Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jurbarko meru išrinktas save išsikėlęs Skirmantas Mockevičius jau subūrė valdančiąją daugumą

Vienintelis Lietuvoje tiesioginius merų rinkimus laimėjęs savarankiškai išsikėlęs kandidatas Skirmantas Mockevičius jau subūrė valdančiąją daugumą Jurbarko rajono savivaldybės taryboje.
Skirmantas Mockevičius
Skirmantas Mockevičius / Renku merą nuotr.

Anot išrinktojo mero, nepriklausymas partijai tik padeda telkiant tarybos narius darbui.

„Aš manau, kad savivaldybė nėra Seimas, ir politiškumas, politinis angažavimasis nėra svarbus ir nėra labai reikalingas. Aš manau, kad gal net taip bus lengviau, kai meras yra ne politikas, neužsiangažavęs niekam. Bandysime suvienyti net ir skirtingus interesus turinčias partijas. Kaip tai pavyks, parodys laikas, bet manau, kad turėtų būti kaip tik lengviau, nesant vienos partijos nariu“, – BNS sakė S.Mockevičius.

Jo teigimu, Jurbarke jau pavyko suburti valdančiąją koaliciją, kuri bendro darbo sutartį pasirašė antradienį. Jai šiuo metu priklauso keturios partijos ir visuomeninis rinkimų komitetas, sudarantys daugumą – 15 tarybos narių iš 25.

„Mintis buvo tokia, kad patį pirmąjį posėdį būtų garantuota dauguma, prie kurios mes siūlome prisidėti ir kitoms partijoms, su kuriomis dar dėl laiko stokos nekontaktavome arba kurios pačios nesiekė kontakto. Manome, kad dauguma gali būti ir platesnė – neužkertame kelio ir kitiems“, – BNS sakė išrinktasis Jurbarko rajono meras.

Kol kas valdantiesiems rajone priklauso Socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei visuomeninis rinkimų komitetas „Jaunoji karta“.

Kovą Lietuvoje vyko savivaldos rinkimai ir pirmieji S.Mockevičius – vienintelis politikas mero rinkimuose dalyvavęs vienas, jo kandidatūros nekėlė nei partija, nei visuomeninis komitetas.

Galutinio sprendimo dėl vicemerų ar administracijos vadovų kandidatūrų koalicijos nariai kol kas nėra priėmę. S.Mockevičius neatmeta galimybės į administracijos vadovus deleguoti nepartinius asmenis.

Kovą Lietuvoje vyko savivaldos rinkimai ir pirmieji S.Mockevičius – vienintelis politikas mero rinkimuose dalyvavęs vienas, jo kandidatūros nekėlė nei partija, nei visuomeninis komitetas. Per antrąjį rinkimų turą jis surinko 53,98 proc. rinkėjų balsų.tiesioginiai merų rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius