Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio mieste prireiks antro rinkimų turo, rajonui ir toliau vadovaus Povilas Žagunis

Suskaičiavus Panevėžio miesto ir rajono rinkėjų balsus paaiškėjo, kokius pokyčius atnešė tiesioginiai merų rinkimai ir kaip pasikeis savivaldybių tarybų sudėtys.
Povilas Žagunis
Povilas Žagunis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Panevėžio rajone antrojo rinkimų turo neprireiks, mat čia užtikrintai nugalėjo ir dar vieną kadenciją Panevėžio rajono vairą rankose laikys gyventojų pasitikėjimą įgavęs Lietuvos valtiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Povilas Žagunis.

Kandidatas surinko 54,06 proc. balsų ir nepaliko vičių savo oponentams. Antroje vietoje su 14,34 proc. balsų liko Lietuvos socialdemokratų partijos deleguotas Antanas Pocius.

Nuo 2003-iųjų metų rajonui vadovaujančuo Povilo Žagunio vedama komanda iškovojo dar ir 11 tarybos narių mandatų, tad tarybos sudėtis keisis mažai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Susitikimo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Povilas Žagunis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai Panevėžio rajono taryboje be mero Povilo Žagunio dar atstovaus Petras Nevulis, Angelė Narbutienė, Jonas Kaušakys, Algimantas Birbilas, Vitalija Kuliešienė, Antanas Zopelis, Audrius Zalatoris, Audrius Kliučininkas, Valdas Chirv, Povilas Nemanis ir Albinas Kisielis.

Apie pergalę su 54-iais procentais balsų net nesvajojau.

„Tai bus jau ketvirtoji mano kadencija. Dirbant tiek metų pasitaiko ir klaidų, ne visai tokių sprendimų, kokių kartais norisi, bet rinkėjai palaiko ir supranta. Sakykime, kad žmonės suteikė šansą pasitaisyti ir tęsti darbus toliau. Nuoširdžiai sakau, kad nesitikėjau rinkimų baigties pirmame ture.

Galvojau, kad antrame ture kovosime su socialdemokratais ar konservatoriais. Apie pergalę su 54-iais procentais balsų net nesvajojau. Žmonės išreiškė pasitikėjimą ir partija. Pernai turėjome devynis mandatus taryboje, dabar turime dviem daugiau ir mero postą. Rezultatai nerealūs, tikrai džiaugiuosi tokiu žmonių pasitikėjimu, yra dėl ko stengtis“, – įspūdžiais dalijosi 1952-aisiais metais Panevėžio rajone, Jotainiuose gimęs ir jau ketvirtą kadenciją rajonui vadovausiantis Povilas Žagunis.

Antroje vietoje likęs kandidatas į metus Antanas Pocius taip pat gaus vietą taryboje. Kartu su juo šias vietas iškovojo ir dar keturi partijos nariai – Modesta Petrauskaitė, Jūratė Januškienė, Jonas Gritėnas ir Rimantas Pranys.

Nuotr. iš asm. archyvo/Daiva Juodelienė
Nuotr. iš asm. archyvo/Daiva Juodelienė

Po tris mandatus Panevėžio rajono taryboje turės Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai ir Lietuvos liberalų sąjūdis. Daugiausia balsų sulaukė atitinkamai Osvaldas Dirsė, Kazimieras Algirdas Budrys, Jonas Masiokas bei Jonas Katinas, Dalius Dirsė ir Daiva Juodelienė.

Vietą Panevėžio rajono taryboje iškovojo ir po vieną mandatą laimėjo Darbo Partija, kuriai atstovaus į merus kandidatavęs Rimantas Trota bei Violeta Grigienė, rinkimuose dalyvavusi su savo vardo visuomeniniu rinkimų komitetu „Drauge“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio miesto savivaldybė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Panevėžio miesto savivaldybė

Panevėžio mieste permainų daugiau. Čia į antrą rinkimų turą pateko ir dėl mero posto kovos visuomeninio rinkimų komiteto „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ lyderis, Kaune gimęs, bet Panevėžyje jau daugelį metų gyvenantis ir čia dirbantis Rytis Mykolas Račkauskas, už kurį balsavo 22,65 proc. rinkėjų ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų deleguotas Maurikijus Grėbliūnas. Kandidatu pasitikėjo 16,03 proc. balsavusių miestelėnų.

Nuotr. iš asm. Ryčio Mykolo Račkausko archyvo/Rytis Mykolas Račkauskas
Nuotr. iš asm. Ryčio Mykolo Račkausko archyvo/Rytis Mykolas Račkauskas

Jau dabar aišku, kad miesto taryboje pokyčių bus nemažai. Kartu su kandidatu į merus Ryčiu Mykolu Račkausku spręsti miestui aktualių klausimų ateis ir jo partijos bendražygiai Darius Viržonis, Daumantas Simėnas, Vitalija Vasiliauskaitė, Loreta Masiliūnienė, Arūnas Balčiūnas ir Rimantas Ridikas.

Nueita dar tik pusė kelio, laukia antras turas, o jame stiprus oponentas – Maurikijus Grėbliūnas.

„Neblogas rezultatas. Panašaus ir tikėjomės, prognozavome. Mūsų rinkiminė kampanija vyko aktyviai, bendravome su žmonėmis. Esame patenkinti. Nueita dar tik pusė kelio, laukia antras turas, o jame stiprus oponentas – Maurikijus Grėbliūnas. Ir šiaip konservatoriai Panevėžyje visada turėjo stiprias pozicijas. Bus nelengvi rinkimai. Kalbant apie mandatų skaičių taryboje – daugiau visada geriau, bet nėra blogas ir šitas rezultatas“, – sakė gyventojų pasitikėjimą pelnęs ir į antrą mero rinkimų turą užtikrintai žengęs Rytis Mykolas Račkauskas.

Vienu mandatu mažiau iškovojo ir šešis partijos narius taryboje turės Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partija. Be vis dar turinčio šansų užimti mero postą antrame rinkimų ture Maurikijaus Grėbliūno, į tarybą keliaus Algis Čeponis, buvęs miesto meras Vitalijus Satkevičius, Vidmantas Baltramiejūnas, Petras Luomanas ir Valdas Staugaitis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Maurikijus Grėbliūnas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Maurikijus Grėbliūnas

Po keturis mandatus iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kurių atstovais taryboje taps trečią rezultatą mero rinkimuose parodžiusi Gema Umbrasienė, Juozas Bečelis, Mantas Leliukas ir Tomas Josas bei Lietuvos socialdemokratų partija su Janina Gaidžiūnaite, Povilu Vadopolu, Donatu Degeniu ir Danute Stanevičiene.

Darbo partija iškovojo tris tarybos nario kėdes. Rinkėjai išreiškė pasitikėjimą Galina Kuzmiene, Alfonsu Petrausku ir Virginijumi Viržintu.

Dar po du mandatus laimėjo Visuomeninis rinkimų komitetas „Mums svarbu“, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir Gintaro Šileikio visuomeninis rinkimų komitetas. Iš šių partijų ir komitetų į tarybą keliaus Kęstutis Lukoševičius su Aleksu Varna, Laimutis Sėdžius su Zita Kukuraitiene ir Gintaras Šileikis su Albinu Ivonaičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius