-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liberalų kandidato į Vilniaus tarybą Laimono Jako darbuotoja E.Dapšienė algą gavo tik per teismą

Buvusi kandidato į Vilniaus miesto tarybą, verslininko Laimono Jako bendrovės darbuotoja Evelina Dapšienė 15min.lt pasakojo iš buvusio darbdavio algos sulaukusi tik tada, kai kreipėsi į teismą. Visos sumos politiko bendrovėje dirbusi teisininkė teigė neatgavusi iki šiol. L.Jakas buvusį ginčą su darbuotoja mato kiek kitaip, tačiau neneigia, jog bendrovę slegia skolos.
Laimonas Jakas
Laimonas Jakas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

Į 15min.lt redakciją E.Dapšienė kreipėsi po to, kai „Tauragės kurjeryje“ buvo aprašyta kita su Liberalų sąjūdžiu į sostinės tarybą kandidatuojančio L.Jako skolos istorija.

Vilniaus bendrovę „Psyops Constructions“, kuriai vadovauja politikas, Tauragės verslininkas Vaidas Andriuška yra apkaltinęs vengiant sumokėti 12 tūkst. eurų skolą, nors ją jau seniausiai yra priteisęs teismas.

Darbe – keiksmažodžiai

E.Dapšienė 15min.lt sakė, kad jai teko bylinėtis su bendrove dėl neišmokėtos algos.

Prasidėjo sąmoningas kerštavimas, nemokamas atlyginimas. Byloje dėl darbo užmokesčio buvau apkaltinta vagyste, ko vėliau neįrodė.

„Kai pareiškiau norą išeiti iš darbo, darbe prasidėjo keiksmažodžiai kiekvieną dieną, įžeidinėjimai. Prasidėjo sąmoningas kerštavimas, nemokėtas atlyginimas. Byloje dėl darbo užmokesčio buvau apkaltinta vagyste, ko vėliau darbdavys neįrodė. Meluojama, kad neatlikau tinkamai pareigų, nors prieš tai buvau skatinama. Buvo keista“, – pasakojo moteris.

Ji pridūrė, kad iš to, kaip teisme elgėsi L.Jakas, supratusi, jog jis nėra sąžiningas žmogus: „Visas purvas drebiamas ant darbuotojo, nesvarbu, kad iki tol viskas darbe buvo gerai.“

Teismo sprendimas E.Dapšienei buvo palankus. Anot jos, algą L.Jako bendrovė pervedė paskutinę dieną, kai turėjo pateikti teismui atsiliepimą į pateiktą ieškinį. Laiku nesumokėjus atlygio, kaupiasi delspinigiai, jų moteris teigė negavusi iki šiol.

„Jeigu jis skolingas, niekada nebando susisiekti su žmonėmis. Tvarkydavau teisinius dokumentus, visada būdavo bylų, kiekvieną skolą reikėdavo ginčyti, gal mes neskolingi, visada būdavo kitų kaltų ieškojimas, atsakomybės prisiimti nelabai jis norėdavo“, – sakė pašnekovė.

Kalbėjimo tonas toks nemalonus, tiek vulgarių žodžių, kad nesinori, jog tokie kandidatai atstovautų mums.

Anot jos, stebino ir L.Jako pomėgis kalbant su darbuotojais vartoti necenzūrinius žodžius.

E.Dapšienė teigė vieną tokį pokalbį su kitu darbuotoju net įrašiusi.

„Kalbėjimo tonas toks nemalonus, tiek vulgarių žodžių, kad nesinori, jog tokie kandidatai atstovautų mums“, – pabrėžė ji.

L.Jakas: „Ten buvo nesusipratimas“

L.Jakas prisiminė buvusią darbuotoją ir 15min.lt sakė, kad ji bendrovėje dirbo labai neilgai, gal porą mėnesių.

Apie neišmokėtą algą jis aiškino, kad neva E.Dapšienė į teismą kreipėsi ne dėl algos, o dėl laiku nesumokėtų delspinigių. „Rodos, uždelsėme mėnesį, ten buvo nesusipratimas. Mes atleidome ją nuo vienos datos, ji pradėjo įrodinėti kitą, buvo ginčas. Kai ginčas baigėsi, įmonė tapo nemoki ir negalėjo sumokėti“, – sakė jis.

Na, ji gali turėti savo nuomonę, tačiau yra kiek kitokia situacija.

Politikas taip pat pripažino, kad teismas panaikino ir E.Dapšienei bendrovės skirtą pravaikštą.

Verslininkas tikino likęs nepatenkintas teisininkės darbu, nes sykį, anot jo, ji antstoliui buvo nepateikusi tam tikrų dokumentų, už ką jis, kaip įmonės vadovas, gavo baudą: „Aš pretenzijos dėl to jai nebereiškiau, ką ten dėl kelių šimtų litų persekiosi. Na, ji gali turėti savo nuomonę, tačiau yra kiek kitokia situacija.“

Į klausimą, kiek bendrovė „Psyops Constructions“ iš viso turi skolų, kandidatas į Vilniaus miesto tarybą atsakyti negalėjo. L.Jakas pridūrė, kad bendrovei patiriant sunkumų, įvairiausių ginčų nebus išvengta.

„Skolos susidarė dėl to, kad patys negauname atsiskaitymų. Pinigų gi nespausdini, jei tau nesumoka sumos, tu irgi negali atsiskaityti, mes tai stengiamės padaryti bent iš dalies, tačiau apyvartinių lėšų nepakanka“, – aiškino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius