Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iki 14 val. balsavo beveik 18 proc. arba apie 17,2 tūkst. Šilutės, Trakų ir Varėnos rinkėjų

​Renkant Šilutės rajono valdžią, Trakų merą ir Seimo narį Varėnos-Eišiškių apygardoje savo valią iki 14 val. buvo išreiškę 17,56 proc. Šilutės, Trakų ir Varėnos rinkėjų arba apie 17,2 tūkst. gyventojų.
Dalia Grybauskaitė iš anksto balsavo savivaldybių tarybų rinkimų antrame ture
Balsadėžė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamas balsavusių rinkėjų skaitliukas rodo, kad į rinkimų apylinkes jau buvo atėję 17 170 rinkėjai.

VRK duomenys rodo, kad Varėnos-Eišiškių  rinkimų  apygardoje 14 valandai balsus jau buvo atidavę beveik 15,62 proc. rinkėjų, Trakų rajone – 13,16 proc., o Šilutės rajone – 9,94 proc. rinkėjų.

VRK duomenimis, šių trijų rinkimų apygardų sąrašuose įrašyti 97 742 rinkėjai.

Savo valią iš anksto nuo trečiadienio dar yra išreiškę 7 153 rinkėjai arba 7,31 proc. įrašytų į sąrašus balso teisę turinčių gyventojų.   

VRK duomenimis, šių trijų rinkimų apygardų sąrašuose įrašyti 97 742 rinkėjai.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė ryte buvo pranešusi, kad Varėnoje rinkti Seimo nario, o Trakuose – mero gyventojai eina pasyviau nei anksčiau. Šilutėje, kur renkama savivaldybės taryba, balsus atidavė šiek tiek daugiau rinkėjų  negu anksčiau.

Pakartotinių rinkimų  Šilutės ir Trakų rajonuose prireikė, kai Savivaldybių tarybų   rinkimų  įstatymo pažeidimus  pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 8 ir 21 dienomis panaikino   rinkimų  šiose savivaldybėse rezultatus. Naujas Seimo narys vienmandatėje Varėnos-Eišiškių rinkimų  apygardoje renkamas dėl to, kad čia per 2012 metų Seimo   rinkimus  parlamentaru tapęs Algis Kašėta, kovo 15 -ąją buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius