėsi, bet paskui pradėjo taisytis. Ypač dėl užsienio politikos ir, ko gero, nieko geresnio už ją nėra“, – 15min.lt sakė 73 m. Valė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuva šeštą kartą renka prezidentą.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valė

Ji tikino, kad antrojo turo šių metų rinkimuose greičiausiai prireiks. „Arba su Artūru Paulausku, arba su Zigmantu Balčyčiu rungsis Dalia Grybauskaitė. Pati svarsčiau, ar nebalsuoti už A.Paulauską. Atrodo, protingas vyras, bet Darbo partija, tai viską gadina“, – atviravo pilietė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuva šeštą kartą renka prezidentą.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Urtė

Devyniolikmetė Urtė neslėpė šiuose rinkimuose balsavusi už Naglį Puteikį, bet kas lėmė tokį sprendimą, ji neatskleidė.

„Pasiliksiu sau šitą nuomonę“, – šyptelėjo ji.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuva šeštą kartą renka prezidentą.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Živilė

Vilnietė Živilė sakė, kad balsavo „už Lietuvą“ ir apsisprendusi buvo jau seniai. Ji tikino, kad antrojo rinkimų turo greičiausiai prireiks, bet neprognozavo, kas galėtų į jį patekti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Lietuva šeštą kartą renka prezidentą.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Renata

Jauna mama 29 m. Renata pasakojo, kad rinkdamasi, už ką balsuoti, atidžiai sekė rinkimų kampaniją, stebėjo kandidatų debatus televizijoje. „Žinant visų požiūrį į valstybę apsispręsti buvo nesunku. Mano pasirinkimą lėmė kandidatų požiūris į šeimą, į socialines garantijas“, – sakė ji.

„Balsavau už tą pačią kandidatę. Man viskas jos patinka“, – sakė iš Vingio rinkimų apylinkės išėjusi Marytė. Jos manymu, didelių pokyčių ir nereikia, kadangi ir iki šiol prezidentės vykdyta politika buvusi gera ir tinkama Lietuvai: „Gal bent nebus blogiau.“

Su žmona balsavęs Mečislovas pasakyti, kas buvo jo favoritas šituose rinkimuose, nenorėjo, tačiau neslėpė, už ką jis nebalsavo: „Už dabartinę prezidentę. Nes jos politika man nepriimtina, ji net su Seimu nemoka bendrauti.“ Vis dėlto vyras teigė esąs tikras, kad šiuose rinkimuose dominuos D.Grybauskaitė.

Karolinos Pansevič nuotr./Balsavimas Vilniaus Vingio 401-ojoje rinkimų apylinkėje
Karolinos Pansevič nuotr./Balsavimas Vilniaus Vingio 401-ojoje rinkimų apylinkėje

Kita vyresnio amžiaus vilnietė taip pat savo pasirinkimo neatskleidė. „Mes – Lietuvos piliečiai, tad turime už kažką balsuoti. O kad kas nors keisis Lietuvoje, nemanau, – sakė Albina. – Mano manymu, bus antrasis turas. Norėtųsi didesnių pensijų ir geresnio pragyvenimo. Maisto produktai žiauriai brangūs, buto mokesčiai žiauriai brangūs, o pensijos labai mažos. Tad tikimės geresnio, bet Dievas žino, ar to sulauksime.“

Kartu su šeima į rinkimus atėjęs Tadas teigė, kad jo pasirinkimas buvęs aiškus – dabartinė šalies vadovė. Tačiau tą esą paskatino kandidatai, kadangi tarp jų vyras nerado kito tinkamo eiti Lietuvos prezidento pareigas. „Nemačiau, už ką dar galėčiau balsuoti. Kalbėjomės ir su kitais žmonėmis, kad rinkimų kampanija buvo nuobodi. Tikėjausi, kad rinksiuos vis dėlto kažką kita, bet pamatęs kandidatų sąrašą, išgirdęs jų pasisakymus pasirinkimas tapo aiškus“, – sakė vilnietis.

Tadas neslėpė, kad permainų galbūt reikėtų, nors ir iki šiol vykdyta politika jį asmeniškai tenkino: „Pripažinkime, nieko baisaus neįvyko, nebuvo tokių skandalų, kaip yra buvę anksčiau. Man keista, kad į prezidentus pretenduoja žmonės, praeityje turėję įvairiausių skandalų, o žmonės už juos balsuoja. Žinoma, tai jų asmeninis reikalas, bet aš manau – neturėtų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius