Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internete – Alytaus merui Jurgiui Krasnickui priskiriamas necenzūrinis pokalbis apie vogimą

Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas pateko į rimtą bėdą, o jo karjera pakibo ant plauko. Jis gali netekti narystės Lietuvos socialdemokratų partijoje ir mero pareigų. Portale „YouTube“ buvo paviešintas garso įrašas, kuriame politikas pasakoja, kad iš valstybės planuoja pagrobti milijoną, o tada papirkti teisėsaugą ir šalies lyderius. Pokalbis pilnas keiksmų ir ciniškų išsireiškimų. Teigiama, kad kalbančio vyro balsas labai panašus į Alytaus mero J.Krasnicko. Pats meras teigia, kad tai yra šmeižtas.
Jurgis Krasnickas
Jurgis Krasnickas / Nuotr. iš „YouTube“

Premjeras Algirdas Butkevičius, kuris yra socialdemokratų lyderis, sakė, kad girdėjo garso įrašą. Pirmadienį bus šaukiamas neeilinis partijos tarybos susirinkimas, per kurį bus sprendžiamas J.Krasnicko likimas.

„Jeigu balsas tikrai jo, tai, aišku, šalinsime iš partijos, čia negali būti jokių kalbų, – 15min.lt sakė prejmeras. Jis pabrėžė, kad J.Krasnickas netektų ir mero posto. – Nebent jį palaikytų opozicija, bet labai abejoju, juk jie yra politikai ir viską supranta.“

Socialdemokratų lyderis pripažino, kad balsas išties panašus į J.Krasnicko, tačiau susilaikė nuo tvirtų teiginių. Telefonu kalbantis su premjeru susidarė įspūdis, kad politikas yra susierzinęs.

Vadina šmeižtu

Alytaus  miesto savivaldybės meras J.Krasnickas išplatintą neva jo pokalbio įrašą vertina kaip šmeižtą ir šantažą, kuris atsirado būtent rinkimų agitacijos laikotarpiu.

Aš kreipsiuosi į teisėsaugos institucijas, kad nustatytų asmenis, kurių užsakymu tai padaryta. Tai purvina ir negarbinga rinkimų kova

Politikas rengia kreipimasi teisėsaugos institucijoms, kad šios išsiaiškintų šios provokacijos gamintojus bei užsakovus. 

„Nesu didelis šiuolaikinių technologijų specialistas, bet suprantu, kad labai norint, galima bet kurį balsą pakeisti ir kokią tik nori kalbą sumontuoti. Aš kreipsiuosi į teisėsaugos institucijas, kad nustatytų asmenis, kurių užsakymu tai padaryta. Tai purvina ir negarbinga rinkimų kova“, – naujienų agentūrai BNS sakė J.Krasnickas. 

Įtaria politinius oponentus

Mero patarėjas Romas Jankauskas mano, kad šitas įvykis yra susijęs su artėjančiais vietos savivaldos rinkimais.

Alytaus politikas J.Krasnickas dalyvauja tiek tiesioginiuose mero rinkimuose, tiek partijos sąraše - jis yra įrašytas pirmuoju numeriu.

„Kodėl šitas įrašas nepasirodė anksčiau? Aš manau todėl, kad dabar artėja rinkimai“, - sakė patarėjas R.Jankauskas. Jis spėjo, kad įrašą į portalą „YouTube“ galėjo įkelti politiniai oponentai.

Gausybė keiksmų

Penktadienį portale „YouTube“ pasirodė garso įrašas, kuriame smarkiai besikeikiantis vyriškis pasakoja apie vagystes iš Lietuvos. Teigiama, kad įraše užfiksuotas J.Krasnicko monologas (kalba netaisyta):

„Galiu pasakyti ką pasakiau mylimam premjerui: jeigu aš būčiau premjeras, aš rūpinčiausi Lietuva, o dabar aš esu Alytaus meras, aš rūpinuosi Alytumi. Už tuos pinigus, kuriuos man šiai dienai moka savivaldybė, ir kurių aš negaliu nup**dyti, nes padėta po padidinimo stiklu, tai nuoširdžiai pasakysiu, čia STT ir FNTT – jie tegul ieško kur aš bandysiu nup**dinti.

Aš tau nuoširdžiai pasakysiu: kiek aš galiu kr**tis už tą sup**tą Lietuvą. Ir taip toliau. Aš linkęs sužaisti „va bank“, kai nup**dinsiu milijoną minimum, – garso įraše kalba vyriškis.

Aš tau pasakysiu, aš manau, kad įstatymai jie **ujovi. Jie perkami, jie parduodami, nu, bet šiokie tokie yra. Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iškarto iš tos s**istos mero pozicijos. Ir kad būtų aišku STT ir FNTT, o tegul ir seka, ir dirba.

Aš tau nuoširdžiai pasakysiu: kiek aš galiu kr**tis už tą sup**tą Lietuvą. Ir taip toliau. Aš linkęs sužaisti „va bank“, kai nup**dinsiu milijoną minimum, tai aš manau nei STT taip.. nes aš iš jų išsipirksiu, net ir Grybauskaitė, čia STT, ir FNTT, ir Grybauskaitei, mintis, nes pusę milijono atiduosiu tiems, kuriems priklauso. 

Užd*likinu šitą sistemą, aš tau ką dabar pasakysiu: žinok, nereikia manyje budinti žvėries.“

VIDEO: Jurgis Krasnickas – Alytaus miesto meras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius