Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Butkevičius sako, kad savivaldos rinkimai parodė gyventojų pasitikėjimą centrine valdžia

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad savivaldos rinkimuose socdemų iškovoti 16 merų postų bei gauti savivaldybių tarybų mandatai rodo gyventojų pasitikėjimą valdančiąja socialdemokratų partija.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiek žinau, jau aštuoni mūsų merai yra išrinkti antrajame ture, aštuoni buvo išrinkti pirmajame ture, tai jau galima konstatuoti, kad 16 merų turime (...). Manau kad kaip pirmieji tiesioginiai merų rinkimai ir kaip partija, esanti valdžioje, daugumoje, tai tikrai gana nemažai merų turėsime“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė partijos būstinėje Vilniuje rinkimų rezultatų laukiantis A.Butkevičius.

Tarybų narių skaičiumi, kaip žinote, mes tikrai Lietuvoje pirmaujame.

„Tarybų narių skaičiumi, kaip žinote, mes tikrai Lietuvoje pirmaujame“, – teigė jis.

Anot premjero, antrojo turo didžiausi nusivylimai yra pralaimėta kova dėl merų postų Joniškyje bei Pakruojyje, nors didelių priekaištų tų miestų partijos skyriams teigė neturintis.

„Labai kategoriškai vertinti kai kurių kandidatų pralaimėjimą antrame ture būtų irgi galbūt šiek tiek neteisinga, nes vis dėlto tai yra pirmieji tokie rinkimai ir gal kai kurie žmonės pagalvojo, gal vis tiek jau tas meras bus išrinktas, jau pirmajame ture gerai pasirodė, nejaugi aš eisiu už jį ir balsuosiu. Čia gali būti įvairiausių argumentų“, – aiškino A.Butkevičius.

Kritiškiau jis buvo linkęs vertinti Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio skyrių darbą.

„Pirmiausia rokiruotės turėtų būti atliktos trijuose miestuose – tai Kaune, Klaipėdoje ir Panevėžyje, ten, kur tikrai jau keliuose rinkimuose vis dėlto rezultatai yra nepatenkinami“, – sakė jis.

Sostinėje A.Butkevičius vylėsi pamatyti socialdemokratus valdančiojoje koalicijoje.

„Priims sprendimą skyrius, bet aš manau, kad tikriausiai dirbs valdančiojoj daugumoj, nes, kiek aš žinau, turi mūsų jaunimas ambicijų“, – teigė premjeras, pažymėjęs, kad socialdemokratas Gintautas Paluckas būtų kompetentingas ir dalykiškas vicemeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius