Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerovę savivaldybėse lemia ne patekusių į valdžią politinė orientacija, o jų kompetencija

Ekspertai mini, kad daugiausia vienos ar kitos savivaldybės ekonominės ir socialinės gerovės laimėjimus ar trūkumus lemia ne patekusiųjų į valdžią politinė orientacija, o jų kompetencija, gebėjimas susitarti, organizuoti darbus savivaldybėse, rašo „Verslo žinios“.
Žilvinas Šilėnas
Žilvinas Šilėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai skaičiuojame indekso taškus, dažniausiai nė nežinome, kas yra meras, kas sudaro valdančiąją koaliciją ir panašiai. Savivaldybių indekso vietos irgi labai plačiai pasiskirsčiusios. Tarp miestų pirmauja Klaipėda su Liberalų sąjūdžiu. Bet iš rajonų pirmoje vietoje yra Kauno rajonas su socialdemokratais“, – sakė Lietuvos laisvosios rinkos instituto, kuris vertina žmonių ekonominę laisvę savivaldybėse, prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Tarp miestų pirmauja Klaipėda su Liberalų sąjūdžiu.

Per ketvirtį amžiaus nepriklausomos Lietuvos istorijos susiklostė tokia politinė tikrovė, kad sostinėje ir Klaipėdoje valdžioje įsitvirtino liberaliosios jėgos, o Kaunas bent iki šiol buvo konservatorių bastionas. Mažosiose rajonų savivaldybėse valdžią savo rankose laikyti labiau sekėsi centro kairės jėgoms. Vidutiniuose miestuose ir rajonuose valdžios keitėsi dažniau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius