Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune Visvaldo Matijošaičio gerbėjai laukia permainų, Andriaus Kupčinsko – tiesiog pergalės

Kauno gyventojai sekmadienį balsavo antrajame tiesioginių mero rinkimų ture, kuriame dalyvavo rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ lyderis Visvaldas Matijošaitis ir konservatorius dabartinis miesto vadovas Andrius Kupčinskas.
Visvaldas Matijošaitis ir Andrius Kupčinskas
Visvaldas Matijošaitis ir Andrius Kupčinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkimų apylinkėse kalbinti balsavusieji už V.Matijošaitį žėrė kritiką dabartiniam merui A.Kupčinskui, o šio gerbėjai teigė nematantys priežasčių neleisti toliau dirbti konservatoriui.

Panemunietė neatleido už susprogdintą tiltą

„Visiškai neabejojau, už ką balsuoti. Man jau gana šitos valdžios. Labiausiai pykstu dėl susprogdinto Panemunės tilto. Vietoje to, kad pastatytų laikiną, pontoninį, meras mums metė, kad galime pagyventi ir be jo. Įsivaizduojate, kiek degalų sunaudota aplink važinėjant, laiko sugaišta“, – piktinosi Panemunės rajone gyvenanti Albina.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Albina

Valdas ir Reda sakė balsavę už V.Matijošaitį dėl to, kad tikisi gerų permainų. „Jų jau seniai reikia, kiti miestai daug geriau tvarkomi“, – įsitikinę jie.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Valdas

Sutuoktiniai mano, kad V.Matijošaitis turi naują požiūrį, kaip reikia valdyti Kauną, ir yra pakankamai patyręs įgyvendinti savo sumanymus.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Reda

Bene visi V.Matijošaičio gerbėjai kalbėjo panašiai: miestas apmiręs, neūkiškai tvarkomas, jam reikia veiklaus ir ryžtingo vadovo. O toks, jų nuomone, ir yra V.Matijošaitis.

Pasitiki dabartiniu meru

Tačiau daug kauniečių gyrė ir A.Kupčinską. „Gyvenu tame pačiame name kaip ir meras, todėl dažnai jį matau. Jis mandagus su kaimynais, sveikinasi, yra šeimos žmogus“, – vardijo Lina.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Lina

Ji nemato, dėl ko galėtų kritikuoti A.Kupčinską ir kaip merą.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Jūratė

Alfredas ir Jūratė taip pat nemato priežasčių keisti merą. „Tai, ką jis darė, tegul toliau daro. Niujorku Kauno niekas nepavers, o dabar vykstantys darbai tegul bus tęsiami“, – įsitikinę sutuoktiniai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alfredas

Vienas nenorėjęs sakyti vardo kaunietis sakė atėjęs balsuoti prieš abu kandidatus. „Antrajame ture man nė vienas jų nepriimtinas. Tokią savo poziciją ir atėjau pareikšti, nes piliečiai turi dalyvauti rinkimuose“, – įsitikinęs kaunietis.

Žada mažinti mokesčius ir rekonstruoti Laisvės alėją

Kandidatai į merus sekmadienį visiškai skirtingai kalbėjo apie savo galimybes. „Koks politikas nesitiki pergalės?“, – atsakė į klausimą, ar tiki savo pergale, A.Kupčinskas. „Tai – miestiečių valia“, – sakė V.Matijošaitis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Visvaldas Matijošaitis

A.Kupčinskas pergalės atveju toliau tęstų tuos darbus, kurie jau pradėti. „Suplanuoti darbai vyks nepriklausomai nuo rinkimų baigties. Spalį bus atidarytas Panemunės tiltas, pradėta Laisvės alėjos, Raudondvario plento rekonstrukcija“, – teigė jis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Andrius Kupčinskas

V.Matijošaitis pirmiausiai imtųsi peržiūrėti komunalinių paslaugų tarifus. „Pirmas darbas – sumažinti komunalinius mokesčius. Jie dabar dirbtinai padidinti, kad politikai turėtų pinigų rinkimams. Bet apie tai plačiau pakalbėsime po rinkimų rezultatų“, – sakė kandidatas.

A.Kupčinskas pirmame ture surinko 24,58 proc. balsų, V.Matijošaitis – 36,85 proc.

Iki 19 val. Kaune balsavo 39,58 proc. rinkėjų.

Kaune balso teisę turi 261 806 rinkėjai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius