Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Laimėtų mandatų savivaldoje jau atsisakė beveik 80 politikų

Laimėto mandato savivaldoje jau atsisakė beveik 80 į tarybas patekusių asmenų, tarp jų ir Seimo nariai. Vyriausioji rinkimų komisija iki trečiadienio popietės gavo 76 politikų prašymus dėl mandato atsisakymo, pranešta per posėdį.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šalia vietos veikėjų, mandatų atsisakė ir savivaldos rinkimuose dalyvavę parlamentarai Rusų aljanso atstovė Irina Rozova, liberalai Eugenijus Gentvilas ir Šarūnas Gustainis, „tvarkiečiai“ Jolita Vaickienė, Kęstutis Bartkevičius, Remigijus Žemaitaitis, Petras Gražulis.

VRK vadovas Zenonas Vaigauskas pastebėjo, kad laimėtos vietos taryboje atsisakiusių smarkiai sumažėjo, Seimui nustačius didesnį rinkimų užstatą kandidatams, einantiems nesuderinamas pareigas.

„Skaičius yra labai sumažėjęs, mes turėdavome kažkur apie tris šimtus žmonių, kurie išrinkti turėdavo nesuderinamas pareigas ir turėdavo atsisakyti mandato“, – sakė Z.Vaigauskas.

Savivaldybės tarybos nario pareigos yra nesuderinamos su Seimo ar Europos Parlamento nario, ministro pareigomis, taip pat savivaldybės įstaigų ar įmonių vadovų pareigomis.

Į savivaldybių tarybas renkama beveik 1,5 tūkst. politikų, tačiau kol kas tarybų narių patvirtinta mažiau – dėl pažeidimų Trakų bei Šilutės rajonuose birželį vyks pakartotiniai tarybų rinkimai, Širvintų rajone vyks pakartotiniai mero rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius