Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarko meras – smuiku grojantis mokesčių inspektorius Skirmantas Mockevičius

Savivaldos ir merų rinkimai Jurbarko rajone baigėsi perversmu. Rajoną valdę liberalai atsidūrė opozicijoje, o tos pačios partijos merą Ričardą Jušką įveikė nepriklausomas kandidatas – 49 metų Skirmantas Mockevičius, išsikėlęs pats save ir neturėjęs nei partijos, nei visuomeninio komiteto užnugario.
Skirmantas Mockevičius su žmona Ramute ir vyresne dukra Monika
Skirmantas Mockevičius su žmona Ramute ir vyresne dukra Monika / Luko Pilecko nuotr.

Politikos naujoko pergalę lėmė rinkėjų balsai mieste. Nors balsavusieji kaimiškose vietovėse palaikė R.Jušką, miestiečiai rezultatą persvėrė ir mero regalijas užkabino nepartiniam kandidatui.

„Ačiū jums mano ir mano šeimos vardu. Suprasdamas, kokią didelę atsakomybę man suteikėte, darysiu viską, kad mūsų rajonas, mūsų Jurbarkas taptų patraukliu. Kiek galėdamas, dalinsiuosi su Jjmis savo mintimis, informuosiu apie darbus, pateiksiu savo požiūrį į rajono problemas. Ir lauksiu jūsų nuomonės“, – po pergalės dėkojo ir žadėjo S.Mockevičius.

S.Mockevičius turi teisės magistro išsilavinimą, jis iki šiol vadovavo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Jurbarko skyriui.

S.Mockevičius vadovauti rajonui ateina palikdamas solidžias pareigas ir nemažą algą. Teisės magistro išsilavinimą turintis jurbarkietis iki šiol vadovavo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) Jurbarko skyriui. Iki rinkimų įstatymo pakeitimų, kai merai buvo renkami ne tiesiogiai, pretenduoti į rajono vadovus nepartinis S.Mockevičius paprasčiausiai negalėjo.

Dirbti sąžiningai, profesionaliai ir būti žmonių meru pasižadėjęs politikas iki šiol nepriklausė jokiai partijai. Tačiau rinkimų pažadais seniai nebetikinčių žmonių palaikymą S.Mockevičius greičiausiai pelnė ne tik dėl to.

Sužavėjo šeima ir muzikavimas

Dar prieš rinkimus daugybės jurbarkiečių simpatijų S.Mockevičius sulaukė ir todėl, kad politiko šeima – pavyzdinė. Kol atskirai nuo žmonos ir dukros gyvenančio, buvusio rajono mero R.Juškos gyvenimas buvo apaugęs gandais apie meilužes, jurbarkiečiai matė darnią S.Mockevičiaus šeimą.

Žmona Ramutė dirba Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos Jurbarko rajono konsultavimo biure konsultante ūkio ekonomikai. Jauniausioji politiko dukra Gabija mokosi Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijoje, kiti du vaikai – dukra Monika ir sūnus Rokas – studijuoja mediciną.

Vyrą žmonės dažnai matydavo scenoje, kur jis su kapela „Mituva“ ar kitais kolektyvais grodavo smuiku, dainuodavo.

Iš Smalininkų (Jurbarko r.) kilęs S.Mockevičius – žinomas visuomenei. Tačiau ne tik dėl vadovavimo VMI Jurbarko skyriui, bet ir aktyvios visuomeninės veiklos. Vyrą žmonės dažnai matydavo scenoje, kur jis su kapela „Mituva“ ar kitais kolektyvais grodavo smuiku, dainuodavo.

„Negalima atsitverti siena, reikia būti tarp žmonių, suprasti juos, žinoti, ką jie galvoja. Todėl stengiuosi pagal galimybes reaguoti į kiekvieną nusiskundimą, atsakyti į kiekvieną klausimą, net jei jis bus užduotas „Facebook“, – sakė S.Mockevičius. Beje, politikas labai aktyviai reiškiasi šiame socialiniame tinkle.

Nuotr. iš „Facebook“/Skirmantas Mockevičius su žmona Ramute
Nuotr. iš „Facebook“/Skirmantas Mockevičius su žmona Ramute

Koalicijai – nemalonūs įtarimai

Vienas ir be jokios patirties į audringą politikos vandenyną metęsis S.Mockevičius iš pat pradžių tvirtino, kad dirbs su komanda, kurią išrinks žmonės. Tačiau iškart po pirmojo Savivaldos ir merų rinkimų turo sudaryta koalicija sukėlė daugybę prieštaravimų.

Po dokumentu, kuriuo įsipareigojo dirbti drauge, pasirašė socialdemokratai, Darbo partija, konservatoriai, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei visuomeninis rinkimų komitetas „Jaunoji karta“. Koalicija dėl valdžios besiplėšančias partijas privertė gerokai nukraujuoti. Dalį narių, tarp kurių ir žinomi veidai, prarado ar galimai artimiausiu metu praras kelios iš susitarimą pasirašiusių partijų.

Maža to, iškart po savivaldos rinkimų vieną iš kolalicijos partijų – darbiečius, užgriuvo įtarimai balsų pirkimu. Vasario 27 d. policija išplatino pranešimą, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 172 str. ir nustatė, kad Darbo partijos kandidatai galėjo papirkinėti rinkėjus. Įtarimų sukėlė du šios partijos priešrinkiminio sąrašo numeriai – 4 ir 9. Manoma, kad ketvirtuoju numeriu įrašytos kandidatės į rajono tarybą Vilmos Venslauskienės ir devintuoju – Lauros Icikevičienės giminaičiai galėjo vežti prikalbintus žmones balsuoti.

Esą už reitingų lentelėje pažymimus numerius laukė ir šioks toks atlygis – du eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius