-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partijomis nusivylę panevėžiečiai miestui naudingų pokyčių tikisi iš visuomenininkų

Panevėžiečiai išreiškė savo valią. Antrame rinkimų ture Aukštaitijos sostinės gyventojai galėjo rinktis iš dviejų kandidatų – visuomeninio rinkimų komiteto „Povilas Urbšys už sąrašą „Kartu“ lyderio Ryčio Mykolo Račkausko ir Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų deleguoto Maurikijaus Grėbliūno.
Antrasis rinkimų turas
Antrasis rinkimų turas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pirmame ture visuomeninis rinkimų komiteto „Povilas Urbšys už sąrašą KARTU“ atstovas R.M.Račkausksas gavo 20,44 proc. balsų,  Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis M.Grėbliūnas surinko 16,55 proc. balsų. Abiejų partijų atstovai pateko į antrą rinkimų turą.

Kas taps naujuoju miesto meru – kol kas neaišku, tačiau miestelėnų išreikšta nuomonė buvo palankesnė R.M.Račkauskui. Didžioji dalis prie balsadėžių sutiktų panevėžiečių tikino, kad šį kartą palaikė ne partijos, o visuomeninio rinkimų komiteto lyderį.

Nusibodo jau tos partijos, pažadai. 

„Šiandien dar kartą balsavau už Rytį Mykolą Račkauską. Džiaugiuosi, kad mano kandidatas pateko į antrą turą. Manau, kad šis kandidatas – teisingas žmogus. Domėjausi šio kandidato praeitimi, ateities planais. Reklamos buvo daug.

Tikimės, kad Panevėžiui bus geriau. Nusibodo jau tos partijos, pažadai. Esame nusivylę. Galbūt visuomeninis komitetas bus kažkas naujo ir naudingo miestui“, – pasakojo kartu su šeima balsuoti atėjusi ir įmesti biuletenį į balsadėžę anūkui patikėjusi panevėžietė Valerija.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Antrasis rinkimų turas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Valerijos biuletenį į balsadėžę įmetė anūkas

Dar viena panevėžietė Vitalija patvirtino, kad išsirinkti iš dviejų kandidatų buvo nesunku, mat moteris taip pat palaikė į antrą turą patekusį Rytį Mykolą Račkauską.

„Mano kandidatas pateko į antrą turą. Tikiuosi, kad mieste taps saugiau, švariau, šaligatviai bus tvarkingi. Balsavau už Rytį Mykolą Račkauską. Kodėl? Todėl, kad man kaip asmenybė patinka Povilas Urbšys, o jo pasekėjai, manau, irgi turi tokių pačių bruožų. Norėčiau tuo tikėti“, – kalbėjo prie rinkimų apylinkės sutikta ir ką tik savo valią išreiškusi rinkėja Vitalija.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Antrasis rinkimų turas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Antrasis rinkimų turas

Kur kas mažiau rinkėjų atskleidė, kad balsavo už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovą M.Grėbliūną. Anot kandidatą palaikiusio panevėžiečio Juliaus, visuomeninis rinkimų komitetas jam kelia abejonių.

„Visuomeniniai rinkimų komitetai yra šių metų naujovė, tačiau abejoju, ar laimėję jų atstovai bus naudingi miestui. Šį kartą likau kiek konservatyvesnis ir abiejuose turuose palaikiau Maurikijų Grėbliūną. Man jis atrodo patikimas žmogus“, – sakė balso teise pasinaudojęs Julius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius