-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remigijus Šimašius: „Vilniečių piniginės bus saugesnės“

Vilniaus meru išrinktas Remigijus Šimašius, reaguodamas į apie buvusį sostinės merą sklandančius anekdotus, pirmadienį juokavo nesibaiminantis savo naujajame kabinete nerasti nė kėdės ir žadėjo, kad dabar bent jau vilniečių piniginės bus saugesnės. Kartu jis pripažino, kad jo valdžia taps nauja šluota Vilniuje, tačiau ramino, kad ji neiššluos tų savivaldybės ir jos įmonių darbuotojų, kurie bus nusiteikę dirbti atsakingai.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Suprantu, kad tai yra saldi, smagi, bet didelė atsakomybės našta“, – pirmadienio rytą atvykęs į spaudos konferenciją teigė R.Šimašius. 

Jis tvirtino, kad sunkiausia rinkimų pažadus bus įgyvendinti dėl to, kad pirmiausia teks surasti būdą išvengti sostinės bankroto.

„Finansinė koja jau yra pakišta“, – pripažino R.Šimašius.

Finansinė koja jau yra pakišta, – pripažino R.Šimašius.

Jis tvirtino, kad sutaupyti mėgins pirmiausia nesiveldamas į jokius utopinius projektus ir siekdamas, kad gerovę vilniečiai pamatytų paprastuose dalykuose – sutvarkytuose kiemuose, darželių sistemoje, viešajame transporte.

„Nuo dabartinės situacijos iki pažadų realizavimo yra ilgas kelias, ypač dėl finansinių minų lauko, kai biudžetas yra deficitinis ir dar net nepradėta skolintis, kad algos būtų mokamos laiku“, – pripažino jis.

Koaliciją žada per dvi savaites

R.Šimašius tvirtino, kad Vilniuje greičiausiai pavyks suburti plačią – net penkias politines jėgas vienijančią koaliciją, kurioje dėl smulkių dalykų gal ir bus nesutariama, tačiau susivienyta dėl bendro požiūrio, kad valdymas Vilniuje turi keistis.

„Šią arba kitą savaitę viskas bus galutinai sudėliota“, – sakė R.Šimašius.

Pasak jo, dėl kai kurių dalykų liberalai su socialdemokratais ir „Tvarka ir teisingumu“ niekada nesutars, tačiau miesto reikaluose, pasak naujo mero, jie nėra esminiai.

Aš suprantu nerimą  žmonių, ateina nauja šluota ir ji naujai šluos. Taip, šluota yra nauja ir ji naujai šluos, – sakė R.Šimašius.

Pasak jo, šiuo metu sutariama, kad savivaldybės administracijos direktorius turi būti vadybininkas, o ne politikas. Taip pat dėl to, kad visos politinės jėgos turi dirbti kartu, o ne atsitverti tvoromis tarp jiems valdyti skirtų sričių.

R.Šimašius sakė, kad nauja šluota laukia ir karaliukais pasijutusių savivaldybės tarnautojų.

„Savivaldybėje ir jos įmonėse dirba beveik 900 žmonių. Aš suprantu nerimą  žmonių, ateina nauja šluota ir ji naujai šluos. Taip, šluota yra nauja ir ji naujai šluos. Tačiau, jei žmonės nori dirbti gerai, tai jie tą galimybę turės“, – sakė išrinktas Vilniaus meras. 

Vertindamas visą rinkimų kampaniją R.Šimašius pažymėjo, kad joje buvo daug purvo ir jis, nors ir nenorėdamas, buvo priverstas eiti imtynių ant žemės. Pasak jo, kur kas maloniau būtų buvę dalyvauti tokioje kovoje, kokia vyko tarp kandidatų į Seimo narius Žirmūnų apygardoje, kur Šarūnas Gustainis ir konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė nevengė pagirti vienas kito ar kartu nusifotografuoti.

Valdys ten, kur gyvena milijonas

Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis pažymėjo, kad rinkimų rezultatai jo vadovaujamai partijai yra labai geri, bet tai – dar ne pabaiga.

„Rinkimų rezultatai mus džiugina ir kartu įpareigoja. Devyniose savivaldybėse turime išrinktus merus“, – sakė Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Jo teigimu, visiškai aišku, kad tai didelio kelio pradžia, nes pelnyti rinkėjų palankumą – viena, bet jį išlaikyti – kita. „Dabar už mus turės kalbėti mūsų darbai“, – teigė E.Masiulis.

Seimo šachmatininkų rinkimus irgi tikisi laimėti

Liberalų sąjūdžio pirmininkas suskaičiavo, kad tose savivaldybėse, kur laimėjo liberalai, gyvena apie milijoną Lietuvos gyventojų. Taip pat E.Masiulis pasidžiaugė, kad Seime nuo šiol dirbs Šarūnas Gustainis ir Viktorija Čmilytė.

„Iki šiol Seime šachmatais geriausiai žaisdavo Česlovas Juršėnas ir Vytautas Landsbergis, o dabar šį titulą perims liberalai“, – sakė E.Masiulis.

Iki šiol Seime šachmatais geriausiai žaisdavo Česlovas Juršėnas ir Vytautas Landsbergis, o dabar šį titulą perims liberalai, – sakė E.Masiulis.

E.Masiulis tvirtina, kad kituose Seimo rinkimuose partijai kels ne mažesnius tikslus. Jis tikino, kad liberalų sėkmės pagrindas – nebijojimas atsinaujinti, kviesti naujus lyderius.

Vertindamas R.Šimašiaus pergalę Vilniuje, E.Masiulis džiaugėsi, kad rinkėjai pagaliau suprato, kad tikrasis liberalas yra ne A.Zuokas.

Sekmadienį vykusiame antrajame mero rinkimų ture Seimo narys R.Šimašius surinko 61,95 proc. balsų. Perrinkimo siekęs Artūras Zuokas sulaukė 36,84 proc. rinkėjų paramos.

Per pirmąjį ir antrąjį rinkimų turus Liberalų sąjūdis iškovojo 9 merų postus. Per pirmą turą pergalę užsitikrino tik vienas jo kandidatas, tuo metu per antrąjį – aštuoni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius