Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Klaipėdiečiai išbrokavo daugiau kaip pusę senosios miesto tarybos narių

Balandžio viduryje vyksiančiame pirmajame naujosios Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje vietas naujokams užleis net 16 politikų. Jie šiemečiuose rinkimuose klaipėdiečių pasitikėjimo nepelnė ir turi atsisveikinti su tarybos nario mandatu.
Šios kadencijos Klaipėdos savivaldybės Etikos komisijai tenka rinktas kone kas mėnesį.
Klaipėdos savivaldybės administracija / G.Kubiliūtės nuotr.

Labiausiai Klaipėdos savivaldybės tarybos rinkimuose nukraujavo Darbo partija. Ji liko už tarybos borto. Iki šiol taryboje buvo trys darbiečiai: Ivanas Romanovas, Ilma Šiaškienė ir Mindaugas Žilius.

Pastarasis šiemet į tarybą bandė prasmukti kartu su liberalais. Tačiau rinkėjai jam mandato vis tiek nepatikėjo.

Gauti bent 4 proc. rinkėjų balsų ir patekti į Klaipėdos tarybą nepavyko ne tik darbiečiams, o ir Lietuvos laisvės sąjungai, Žemaičių partijai, Tautininkų sąjungai ir „Drąsos keliui“.

Labiausiai Klaipėdos savivaldybės tarybos rinkimuose nukraujavo Darbo partija. Ji liko  už tarybos borto. 

Tai, kad liberalų bastionas Klaipėdoje sunkiai išjudinamas, parodė Liberalų sąjūdžiui patikėtų mandatų skaičius.

Rinkėjai į tarybą delegavo 11 liberalų: dabartinį merą Vytautą Grubliauską, Simoną Gentvilą, Artūrą Šulcą, Aliną Velykienę, Algirdą Grublį, Juditą Simonavičiūtę, Vidmantą Plečkaitį, Saulių Budiną, Vygantą Vareikį, Audrių Vaišvilą, Arvydą Cesiulį.

Jei antrajame rinkimų  ture V.Grubliauskas išsaugos mero postą, galimybė tapti tarybos nare bus suteikta ir Linai Skrupskelienei. O karjera taryboje jau baigėsi Juozui Grubliui, Ramunei Staševičiūtei ir Benediktui Petrauskui.  

Apkarpytos taryboje ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pajėgos. Porą kadencijų iš eilės jai taryboje priklausė penki mandatai, o šiemet – tik keturi.

Rinkėjai į tarybą delegavo Agnę Bilotaitę, Laisvūną Kavaliauską, Rimantą Didžioką ir Arūną Barbšį. Dar vienas konservatorius Tomas Meškinis į tarybą pateks ne rinkėjų valia, o dėl A.Bilotaitės apsisprendimo. Ir jai tapus mere, ir pralaimėjus mero rinkimus, konservatorių sąraše atsilaisvins vienas mandatas, mat netapusi mere A.Bilotaitė grįžtų į sostinę toliau dirbti Seime.  

Mandatą teks padėti iki šiol taryboje dirbusiems konservatoriams Nerijui Čapui, Vytautui Lupeikai, Jonui Milieriui ir Zitai Šličytei.

Rolando Pakso partijos sąrašas Klaipėdos taryboje ateinantiems ketveriems metams taip pat susitrauks. Partija „Tvarka ir teisingumas“ besibaigiančioje kadencijoje turėjo tris mandatus, dabar – vienu mažiau. Į tarybą siunčiami Artūras Razbadauskas ir Natalja Istomina.

Dabartiniam tarybos nariui Valerijonui Bernotui klaipėdiečiai pasitikėjimo nepademonstravo.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš anksto balsuoja savivaldybių tarybų rinkimuose
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rinkimai

Tris mandatus Klaipėdos miesto taryboje iškovojo Socialdemokratų partija. Į miesto tarybą deleguoti Lilija Petraitienė, Jonas Sąlyga ir Valdemaras Anužis.

Kai kurie buvę jų partijos kolegos savivaldybės tarybos rinkimuose dalyvavo visuomeninio komiteto „Klaipėda“ sąraše. Ir neprašovė. Į tarybą išrinkti du jo nariai – Rimantas Taraškevičius ir Vytautas Čepas. Kartu su jais kandidatavusiam sąrašo lyderiui Rimantui Cibauskui pritrūko rinkėjų balsų dar vienai kadencijai Klaipėdos savivaldybės taryboje.

Visuomeninis komitetas „Puteikis plius“ išplėšė tris mandatus. Jie atiteko Seimo nario Naglio Puteikio žmonai Ninai Puteikienei, Ligitai Girskienei ir Alfonsui Vildžiūnui. 

Seimo narės Irinos Rozovos į rinkimus vestas Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Voldemaro Tomaševskio“ blokas Klaipėdos taryboje gavo keturis mandatus.

Pirmuoju numeriu išreitinguota I.Rozova pareiškė neliksianti dirbti Klaipėdoje. Tad tarybos nariais taps Tamara Lochankina, Vladimiras Vlasovas ir Aleksandras Michailovas. Mandato netenka Julija Pliutienė ir Maksimas Rusakovas.

Lietuvos rusų sąjunga šįkart taryboje tenkinsis vienu mandatu. Jis atiteko Viačeslavui Titovui. Jo kolega Jurijus Šeršniovas į miesto tarybą antrai kadencijai neišrinktas.

Su kurių partijų kandidatais formuodami daugumą vienysis Klaipėdos liberalai, meras Vytautas Grubliauskas tikina spręsiantis po antrojo rinkimų turo. Dabartinėje taryboje liberalai yra koalicijoje su Rusų aljansu, taip pat partija „Tvarka ir teisingumas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius