-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauniečiai laukia įvažų į kiemus remonto ir gausiai žarstytų pažadų įgyvendinimo

Kauniečiai sekmadienį į miesto tarybą renka kandidatus iš 4 rinkimų komitetų ir 22 politinių partijų. Taip pat pirmą kartą tiesiogiai renkamas ir miesto meras. Į šį postą pretenduoja net 15 kandidatų.
Rinkimai Kaune
Rinkimai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune balsuoti gali 261 806 rinkėjai. Kalbinti įvairiose rinkimų apylinkėse balsavę žmonės turėjo įvairių lūkesčių. Vieni teigė, kad didelių pageidavimų valdžiai neturi, jie viliasi, kad gyvenimas Kaune bent jau neblogės. Nemažai norėtų didesnio dėmesio įvažoms į kiemus.

Lauks pažadų įgyvendinimo

Donaldas Urniežius pastebi, kad svarbiausi kauniečių lūkesčiai, norai, svajonės buvo pastebėtos bene visų politinių jėgų, rinkimų komitetų ir jų palaikomų kandidatų į merus. „Visi savo progamose mini svarbius miestui dalykus, tad svarbiausias dalykas yra sugebėti tas programas įgyvendinti. To labiausiai laukčiau iš naujos kadencijos“, – kalbėjo vyras.

Kaune balsuoti gali 261 806 rinkėjai.

Pensininkė Nijolė sakė gyvenanti Kaune daug metų ir norinti, kad jis taptų vienu jaukiausiu Lietuvoje. „Likau šiame mieste nuo studijų laikų ir labai jį pamilau. Man svarbiausia, kad Kaunas nebūtų antrarūšis šalies miestas, o kupinas energijos, turėtų gerų idėjų, noriu, kad čia būtų gera gyventi ir jaunam, ir pagyvenusiam“, – šypsojosi ji.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkėja Nijolė

Nenori intrigų

Gediminas Zaremba naujai tarybai linkėtų mažiau kariauti dėl postų. „Labiausiai miestui reikia stabilumo, ramaus, nuoseklaus darbo. Nenorėčiau, kad naujoje taryboje prasidėtų kovos dėl postų, intrigos, savų interesų stūmimas“, – kalbėjo kaunietis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gediminas Zaremba

Įdomu, kad kauniečiai, anksčiau keiksnoję gatvių būklę, dabar pabrėžia kitas problemas.

Albertas Karpavičius mano, kad būtina susirūpinti įvažomis į kiemus. „Daug kas sako, kad mūsų netvarkingos gatvės, bet matau, kad turime didesnę bėdą su kiemų įvažomis, kiemų būkle“, – pastebi jis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rinkimai Kaune
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Alebertas Karpavičius

Romualdas Stankevičius įsitikinęs, kad savivaldybė turėtų susirūpinti senų daugiabučių būkle. „Šiltinti sienas yra labai brangu, manau, vertėtų pradėti nuo šildymo sistemos renovacijos. Čia miesto valdžia turėtų spausti šalies valdžia, kad ši skirtų subsidijas tokiems darbams, nes vien miesto biudžetui tai bus per didelė našta.

Daugiausiai rinkėjų Kaune sulaukė Gričiupio seniūnija, kur Varpo apylinkėje balsavo 30,73 proc., o Radvilėnų 30,38 proc.

Balsavo penktadalis rinkėjų

Iki 14 val. Kaune 91 rinkimų apylinkėje balsavo 24,72 proc. rinkėjų. Kauniečių aktyvumas panašus į šalies vidurkį, kuris yra 24,64 proc. Daugiausiai rinkėjų Kaune sulaukė Gričiupio seniūnija, kur Varpo apylinkėje balsavo 30,73 proc., o Radvilėnų – 30,38 proc.

Savivaldybių tarybų rinkimuose visoje šalyje dalyvauja per 15 tūkst. kandidatų, dėl merų postų varžosi daugiau kaip 400 kandidatų. Rinkėjų sąrašuose įrašyta per 2,54 mln. rinkėjų.

Meras jau pirmajame ture bus išrinktas, jei esant ne mažesniam kaip 40 proc. rinkėjų aktyvumui jis gaus daugiau kaip pusę balsų. Meras galėtų būti išrinktas jau pirmajame ture ir esant mažesniam aktyvumui, tačiau už jį savo balsą turėtų atiduoti ne mažiau kaip penktadalis visų tos savivaldybės rinkėjų. Kitu atveju du daugiausiai balsų surinkę kandidatai susirungs antrajame ture, kuris vyks po dviejų savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius