TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Konservatoriai kreipėsi į VRK: Kaune rinkėjams dalijami „Viči“ koldūnai ir „Coca-Cola“

Ketvirtadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Vyriausiojoje rinkimų komisijoje kreipėsi į komisiją, prašydamas atlikti tyrimą dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo Kauno mieste, rašoma partijos pranešime. Tą pačią dieną „Coca-Cola“ išplatino pranešimą, jog maisto paketų dalinimas nėra susijęs su rinkimais, o tėra tarptautinės akcijos dalis.
Kauno konservatorių teigimu, štai tokius produktus rinkėjams daliję žmonės ragino balsuoti už Visvaldą Matijošaitį
Kauno konservatorių teigimu, štai tokius produktus rinkėjams daliję žmonės ragino balsuoti už Visvaldą Matijošaitį / Skaitytojo nuotr.

„Informuojame, kad kovo 10 d. buvo užfiksuotas įvykis, kai Kauno mieste iš automobilių buvo dalijami maisto paketai. Pakalbinti dalintojai sakė, jog tai yra „Coca-Cola“ akcija, tačiau kartu su šiuo gėrimų į paketus taip pat įdėta „Viči“ koldūnų maišelis ir receptų knyga, kaip paruošti „Viči“ koldūnus. Paketai buvo komplektuojami čia pat, automobilyje“, – rašo konservatorių atstovas.

Primename, kad vienas iš kandidatų į Kauno miesto merus Visvaldas Matijošaitis yra „Vičiūnų“ įmonių grupės, kuriai priklauso prekės ženklas „Viči“ ir įmonės, gaminančios „Viči“ koldūnus, savininkas. Todėl kyla pagrįstų įtarimų dėl vykdomo netiesioginio rinkėjų papirkinėjimo.

„Coca-Cola“ – kampanija nėra susijusi su rinkimais

„Gaiviųjų gėrimų gamintoja „Coca-Cola“ informuoja, kad kovo ir balandžio mėnesiais Vilniuje ir Kaune vykdoma kampanija, kuria siekiama pabrėžti valgymo kartu su šeimos nariais svarbą. Per šį laikotarpį kompanijos darbuotojai aplankys apie 55 tūkst. namų ūkių Vilniuje ir Kaune, kuriems įteiks dovanų simbolinį maisto produktų ir gaiviojo gėrimo „Coca-Cola“ rinkinius. Analogiška akcija vykdoma ir kaimyninėse Latvijoje bei Estijoje, bendradarbiaujant su agentūra „Sorbum““ , – rašoma įmonės pranešime. 

Gėrimų gamintoja politikos atžvilgiu laikosi griežtai neutralios pozicijos ir su politikais nebendradarbiauja.

„Coca-Cola“ atstovai pabrėžia, kad kampanija nėra susijusi su vykstančiais savivaldybės rinkimais. Gėrimų gamintoja politikos atžvilgiu laikosi griežtai neutralios pozicijos ir su politikais nebendradarbiauja.

Siekiant išvengti galimų nesusipratimų, „Coca-Cola“ akcija Kaune laikinai sustabdoma ir bus tęsiama po rinkimų. Latvijoje ir Estijoje akcija tęsiama be pertraukų.

Akcijos komandą paprasta atpažinti iš „Coca-Cola“ spalvų uniformų (raudona, balta) su kompanijos logotipu. Keletą dienų prieš vizitą prie įėjimo į pastatą bus pakabintas plakatas, informuojantis apie artėjantį „Coca-Cola“ darbuotojų apsilankymą. Nurodytą vizito dieną dovanas dalinantys darbuotojai atvyks specialiu „Coca-Cola“ atributika dekoruotu automobiliu ir per garsiakalbį praneš gyventojams, kad atvežė gerų emocijų.

Akcijos organizatorių nuotr./„Coca-Cola“ akcija
Akcijos organizatorių nuotr./„Coca-Cola“ akcija

Komandos laukiantiems ir duris jai atvėrusiems suaugusiems žmonėms bus pasiūlyti dovanų rinkiniai. Juose – kampanijos bukletas, su aprašomais valgymo kartu privalumais bei patarimais, kaip tinkamai subalansuoti energiją, 1,25l butelis „Coca-Cola“ gėrimo (nevartojantys cukraus ar saugantys kūno linijas gali rinktis „Coca-Cola Zero“) bei keli maisto produktai patiekalams pasigaminti. Jei dovana nepageidaujama, jos galima atsisakyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius