-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Seimą išrinktas liberalas Šarūnas Gustainis, įveikęs konservatorę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę

Seimo nariu Vilniaus Žirmūnų apygardoje sekmadienį išrinktas liberalas Šarūnas Gustainis, nedidele persvara aplenkęs konservatorę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.
Šarūnas Gustainis
Šarūnas Gustainis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Verslo konsultantas Š.Gustainis surinko 50,78 proc. balsų, o buvusi Europos Parlamento narė konservatorė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė sulaukė 41,98 proc. rinkėjų paramos. Tokius rezultatus pateikė Vyriausioji rinkimų komisija, suskaičiavus balsus visose aštuoniolikoje rinkimų apylinkių. Daugiau kaip 7 proc. rinkimų biuletenių pripažinti negaliojančiais. Rinkėjų aktyvumas siekė 47 procentus.

Atstovas į parlamentą Žirmūnų apygardoje buvo renkamas vietoje socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio, kuris buvo paskirtas Europos Komisijos nariu.

Š.Gustainis: tendencija – laimi liberalai

Š.Gustainis teigė, kad jo pergalę lėmė šiuose rinkimuose išaugęs liberalų populiarumas.

Kaip ir visoje Lietuvoje, čia įsigaliojo tendencija – liberalai laimėjo šiuos rinkimus, – sakė Š.Gustainis.

„Kaip ir visoje Lietuvoje, čia įsigaliojo tendencija – liberalai laimėjo šiuos savivaldybių rinkimus, visų pirma, gerai pasirodė merų rinkimuose ir tiesiog man labai smagu, kad vilniečiai patikėjo jų pasiūlymais ir tai buvo kertinis dalykas, dėl ko aš esu išrinktas“, – sekmadienio vakarą žurnalistams liberalų rinkimų štabe sakė Š.Gustainis.

Jis teigė, kad kol kas neapsisprendė, kokiuose komitetuose parlamente dirbs, tačiau teigė, jog tai turėtų būti susiję su ekonomika.

„Nedariau šitų namų darbų, buvom užsiėmę kampanija. Tik žinau, kad yra galimybė pasirinkti keletą, nes nėra išeikvotos visos frakcijos kvotos, tai aš manau, kad tai bus arčiau ekonominių dalykų“, – teigė liberalų atstovas.

Iki šiol liberalai Seime turėjo 10 atstovų.

22.53 val. R.Morkūnaitė-Mikulėnienė: dabar tikslas – Seimo rinkimai

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė BNS teigė, kad nesėkmę rinkimuose lėmė Vilniaus mero postą iškovojusio Remigijaus Šimašiaus ir bendras Liberalų sąjūdžio populiarumas.

Manau, kad reikia ruoštis 2016 metais kaip partijai, o kokiu pavidalu, kokiame žanre dalyvauti, parodys ateitis, – kalbėjo R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Aš galvoju, kad labai didelį indėlį turėjo R.Šimašiaus ir bendras Liberalų sąjūdžio pakilimas šiuose rinkimuose, kuris padėjo Š.Gustainiui išeiti į priekį šiuo atveju“, – sekmadienio vakarą BNS telefonu sakė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Anot jos, po šių rinkimų naujas tikslas jai pačiai ir visai Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai – pasirengimas kitąmet vyksiantiems Seimo rinkimams.

„Manau, kad reikia ruoštis 2016 metais kaip partijai, o kokiu pavidalu, kokiame žanre dalyvauti, parodys ateitis“, – kalbėjo R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Rinkimų rezultatų laukimas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./R.Morkūnaitė-Mikulėnienė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius