-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Lazdijų kandidatas aiškinasi policijai dėl neteisėtos agitacijos

Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Rinkimų įstatymo pažeidimo ir neteisėtos rinkiminės agitacijos. Įtariama, kad draudžiamu agitacijai laiku už partijos sąrašo lyderį balsuoti agitavo tame pačiame sąraše esantis kandidatas.
Merų ir savivaldybių tarybų rinkimai Šiauliuose
Merų ir savivaldybių tarybų rinkimai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Dešimtuoju numeriu partijos „Tvarka ir teisingumas“ Lazdijų rajono skyriaus rinkiminiame sąraše įrašytas 52 metų Jonas Rolandas Štarkus įtariamas pažeidęs rinkimų agitaciją, kai šeštadienį, vasario 28-ąją, vaikščiodamas po savo gyvenamųjų Seirijų apylinkes agitavo žmones balsuoti už partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą bei šio sąrašo Lazdijuose lyderį Albiną Žymančių.

Vyras Žagarių kaimo gyventojams taip pat dalijo ir kalendoriukus su šio politiko atvaizdu bei politine agitacija.

Vyras Žagarių kaimo gyventojams taip pat dalijo ir kalendoriukus su šio politiko atvaizdu bei politine agitacija.

Politine rinkimų agitacija vyras užsiėmė draudžiamu laiku – tokia agitacija yra neleistina iki rinkimų likus 30 valandų bei balsavimo dieną.

Apie įtariamą pažeidėją, vaikščiojantį iš trobos į trobą Seirijų seniūnijos Žagarių kaime, šeštadienį vietos gyventojai informavo seniūnijos specialistus ir žurnalistus. Vėliau į kaimą nuvykę Lazdijų rajono policijos komisariato pareigūnai apklausė mažiausiai du J.R. Štarkaus agitacijos liudininkus.

Dėl galimo nusikaltimo pradėtas tyrimas policijoje. Lazdijų rajone iš viso dėl galimų Rinkimų įstatymo pažeidimų pradėti iki šiol trys tyrimai. Dėl galimo balsų pardavinėjimo ir pirkimo apklausta 15 asmenų, nustatytos 6 transporto priemonės, kuriomis galimai rinkėjai buvo masiškai vežami balsuoti, už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje – balsavimo patalpose administracinės teisės pažeidimai surašyti 11 Lazdijų rajono gyventojų. Du iš jų buvo sulaikyti išblaivinimui į areštinę.

Rinkimai į savivaldybių tarybas Lietuvoje vyksta šiandien, kovo 1 dieną. Pirmą kartą be savivaldybės tarybos narių Lietuvoje renkami tiesiogiai renkami savivaldybių merai.

NAUDINGA INFORMACIJA: Apie pastebėtus Rinkimų įstatymo pažeidimus galite pranešti Vyriausiajai rinkimų komisijai telefonu 1855 arba informuoti policiją telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius